Bugun...



Kazalara dikkat çekmek amacıyla kefen giydiler

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, D-400 kara yolunda meydana gelen ölümlü trafik kazalarına dikkat çekmek amacıyla kefen giyerek yolda yürüyüş eylemi gerçekleştirdi.

facebook-paylas
Tarih: 17-08-2021 00:10

Kazalara dikkat çekmek amacıyla kefen giydiler

Türkiye’nin doğusu ve batısını birbirine bağlayan D-400 kara yolunun Şanlıurfa ile Nizip arasının dar olması ölümlü kazalara neden oluyor.

Çin'den başlayan Anadolu ve Akdeniz aracılığıyla Avrupa'ya; Türkiye sınırlarında ise Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden başlayıp, Muğla'nın Datça ilçesine kadar uzanan İpek Yolu, Asya ile Avrupa'yı, Türkiye'nin batısı ile doğusunu birbirine bağlıyor.

Türkiye sınırları içerisinde 2 bin kilometre uzunluğu ile İpek Yolu'nun güzergâhında olan D-400 kara yolu ülkenin en çok kullanılan yollarının başında geliyor. D-400 kara yolunun Gaziantep- Birecik ve Şanlıurfa- Diyarbakır arası duble yol olmasına rağmen Birecik- Suruç- Şanlıurfa arasında herhangi bir çalışma yapılmaması tepkilere neden oluyor.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı ile HÜDA PAR Birecik ve Suruç İlçe Başkanlıkları düzenlemiş oldukları ile eylem ile kara yolundaki ölümlere kazalara dikkat çekmek için farkındalık eylemi gerçekleştirdi. Eyleme D-400 kara yolunda trafik kazası geçiren ve yakınları vefat edenlerde destek verdi. Üzerlerine kefen giyen partililer, güvenli bir şekilde kara yolu kenarında yürüyerek, ellerindeki taşıdıkları dövizlerle trafik kazalarına dikkat çekti. Yapılan eylemin ardından HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, HÜDA PAR Suruç İlçe Başkanı Ahmet Yılmazoğlu ve HÜDA PAR Birecik İlçe Başkanı Murat Çimender gazetecilere açıklama yaptı.

"SABAH EVDEN ÇIKAN KİŞİNİN AKŞAM EVE DÖNECEĞİ MEÇHULDUR"

İpek Yolu'nda meydana gelen kazalarda can kayıplarının yaşandığına dikkat çeken HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, "Bugün Şanlıurfa- Suruç- Birecik kara yoluna geldik. Burası D-400 karayolu, tarihi İpek Yolu…Bu yolda hergün kazalar oluyor. Bu kazaların büyük bir kısmı, ölümle ya da ciddi sakatlanmalarla sonuçlanıyor. Urfalı, Suruçlu ve Birecikli kardeşlerimiz çok ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Defalarca bu konuyu dile getirmelerine ve bizim de bu konuyu gündeme getirmemize rağmen yetkililerden bir açıklama yada bir adım atma göremiyoruz.  HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, HÜDA PAR Suruç ve Birecik İlçe Başkanlığı olarak bu olaya dikkat çekmek için halkımız adına kefen giydik ve yola çıktık. Bizim halkımız hergün sabah evden yola çıkarken kefenini giyerek yola çıkıyor. O kadar çok kazalar oluyor ki sabah evden çıkan kişinin akşam eve döneceği meçhuldur. " ifadelerini kullandı.




Bu haber 1078 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Genel Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI