Bugun...



TÜGVA Diyarbakır İl Başkanından Sükûnet Çağrısı.

TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı) Diyarbakır İl Temsilcisi Ömer Buğday, seçim döneminde kırıcı paylaşımlarda bulunanlara yönelik bir sukunet çağrısı yaptı.

facebook-paylas
Güncelleme: 26-05-2023 16:21:10 Tarih: 26-05-2023 11:07

TÜGVA Diyarbakır İl Başkanından Sükûnet Çağrısı.

Yasin GÜLER –

Pazar günü yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur yaklaştıkça özellikle radikal seçmenin eleştiri dozunu aşarak din, dil, ırk veya örf ve adetlere kadar hakaretler edilmesini kabul edilemez olduğunu ifade eden Türkiye Gençlik Vakfı Diyarbakır İl Temsilcisi Ömer Buğday, sosyal medya hesaplarından bildiri yayınlayarak şunları söyledi:

"Seçimler, politikacılar ve siyasi kavgalar hep gelir geçer. Siyasetin yolu her zaman bulunur. Ancak biz komşularımızla, arkadaşlarımızla ve çevremizdeki insanlarla göz göze gelmeye devam edeceğiz. Bakış açılarımız farklı olabilir, ancak hiçbiri öfkeye, nefrete ve kırıcı davranışlara değer değildir."

Buğday, yaptığı sukunet çağrısıyla birlikte, seçim döneminde kutuplaşmaların ve hoşgörüsüzlüğün önlenmesi, insanlar arasında saygı ve anlayışın sürdürülmesi gerektiğine dikkat çekti. Seçim sürecinin geçici olduğunu ve buna rağmen kişisel ilişkilerin kalıcı olduğunu belirten Buğday, insanların birbirleriyle sağlıklı iletişim kurmayı sürdürmeleri gerektiğini ifade etti. Aynı zamanda, eleştiri yapılırken toplumlar arasındaki gönül bağının koparılmaması ve eleştiri dozunun aşılmaması gerektiğini vurguladı.

Buğday'ın sukunet çağrısı, toplumda birlik ve beraberlik duygularının güçlendirilmesi, hoşgörü ve anlayışın ön plana çıkarılması gerektiği mesajını vermektedir. Seçim süreçlerinde yaşanan gerginliklerin ve kutuplaşmaların geçici olduğu ve buna rağmen insanlar arasındaki ilişkilerin kalıcı olduğu hatırlatılarak, sağduyuyla hareket etmenin önemi vurgulanmıştır. Buğday'ın hassasiyet örneği, toplumun birlikte yaşama kültürünü güçlendirmek ve hoşgörüyü teşvik etmek adına önemli bir adım olarak değerlendirilebilir.




Bu haber 1546 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI