Bugun...



MTSO Başkanı Sadıkoğlu: İşveren payını personele ödersek gidenlerin geri dönmesini sağlayabiliriz

MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, deprem nedeniyle giden personellerin geri gelmesini sağlamak için daha fazla kazanç ortamı oluşturmak gerektiğine vurgu yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 07-07-2023 18:42

MTSO Başkanı Sadıkoğlu: İşveren payını personele ödersek gidenlerin geri dönmesini sağlayabiliriz

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın 6 Şubat depremleri sonrası ilk fiziki meclis toplantısı düzenlendi. Önceki aylar online olarak düzenlenen meclis toplantısı bu ay Malatya TSO binasında yüz yüze gerçekleştirildi.

Malatya TSO Meclis Başkanı Hakan Er başkanlığında gerçekleşen toplantıda deprem sonrası Malatya’da devam eden çalışmalar değerlendirilirken iş dünyası ile Oda gündemi ele alınıp önümüzdeki süreçte atılacak adımlar konuşuldu.

Toplantıda konuşan Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, "6 Şubat’ta yaşadığımız büyük deprem felaketinin üzerinden tam 5 ay geçti. 11 ilimizin ekonomisinin içinde bulunduğu ağır tablo her geçen gün artıyor. Şehrimizin ticari hayatının merkezi konumundaki çarşımız yerle bir oldu. Yıkımlar çok ağır ilerliyor. OSB’mizdeki fabrikalar ciddi hasar almasa da üretimde çalıştırılacak personel sıkıntısı hala devam ediyor. Bugüne kadar verilen destekler için teşekkür ediyoruz ama yeterli değil. Daha kapsayıcı ve iş dünyasının hızlıca ayağa kalkmasını sağlayacak ek desteklerin acil olarak hayata geçirilmesini bekliyoruz." dedi.

"Devlete ödediğimiz işveren payını personelimize ödeyelim"

Depremden en ağır hasarı alan Malatya, Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş için özel teşvik paketinin ivedilikle uygulanması gerektiğine vurgu yapan Başkan Sadıkoğlu, "Deprem 11 ilimizde hissedildi ama Malatya’mızın da aralarında yer aldığı dört ilde daha ağır hasar bıraktı. Şuan şehrimizde her dört konuttan üçü, işyerlerinin de neredeyse tamamı ağır hasarlı. Bu durumdaki bir şehrin mevcut desteklerle toparlanması çok zor. Depremden en ağır hasarı alan Malatya, Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş için özel teşvik paketinin ivedilikle uygulanması gerekiyor. Bu konuda hazırladığımız kapsamlı bir dosyayı ilgili tüm bakanlıklara gönderdik. Ticari hayatın yeniden canlanması için kontrollü olarak devam eden enkaz çalışmalarının hızlandırılması gerekiyor. Küçük ve orta ölçekli esnafımızın işyerleri hızlıca tamamlanmalı ve hak kaybına uğramadan teslim edilmeli. Değişken faiz uygulaması deprem bölgesi için sabitlenmeli. Enerji desteği hayata geçirilmeli. Vergi ve sigorta primi teşvikleri hızlandırılmalı. Özellikle işletme sermayesi kalmamış, işyeri yıkılmış, işi için kritik öneme sahip makine, bilgisayar, tıbbi cihaz gibi demirbaşlarını yitirmiş olan firmalara kalkınma ve göçü durdurma amaçlı maddi hibe desteği sağlanmalı. KOSGEB deprem kredisinden şartsız koşulsuz tüm şirketler faydalanmalı. AFAD, Kızılay ve TOKİ başta olmak üzere birçok kamu kuruluşu mal veya hizmet alımlarını yerel firmalardan yapmalı. KGF kredilerinin üst limitleri artırılmalı. Bankalardaki evrak prosedürleri minimum seviyeye çekilmeli. Deprem öncesi kullanılan ticari kredi ödemeleri en az 1 yıl ötelenmeli. Şehrimizden giden personellerin geri gelmesini sağlamak ve deprem illerini cazip hale getirmek için, asgari ücretten alınan SGK işçi ve işveren payı alınmamalı ve bu tutarın işveren tarafından direkt olarak işçiye verilmesi sağlanmalı." şeklinde konuştu.




Bu haber 530 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI