Bugun...



3.SURNAME SPOR ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Diyarbakır'da Surname Dergisi tarafından organize edilen "3.Surname Spor Ödülleri " Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen geniş katılımlı organizasyonla sahiplerini buldu.

facebook-paylas
Tarih: 17-10-2023 17:49

3.SURNAME SPOR ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

"Onur Ödülü" bir süre önce vefat eden iki büyük spor emekçisi Diyarbakırspor'un efsane futbolcusu Vehbi Günay ile eski Süper Lig hakemi Dr. Yıldıray Arslan'ın ailelerine verildi.

Diyarbakırspor'un ilk futbolcularına da "yaşayan efsaneler " ödüllü takdim edildi.

Sporun Enleri Ve Hizmetkarları Buluştu

Diyarbakır'da sporda başarılı olan ve spora hizmet edenler için ödül töreni gerçekleştirildi.

Surname Dergisi tarafından düzenlenen, Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu,Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölge Müdürlüğü, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ( ASKF), Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD), Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD) , Büyükşehir Belediyesi Gençlik Ve Spor Dairesi Başkanlığı ile Futbol İl Temsilciliği'nin paydaş olarak destek verdiği  organizasyonda çeşitli başlıklar ödüller hak sahiplerine verildi.

Katılım Yüksek Oldu

Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Sıddık Teksin, Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Hüseyin Nasip Özaltaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, TFF Bölge Müdürü Serkan Bayhan, ASKF Başkanı Remzi Dayan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Veysel Kızılay, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Ve Spor Dairesi Başkanı Ömer Buğday, Diyarbekirspor Başkanı Serkan Genç, Amedspor yöneticileri ,Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD) Başkanı Mehmet Yılmaz Bay ,kamu kurumlarının yöneticileri, kulüp yöneticileri ile spor insanlarının katıldığı törende konuşan Surname Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Aktarlı, ödül organizasyonu hakkında bilgi verdi.

Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Hüseyin Özaltaş, üniversite olarak spora verdikleri önem ve yapılan çalışmalarla ilgili konuşma gerçekleştirdi.

Efsane Vehbi Günay Ve Dr. Yıldıray Arslan İçin Anlamlı Ödül

Daha sonra gerçekleşen ödüll töreninde " Onur Ödülü " Diyarbakır'da spora uzun yıllar hizmet eden ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden iki duayen isme verildi.

Hakem, Merkez Hakem Kurulu üyeliği ve yönetici olarak spora büyük katkı sağlayan Dr. Yıldıray Arslan'ın anısına verilen ödülü alan eşi Necmiye Arslan duygu dolu anlar yaşadı.

Vehbi Günay'ın anısına verilen ödülü , oğlu Kemal Devrim Günay rahatsızlığından dolayı gelemediği için yine Diyarbakırspor'un yaşayan efsanelerinden Emin Sevmiş aldı.

Yaşayan Efsaneler Onure Edildi

"Yaşayan efsaneler ödülü " Diyarbakırspor'un ilk futbolcuları Emin Sevmiş (Hoş hoş Emin),  Emin Kağar (Boğa Emin), Şehmus Kireçci (Buldozer Şehmus) , Ahmet Evren (Herif Ahmet) ve Çetin İnsel'e verildi.

Türkiye İkincisi Olan Diyarbakır İnter

Geçen yıl U14 Gençler Ligi'nde Türkiye ikincisi olan Diyarbakır İnter Futbol Kulübü'ne "Yılın spor takımı " ödülü verildi. Ödülü ,teknik direktör Müslüm Doğan ve futbolcular birlikte sahneye çıkarak aldı.

"Yılın Spor Özel Ödülü " kenti profesyonel liglerde temsil eden Diyarbekirspor ve Amedspor'un yöneticilerine takdim edildi.

Spora Destek Veren Kurumlar Ve Türkiye Şampiyonu Olan Okullar

'Yılın spora destek veren kurumları" ödüllüne Dicle Üniversitesi ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü layık görüldü.

"Yılın Sporda Okul Takımı " ödüllü folklorda Türkiye şampiyonu olan Bağlar Kazım Karabekir Ortaokulu ve hokeyde Türkiye şampiyonu olan Nuriye Zekiye Has Ortaokulu'na verildi.

Başarılı Sporcu Ve Antrenörlere Ödül

Bir çok branşta ulusal ve uluslararası başarı elde eden sporcular da òdüllendirildi.

Başarılı sporcuları yetiştiren ve uzun yıllardır spora emek veren çeşitli branşlardaki antrenörler verilen ödüllerle onure edildi.

Abdullah Çiftçi Ve Sporsever İş İnsanı Aktepe'ye Ödül

"Yılın Spora Destek Veren İsimleri" olarak Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi ile iş insanı Nesih Aktepe'nin isimleri açıklanarak onura edildiler.

Yılın Spor Basını Ödülleri

Spor basını kategorisinde "Yılın foto muhabiri ödülü'nü Şehmus Kızılaslan ,'Yilın yazılı spor basını ödülü'nü Saffet Azbay ve "Yılın spor programı ödülü'nü de Uzay TV aldı.

Organizasyon Hacıbaba Pastaneleri, Sultanlar Konağı Cafe ve Goldwel Banker Aventurin'in sponsorluğunda gerçekleşti.




Bu haber 752 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI