Bugun...



BM'den iklim uyarısı: Felakete gidiyoruz

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, "İklim konusunda hızlı ve gözlerimiz açık bir şekilde felakete gidiyoruz. Artık uyanma ve harekete geçme zamanı." açıklamasını yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 16-06-2023 01:15

BM'den iklim uyarısı: Felakete gidiyoruz

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, iklim alanında önde gelen sivil toplum örgütleriyle görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Mevcut politikaların sürmesi halinde bu yüzyıl sonunda küresel ısınmanın 2,8 derece artacağının öngörüldüğüne dikkati çeken Guterres, "Bu da felaket anlamına gelir." dedi.

Guterres, küresel ısınmanın 1,5 dereceyle sınırlandırılması için karbon emisyonunun yüzde 45 azaltılması gerektiğini belirterek, acil küresel hareket çağrısı yaptı.

İlk etapta fosil yakıt endüstrisinin harekete geçmesi gerektiğini belirten Guterres, ülkelerin de fosil yakıtlardan uzaklaşması gerektiğini ifade ederek, "Petrol, gaz ve kömürü ait olduğu yerde bırakalım." diye kaydetti.

Fosil yakıt endüstrisinin geçen sene 4 trilyon dolar kazanç elde ettiğine dikkati çeken Guterres, şirketlerin temiz enerjiye yatırım yapmasını istedi.

 




Bu haber 797 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI