Bugun...



İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yapılan çirkin saldırıya vatandaşlardan sert tepki

Başta İsveç olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına olayına karşı vatandaşlar, saldırıya tepki gösterdi.

facebook-paylas
Tarih: 24-07-2023 00:05

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yapılan çirkin saldırıya vatandaşlardan sert tepki

Batmanlılar, İsveç'te Kur'an'ı-ı Kerim'e yapılan saygısızlığa sert tepki göstererek, Türkiye'yi bu süreçte İsveç'in NATO üyesi olmaması için üzerine düşen görevi yapmaya davet etti.

 

 

Avrupa'da İslam'ın hızla yayılması ve büyük teveccüh görmesi nedeniyle Kur'an-ı Kerim'i yakma ve çirkin saldırıların, alınan resmi izin ve korumayla yapıldığına dikkat çeken Batmanlılar, Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıya tepki göstererek, başta Türkiye olmak üzere bütün İslam ülkelerinin İsveç ile bütün ilişkilerini kesmeye davet etti.

Kur'an-ı Kerim'e, camilere ve İslami kutsallara bir daha el uzatılmaması için bütün İslam ülkelerinin birleşmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, İLKHA muhabirine konuşarak, Müslüman ülkelerin başta İsveç olmak üzere Müslümanların kutsallarına saldıranlaran ülkelerle ilişkilerini kesmesi çağrısında bulundu.

"Kutsallarımıza saygı gösterilmelidir"

Son zamanlarda başta İsveç olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını kesinlikle kabul etmediklerini ifade eden Nurullah Ak, "Müslümanlar olarak buna sessiz kalmamalı, tepki göstermeliyiz. Özellikle Kur'an-ı Kerim'in yakılması devlet korumasında yapılıyor. Bunu asla kabul etmiyoruz. Müslümanlar olarak her dine saygılı olduğumuz gibi onların da bize ve kutsallarımıza saygı göstermesi gerekir. Irak halkı ve devletinin İsveç'e verdiği tepkiyi tebrik ediyor ve bu tepkiyi başta Türkiye olmak üzere diğer Müslüman ülkelerden de bekliyoruz. İsveç'in NATO üyeliği sürecinde Türkiye'nin onayı gerekiyor ve Türkiye bu onayı kesinlikle vermemelidir. Bununla beraber gerekirse İsveç'le arasında bulunan ilişkilerini sonlandırmalıdır" dedi.

"Türkiye, İsveç'in NATO üyeliğine kesinlikle izin vermemelidir"

Dinine, imanına, namusuna ve şerefine değer veren her Müslümanın, Kur'an-ı Kerim'i başının üstünde tutması gerektiğini belirten Saniye Toprak, Kur'an'ı-ı Kerim-e yapılan saygısızlığın karşılıksız kalmaması gerektiğini belirterek şunları söyledi.

"İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılması konusunda tek söyleyeceğim; eğer bir insan Müslümansa, dinine, imanına, namusuna ve şerefine değer veriyorsa Kur'an-ı Kerim'i başının üstünde tutması gerekiyor. Dinimiz, evlatlarımız,  geleceğimiz ve ahiret günümüz için Kur'an-ı Kerim'i her zaman el üstünde tutmamız gerekiyor. Kur'an-ı Kerim'i ayaklarına alıp, üstüne basıp, yırtıp yakmasına izin vermemeleri gerekirdi. Türkiye kendini bilirse İsveç'in NATO üyeliğine kesinlikle izin vermemelidir ve yaptırım uygulamalıdır."

"İsveç hiçbir zaman NATO üyesi olmamalıdır"

Müslümanları kışkırtmak ve Avrupa'da Müslümanlara baskı yapmak için Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına izin verildiğini söyleyen Mehmet Ali Durmaz, "İsveç hiçbir zaman NATO üyesi olmamalıdır. Çünkü bunlar İslam düşmanıdır. Sırf Müslümanları kışkırtmak için ve Avrupa'da Müslümanlara baskı yapmak için Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına izin veriyorlar. İslam ülkeleri birlik olmadığı müddetçe Kur'an-ı Kerim-e saldırı süreci devam edecektir. Müslümanlar din sahibi oldukları için diğer dinlerin kitaplarına da saygıları vardır. Çünkü Müslümanlar diğer dinlerin peygamberlerini de peygamber olarak kabul etmişlerdir. İsveç düşüncesiz ve kendini bilmez bir ülkedir. Kendini bilen bir ülke olsaydı, böyle kişilere izin vermez ve kesinlikle cezalandırırdı. Müslümanlar ve Müslüman ülkeler de bu konuya bir el atmaları gerekmektedir." şeklinde konuştu.

"Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlığı lanetliyoruz"

Bütün Müslümanların İsveç'e tepki göstermesi gerektiğini ifade eden Mehmet Aslan, "Müslümanlar olarak İsveç yetkililerinin onayıyla Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlığı lanetliyoruz. Avrupa ülkelerinin de buna ses çıkarmamasını özellikle kınıyoruz. Bütün Müslüman ülkeler İsveç'le olan ilişkilerini, büyükelçilikler dahil sonlandırmalıdır. Özellikle bu saygısızlığa karşı İsveç NATO'ya girmemelidir. Türkiye'nin de bunun üzerinde kararlılıkla durması ve elinden gelen tepkiyi vermesi lazım. Başta Irak, İran ve diğer ülkeler olmak üzere İsveç'e verilen tepkiyi tebrik ediyorum. Bütün Müslüman ülkelerin de tepki vermesi gerekmektedir. " dedi.

"Türkiye, İsveç'in NATO üyeliğini onaylamaması lazım"

Başta Türkiye ve diğer Müslüman ülkelerinin de aynı Irak halkı ve hükümeti gibi İsveç'e tepki göstermesi gerektiğini belirten Osman Salman, "Başta İsveç olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına çok öfkeli ve tepkiliyiz. Çünkü Kur'an-ı Kerim, Müslümanların kutsal kitabıdır. Bütün Müslümanların İsveç'e sert tepki vermesi gerekir. Başta ülkemiz ve diğer Müslüman ülkeler de aynı Irak halkı ve hükümeti gibi İsveç'e tepki göstermelidir. Türkiye'nin, İsveç'in NATO üyeliğini onaylamaması lazım, bu süreç Türkiye için de bir fırsattır. Buradan bütün Müslümanlara sesleniyorum; Kur'an-ı Kerim'e dört elle sarılarım. Çünkü Kur'an-ı Kerim bizim için bir rehberdir. İnanıyorum ki bu kötü işi yapanlar Kur'an-ı Kerim'i okuyup anlasalardı bunu yapmazlardı. Çünkü Kur'an-ı Kerim'in sahibi Allah Teâlâ'dır." ifadelerini kullandı.

"Kur'an-ı Kerim'e bu tür çirkin saldırıların bir daha olmaması için Müslümanların birleşmesi lazım"

Esnaf Melih Cihan ise şunları söyledi: "İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yapılan çirkin saldırıyı ve saygısızlığı kabul etmiyoruz. Özellikle devlet korumasında yapıldığını görüyoruz. Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıyı kabul etmiyor ve İsveç'in NATO üyesi olmasını kabul etmiyoruz. Türkiye olarak bu üyeliğe karşı çıkacağımıza inanıyorum. Kur'an-ı Kerim-e bu tür çirkin saldırıların bir daha olmaması için Müslümanların birleşmesi lazım, çünkü yapılan şey Müslümanları tahrik edici bir harekettir. İsveç'in NATO'ya bağlanmamasını ve ülkemizdeki büyükelçilerinin de kaldırılmasını istiyoruz. Başta Türkiye ve bütün Müslüman ülkelerinin birleşerek İsveç'e sert bir cevap vermesi gerekmektedir."




Bu haber 656 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI