Bugun...



Gündüz: Müslüman, yılbaşını da Müslümanca geçirmeli

Diyanet-Sen Şanlıurfa Şubesi tarafından yılbaşı ile ilgili yayınlanan mesajda, Müslümanların yeni bir yıl biterken muhasebe etmek için fırsat olarak görmeleri gerektiğini belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 31-12-2023 20:17

Gündüz: Müslüman, yılbaşını da Müslümanca geçirmeli

Diyanet-Sen Şanlıurfa Şubesi, yeni yıl ve yılbaşına dair yazılı bir açıklama yaptı.

Diyanet-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Hadi Gündüz tarafından yapılan açıklamada, "Ülkemizde de kullanılan miladi takvime göre 2023 yılını tamamlarken yeni bir yıla başlayacağız. Müslüman bir ülke olmamıza rağmen Hristiyan adeti olan Yılbaşı ve Noel kutlamaları çeşitli kitle iletişim araçları ve sosyal medya aracılığı ile Müslümanlara empoze edilmeye çalışılmaktadır. Dini inançlarımız açısından hoş görülmeyen bu kutlamalar yüce dinimizin yasakladığı alkol, piyango, şans oyunları gibi uygulamalar kumardır ve dinimizce haram sayılmaktadır. Dolayısıyla Müslüman, kimseye özenmez. Bilakis Müslüman, İlmiyle, irfanıyla, yüksek ahlakıyla, yaşam şekliyle herkese örnek olur. Müslüman yılbaşını da Müslümanca yaşamalıdır." denildi.

"Kim bir kavme benzemeye çalışırsa, o da onlardandır"

Gündüz, "Peygamber Efendimiz 'Kim bir kavme benzemeye çalışırsa, o da onlardandır' diye buyurmuştur. Dolayısıyla Hristiyan adetlerinden olan bir kutlamayı bizlerin de onlara özenerek kutlaması onlar gibi davranmamız yasaklanmış bir durumdur. Kur’an’ı Kerim’de ise Yüce Rabbimiz şöyle buyurmaktadır; 'Sizden kim onları dost edinirse, oda onlardandır.' Maide, 5) 'Kim Allâhʼa ve Rasûlʼe itaat ederse işte onlar, Allâhʼın kendilerine lûtuflarda bulunduğu peygamberler, sıddıklar, şehidler ve sâlih kişilerle beraberdir. Bunlar ne güzel arkadaştır!' (Nisâ, 69). Bu iki ayet kiminle dost olmamız gerektiğini, kime itaat etmemiz gerektiğini ve sonuçlarını bizlere bildiren ayetlerdir." dedi.

"7 Ekim’de başlayan israilin Gazze’ye saldırıları her geçen gün vahşetini artırarak devam ediyor"

Yıllardır Müslüman kanı dökmeye doyamayanların üç aya yakın bir süredir Gazze’de örneği görülmemiş bir soykırım ve vahşete imza attığını vurgulayan Gündüz, "Kahir ekseriyeti Müslüman bir ülke olmamıza rağmen gittikçe artan yılbaşı kutlamalarının asıl tehlikeli yanı ise bunun alışkanlık haline gelmesi ve normal kabul edilmesidir. Büyük mutasavvıf İmam-ı Şibli Hazretleri’nin buyurduğu gibi Ömürlerinden bir seneyi daha tüketerek varacakları sona biraz daha yaklaşan ahiret yolcuları! Yaklaştığınız yerde hesaba çekilmeden önce burada kendinizi hesaba çekin! Müslümanlar olarak bizim yılbaşına yaklaşımımız geçen bir yılın muhasebesini yapmak kendimizi hesaba çekmek olmalıdır. Müslüman yılbaşını da Müslümanca geçirmelidir. Müslümanlar olarak bizler yeni bir yıl biterken bu günleri kendimizi muhasebe etmek için fırsat olarak görmeliyiz. Bir yılı nasıl geçirdik neleri iyi yaptık, neleri yapamadık, neleri daha iyi yapabiliriz bunların muhasebesini yaparak 2024 yılını daha verimli daha güzel geçire biliriz. 7 Ekim’de başlayan israilin Gazze’ye saldırıları her geçen gün vahşetini artırarak devam ediyor. Yıllardır Müslüman kanını dökmeye doyamayanlar üç aya yakın bir süredir Gazze’de örneği görülmemiş bir soykırım ve vahşete imza attılar. Neredeyse üç aydır aralıksız devam eden katliamlar sonucu bebek, çocuk, kadın, hasta, yaşlı 21 bine yakın masum öldürüldü." şeklinde konuştu.

"Gün, zalim Firavun’un katliamlarına karşı çıkma günüdür"

Gündüz son olarak şunları aktardı:

"Filistinli kardeşlerimiz bu haldeyken Müslümanlar olarak bize düşen onlara daha çok nasıl yardım edebiliriz, elimizden ne gelebilir olmalıdır. Sadece savaş uçaklarıyla değil, açlıkla, susuzlukla, ilaçsızlıkla katledilen Gazze ve Filistin Halkıyla dayanışmamızı ve kardeşliğimizi göstermek mazlumların sesi olmak durumundayız. Bu zulüm son bulana kadar da alanlarda olmaya Filistinli kardeşlerimize destek olmaya devam edeceğiz. Buradan dünyanın neresinde olursa olsun vicdanı kara bağlamamış insan şeref ve onuruna sahip, tüm insanlara bir çağrı yapıyorum: Gün zalim Firavun’un katliamlarına karşı çıkma günüdür. Nemrudlaşan Siyonist Netenyahu’nun yaktığı ateşi söndürme günüdür. Dünyanın “5’ten büyük” olduğunu gösterme günüdür. Gün mazlumu zalim, Zalimi mazlum gösteren, ikiyüzlü bu tiranlık sistemine karşı İnsanlık onuruna sarılma günüdür. Gün dualarımızla yardımlarımızla Filistinli kardeşlerimizin yanında olma günüdür. Miladi yeni yılın tüm insalık için barış huzur hayırlar getirmesini Filistin’de ve dünyanın çeşitli yerlerinde akan kan ve göz yaşının durmasına verile olmasını dileriz."

 




Bu haber 529 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Genel Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI