Bugun...



Fiyatları manipüle edenlerin elini konut yetersizliği güçlendiriyor

Konut eksikliğinin olduğu bölgelerde fiyat artışlarının yaşandığını söyleyen emlakçılar, sorunun çözümü hususunda düzenlemelerin yapılması gerektiğine dikkat çekiyor.

facebook-paylas
Tarih: 07-08-2021 00:43

Fiyatları manipüle edenlerin elini konut yetersizliği güçlendiriyor

Son dönemlerde konut ve kira fiyatlarında yaşanan ciddi artışlar alım gücünü düşürüyor. Uzmanlar, konut yapımında yaşanan eksikliğin, fiyat manipülasyonu yapmak isteyen mülkiyet sahiplerinin elini güçlendirdiğini belirtiyor. Halkın konut sahibi yâda kiralamakta zorlandığını belirten emlak danışmanı Cemil Ay, kendilerinin de müşterilerine konut temin edemediklerinden dolayı sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Cemil Ay, yaşanan fahiş artışların önüne geçebilmek için gerekli düzenlemeler ile birlikte yapılaşmanın artmasının da önemli olduğunu kaydetti.

"İNŞAAT MALİYET FİYATLARI YÜKSEK"

Ay, inşaat maliyet fiyatlarının yüksek olduğunun altını çizerek şunları söyledi: "Emlak piyasası Ağrı’da oldukça yüksek. Müteahhit arkadaşların şuan birçoğu maliyet fiyatlarına satmasına rağmen alıcı bulmakta sıkıntı yaşıyor. Çünkü her şeyin değeri ve maliyetler yüksek. Emlak piyasasında kentin bazı bölgelerinde artışlar olduğu için ister istemez arsa değerlerine yansıyor. Arsa değerleri de bina katlarına yansıyor, inşaat maliyeti de zaten yüksek, haliyle daire fiyatları da yüksektir. Alıcı bulmakta zorlanıyor müteahhit arkadaşlar"

"MALİYET FİYATLARI VATANDAŞIN ALIM GÜCÜNÜ AŞTI"

Maliyet fiyatlarındaki artışa dikkat çeken Ay, "Geçen seneye oranla hareketlilik daha çok. Geçen sene bir önceki seneye oranla bir buçuk kat daha fazla iş yapmışken bu sene satışlarımızda biraz düşüş meydana geldi. Geçen sene oranlar metrekare maliyet fiyatları yüzde 0,95 ile yüzde 1,1 arasında oynarken, şu anda maliyetler yüzde 1,5 ile 1,6’yı buldu. Maliyetler vatandaşın alım gücünü aştı." şeklinde konuştu.

Kiralardaki fahiş artış oranlarından da bahseden Cemil Ay, özellikle işyeri fiyatlarında orantısız bir artışın olduğunu söyledi.




Bu haber 221 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI