Bugun...



HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak Allah'a yakınlaşacağız

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bayram namazını memleketi Batman'da kıldı.

facebook-paylas
Tarih: 29-06-2023 00:08

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak Allah'a yakınlaşacağız

Halkın yoğun ilgi gösterdiği bayram namazında, camide yer kalmadığı için halk cami avlusunda bayram namazını kılıp bayram hutbesini dinledi.

Kurban Bayramı münasebetiyle memleketi Batman’a gelen HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, bayram namazını merkez Kudret Camii'nde kılarak okunan hutbeyi dinleyen Yapıcıoğlu, ardından halk ile bayramlaştı.

Bayram namazının ardından cami çıkışı basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, tüm İslam âleminin Kurban Bayramını tebrik etti.

"Allah Teâla, hüzünlü olan kalplere de bu sevinci yaşatsın"

Bir kez daha kendilerini bir bayrama daha kavuşturan Allah'a hamd ettiklerini belirten Yapıcıoğlu, "Rabbim bayram sevincini uzun süredir yaşayamamış olan ve uğramış oldukları zulümlerden dolayın hüzünlü olan kalplere de bu sevinci yaşatsın. 6 Şubat'ta çok şiddetli iki depremle sarsıldık ve 50 binden daha fazla can kaybımız var ve halen içimiz çok acıyor." dedi.

"Kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak Allah'a yakınlaşacağız"

Ümmet coğrafyasının dört bir tarafında zulümlerin devam ettiğine dikkat çeken Yapıcıoğlu, bunca acıya rağmen Allah'u Teâlâ'nın hediyesi olan Kurban Bayramına kavuşmanın sevinci ve şükrü içerisinde olduklarını belirterek şunları söyledi:

"Hala Filistin'de, Arakan'da, Sudan'da ve ümmet coğrafyasının farklı yerlerinde çatışmalar, savaşlar sürüyor ve hala kan akmaya devam ediyor. Açlıkla boğuşan kardeşlerimiz var. Ama buna rağmen Allah Teâlâ'nın hediyesi olan bu bayrama kavuştuğumuz için hamd ediyor ve bu bayramda da bu kardeşlerimizi hatırlıyoruz. Bayram paylaşmaktır, kurban Allah'a yakınlaşmaktır. Biliyoruz ki kestiğimiz kurbanların ne kanı ne de etleri Allah'a ulaşır, Allah'a ulaşan ancak takvadır. İnşallah biz kurban etlerini de ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak suretiyle Allah'a yakınlaşacağız."

"Kardeşlerimizin hacları ve diğer ibadetleri makbul olsun"

Bayramı ümmetin birliğine ve beraberliğine vesile kılmasını temenni eden Yapıcıoğlu, "Rabbim bu bayramı ümmetin kurtuluşuna, izzetine; küfrün helakına, gerilemesine, diz çökmesine ve zulmün sona ermesine vesile kılsın. Rabbim bu bayramı ümmetin birliğine ve beraberliğine vesile kılsın. Hep bir anda, aynı anda dünyanın dört bir tarafından insanlar akın akın Allah Teâlâ'nın Hazreti İbrahim'in diliyle yapmış olduğu çağrı üzerine kutsal beldelere akın ettiler. Hacılar dün vakfeye durdu. Allah Teâlâ Ümmet-i Muhammed'in bütün hayır dualarını kabul, makbul olan o duaların içerisine bizleri ilhak eylesin ve kabul etsin. Dünyanın dört bir tarafından o İlahi çağrıya uyarak hacca giden bütün kardeşlerimizin hacları ve diğer ibadetleri makbul olsun inşallah." şeklinde konuştu.

 




Bu haber 902 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Genel Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI