Bugun...



GÜLER; Büyük Türkiye Zaferi İçin Hep Beraber Sandığa.

Siber Güvenlik Uzmanı Yasin GÜLER; herkes kendi uzmanlık alanı ile konuşsa bile tek bir aday ön plana çıkıyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 27-05-2023 16:19:12 Tarih: 27-05-2023 16:14

GÜLER; Büyük Türkiye Zaferi İçin Hep Beraber Sandığa.

Bilişim teknolojileri alanında faaliyet gösteren ve gençleri aileleriyle birlikte daha sağlıklı ve bilinçli birer kullanıcı haline getirmeyi hedefleyen, Yaşanan teknolojik ilerlemeleri örnek göstererek Türkiye'nin yazılım ve makine öğrenmesi alanında önemli adımlar attığını ifade eden Gazeteci ve Siber Güvenlik Uzmanı Yasin Güler, teknolojik çalışmaların devam etmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevde kalmasının önemli olduğunu belirtti.

 

Güler, yaptığı açıklamada, "20 yıl öncesine kadar ülkemizin teknoloji alanında geri kalmış bir ülke olduğunu ve diğer ülkelerin bizden çok daha ileri seviyede olduğunu hatırlatmak isterim. O dönemlerde bizim disket sürücülü bilgisayarları teknoloji harikası olarak gördüğümüzde, Avrupa'nın bu bilgisayarları abaküs gibi kullandığını biliyoruz. Ancak şimdi durum tamamen değişti ve kendi silahlarımızı, arabalarımızı, uçaklarımızı, gemilerimizi ve hatta insansız araçlarımızı üretebiliyoruz. Ayrıca kendi cerrahi robotlarımızı da üretiyoruz. Bazıları bunu kopyala-yapıştır olarak görebilir, ancak alınan patentlerin önemini göz ardı etmemek gerekiyor. Bir ürün icat edildiğinde, ne olduğu ve ne işe yaradığı kadar içerdiği yazılım da önemlidir. Bu yazılım patentlerini alan ülkeler, kendi para birimleriyle devasa bir pazar haline gelerek paylarını almaktadırlar. Bu pastadan pay almak isteyen ülkelerin Suriye ve Irak gibi ülkelerin başına gelenleri de iyi biliyoruz. Bu nedenle, böylesine büyük bir başarıyı 20 yılda elde eden ve teknolojinin gelişmesine öncülük eden Recep Tayyip Erdoğan'a destek verilmelidir" dedi.

 

Güler, ayrıca "Süt ve ekmek gibi basit vaatlerini dahi yerine getiremeyenlerin karşısında böylesine büyük bir başarı elde etmiş bir liderin desteklenmesi gerektiğini hatırlatarak, Büyük Türkiye Zaferi İçin Hep Beraber Sandığa" sözlerini yeniledi.




Bu haber 4167 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI