Bugun...



İş insanlarından sosyal sorumluluk projesine destek

Diyarbakırlı yazar ve şair Devran Sinanoğlu'nun yürüttüğü "Sağlıklı bir gelecek için kitap okumalı ve okutmalıyız" Projesi kapsamında Diyarbakır'da 100 köy okulunun kütüphane ihtiyacı gideriliyor. İş İnsanları Ramazan Ava, İrfan Erdoğmuş ve Abdullah Sürücü Sosyal Sorumluluk projesine destekte bulundu.

facebook-paylas
Güncelleme: 13-10-2021 00:34:14 Tarih: 13-10-2021 00:24

İş insanlarından sosyal sorumluluk projesine destek

İş insanları Ramazan Ava 17 bin kitap, 825 öğrenciye kırtasiye, İrfan Erdoğmuş, 250 kitap 1000 öğrenciye kırtasiye ve Abdullah Sürücü ise 400 kitap 50 öğrenciye kırtasiye malzemesi ile projeye katkıda bulundu.

AVA: “FARKINDALIK YARATAN BİR SORUMLULUK PROJESİ”

İş İnsanı Ramazan Ava, Diyarbakır'da 100 köy okulunun kütüphane ihtiyaçlarını gidermek, farkındalık yaratan bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu ifade ederek, “Özellikle çocuklara yönelik olması farklı bir anlam ifade ediyor. En büyük yatırım geleceğe yapılan yatırımdır ve bizim geleceğimiz de, yarınlarımız olan çocuklarımız'dır. Biz geleceğimize yani çocuklarımıza en güzel yatırımı yapmak için uğraşıyoruz. İlim ve bilim yolunda yürümek için bilgiye ihtiyaç vardır. Bilginin yolu da okumaktan geçiyor. Siz okudukça bilginiz artar, hayalleriniz zenginleşir, hedefleriniz ve kararlarınız netleşir. ikilemler de kalmazsınız.  Daha güzel yarınlar istiyorsak, çocuklarımıza iyi bir kültür terbiyesi ile okuma kültürünü aşılamalıyız. Okumak bir kültürdür. Bu kültürü çocuklarımıza kazandırırsak onların geleceği için büyük bir yatırım yapmış olacağız. İş insanlarına sesleniyorum şehrimizi, geleceğimizi ilgilendiren bu ve buna benzer projeleri destekleyeyim, katkıda bulunalım." dedi.

ERDOĞMUŞ; “SİNANOĞLU’NA DUYARLILIĞINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM”

İş İnsanı İrfan Erdoğmuş ise, “Diyarbakır’ımızın yetiştirdiği yazar Devran Sinanoğlu'na duyarlılığı için teşekkür ediyorum. Şehrimizin ve insanlarımızın sosyal ve ekonomik durumları pek iç açıcı değil. Bizde gücümüz nispetinde karınca kararınca insanlarımızın hayatına dokunmaya çalışıyoruz. Küçük dokunuşlarla insanların hayatlarını güzel bir şekilde şekillendirebiliriz. İmkanı olan herkese sesleniyorum insanların hayatlarına dokunun, onların yaşamlarını güzeleştirin, çocuklara unut olun. Bu ve buna benzer çalışmalara katkıda bulunun. Bir tohum toprağa düştüğünde, bir başak veriyor ve o başağın için onlarca ürün bulunuyor. Siz bugün bir çocuğa yardımcı olursanız, o da zamanı geldiğinde biden çok kişiye ve memleketine yardımcı olur, katkıda bulunur. " dedi.

SÜRÜCÜ: “HAYATI FİDANI OLAN ÇOCUKLARIMIZA KATKIDA BULUNDUK”

Projeyi destekleyen Abdullah Sürücü de, “Proje güzel, köy çocuklarına ve ihtiyacı olan köylere yönelik olması çalışmanın güzelliğine güzellik katıyor. Herkes ormanları sever. Ormanları oluşturmaya ilkin fidan dikmek ile başlanır. Herkes bir fidan dikmiş olursa etraf yemyeşil olur, hava temizlenir, şu temizlenir ve daha yaşanılabilir bir hayat olur. Daha hayatın fidanı olan çocuklarımıza katkıda bulunduk ve elimizden geldikçe katkıda bulunmaya da devam edeceğiz. İş insanlarımıza sesleniyorum. Sizlerde daha yaşanılabilir bir hayat için çocuklarımıza katkıda bulunun." dedi.

60 KÖY OKULUNA 43 BİN 550 KİTAP ULAŞTIRILDI

Projeyi yürüten yazar ve şair Devran Sinanoğlu ise "Bugüne kadar 60 köy okulumuza 43 bin 550 kitap ulaştırdık. 2 bin öğrenciye ise çanta, defter, silgi vs. gibi kırtasiye ürünleri dağıttık. Projemize destek olan herkese öğrenci kardeşlerim adına teşekkür ediyorum. Biz kimseden para istemiyoruz. Yardımcı olmak isteyen olursa sosyal medyadan bize ulaşabilir. Bize kitap, defter, kalem gibi ürünleri ulaştırabilirler. Duyarlı insanlara toplumumuzun ihtiyacı var” diye konuştu.




Bu haber 490 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI