Bugun...



Tren fiyatlarındaki artış yolcuların tepkisine neden oldu

TCDD'nin bölgesel seferlerinden Batman-Diyarbakır arası bilet fiyatlarına yapılan yüzde 48 zam yolcuların tepkisine neden oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 23-09-2023 00:45:33 Tarih: 23-09-2023 00:20

Tren fiyatlarındaki artış yolcuların tepkisine neden oldu

Batman-Diyarbakır arasında yolcu taşımacılığı yapan bölgesel tren fiyatlarında yapılan yüzde 50'ye yakın zam, halkın tepkisine neden oldu.

Daha önce 48 lira olan Batman-Diyarbakır arası seferlerdeki taşıma ücretine yüzde 48 zam yapıldı. Tren bilet fiyatlarında yapılan yeni tarifeye göre Batman-Diyarbakır bölgesel tren bileti 48 liradan 70 liraya, hızlı tren 105 liraya yükseldi.

Tren bilet fiyatlarının yükselmesiyle ekonomik durumu düşük olan vatandaşların bile trenle yolculuk yapamaz hale geldiğini belirten yolcular, zammın geri alınmasını istedi.

Tren fiyatlarında yapılan artışla otobüs ve minibüs fiyatları arasındaki farkın neredeyse kalmadığına değinen vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulundu.

"Bütçemiz otobüsle seyahat etmeye yetmiyor"

Tren fiyatlarının ucuz olduğunu zannedip ilk kez trene bindiğini belirten Yasemin Kaplan, fiyatların yüksek olduğunu söyledi.

Kaplan, "Diyarbakır'a trenle ilk kez gidiyorum. Bütçeme göre ucuz diye düşünerek treni tercih ettim ama pahalıdır. Trenle uygun fiyata yolculuk yapmak isterdik. Tren ile yolculuk daha rahat olduğu için tercih ettik ama ucuz olsaydı daha güzel olurdu. Tren fiyatlarında fakirlere indirim yapılsa iyi olur. Bütçemiz otobüsle seyahat etmeye yetmiyor." dedi.

 

"Böyle devam ederse kimse trene binemez"

Tren bilet fiyatlarının artmasıyla maddi durumu düşük olan vatandaşların yolculuk yapamaz hale geldiğini ifade eden Asker Çelik, "Batman'da Bismil'e gidiyorum. Tren fiyatlarına yüzde 48 zam geldi. Fakirler bu durumda ne yapacak? Şu anda Batman'dan Bismil'e tren bileti daha önce 30 liraydı ama şu anda 55 lira olmuş. Hızlı trenin ise Batman'dan Diyarbakır'a fiyatı 110 lira oluş. O daha pahalı. İnsanlar trenle yolculuk yapmaktan çekinir hale geldi. Fakirlerin durumu düşük. Durum böyle devam ederse kimse trene binemez. Artan bilet fiyatlarına bir çare bulup fiyatların indirilmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

"48 liraya aldığım biletin fiyatı şu ada 70 lira olmuş"

Trenle yolculuk yapanların gelende maddi durumu düşük olan vatandaşların olduğunu belirten Remzi Demir, "Trenle Diyarbakır'a gideceğim. Geçen hafta 48 liraya aldığım biletin fiyatı şu ada 70 lira olmuş.  Dolmuşlar bile Batman'dan Diyarbakır'a 90 liraya gidiyor. Dolmuşla yolculuk yapmak daha iyi geliyor. Bununla beraber dolmuşla bir saatte gittiğim Diyarbakır'a trenle yaklaşık 2 ya da 2 buçuk saate ancak gidiyor. Genelde durumu düşük olanlar treni tercih ederdi ama şu anda otobüs daha uyguna geliyor. Tren bilet fiyatları düşerse başta fakirler için ve herkes için de iyi olacaktır." diye konuştu.

"Ne kadar ucuz olursa fakir fukaralar için o kadar iyi olurdu"

Abdullah Yıldır ise şunları söyledi: "Batman'dan trenle Bismil'e gideceğim. Yüzde 72 engelli raporum olduğu için benden ücret almıyorlar. Ama tren fiyatları ne kadar ucu zolursa fakir fukaralar için o kadar iyi olurdu."

 




Bu haber 1295 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI