Bugun...



Mardin’de İhtiyaç sahibi binlerce kişiye sıcak yemek ulaştırıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesinin kent genelindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek ulaştırmak üzere hayata geçirdiği Aşevi Projesi kapsamında, 3 ayda 14 bin 14 kişiye yemek dağıtıldı.

facebook-paylas
Tarih: 04-01-2024 00:15

Mardin’de İhtiyaç sahibi binlerce kişiye sıcak yemek ulaştırıldı

Vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeye çalışan Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin ihtiyaç sahibi, yaşlı, engelli, dezavantajlı vatandaşlara yönelik başlatılan Aşevi Projesi, kısa bir süre önce tamamlanarak hizmete girmişti.  

Pişirme alanı, kuru depo, hamur hazırlık alanı, et ve tavuk hazırlık alanı, sebze hazırlık alanı, soğuk hava depoları, bulaşıkhane ve idari alan yer alan 10 bin kişilik yemek kapasitesine sahip aşevinde günlük bir öğün olarak yaklaşık 600 kişilik yemek üretiliyor. 

Sağlıklı ve hijyenik bir ortamda pişirilen yemekler, buradaki paketleme ünitesinin ardından Büyükşehir Belediyesi ve SYDV ekiplerinin koordinesinde Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinde önceden belirlenen adreslere tek tek teslim ediliyor.

Haftanın 7 günü boyunca üretimin yapıldığı Aşevinde, yaklaşık 3 ay boyunca şu ana kadar 14 bin 14 kişiye sıcak yemek ulaştırıldı.

 




Bu haber 368 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI