Bugun...



İmam Hatipli depremzede öğrenci YKS'de ilk bine girdi

Yaşadığı deprem sonrası enkazdan yaralı olarak çıkarılan imam hatip öğrencisi Atike Rüveyda Şimşek, YKS'de derece yaparak örnek oldu.

facebook-paylas
Tarih: 21-07-2023 00:24

İmam Hatipli depremzede öğrenci YKS'de ilk bine girdi

Deprem öncesi sınava hazırlanırken amacının Türkiye'de derece yapmak olduğunu belirten Şimşek, 6 Şubat'ta meydana gelen deprem nedeniyle derslerine ara vermek zorunda kaldığını ve neredeyse sınava giremeyecek derecede yaralandığını belirtti.

Adıyaman Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Atike Rüveyda Şimşek açıklanan YKS sonuçlarına göre Türkiye genelinde sayısal alanda ilk bine girerek, 690'ıncı sırada yer aldı.

Şimşek, başarısında kendisine yardımcı olan ailesine ve öğretmenlerine teşekkür etti.

"Hedefim üniversite sınavında derece yapmaktı"

Atike Rüveyda Şimşek

Şimşek, "Sınava hazırlanırken hedefim derece yapmak ve okulum en iyi şekilde temsil etmekti. Ancak bu süreçte 6 Şubat depremini yaşadım. Ailemle birlikte enkazda kaldık. Daha sonra babamın çabalarıyla enkazdan çıktım. Belim ve  kaburgalarım üç yerden kırıldı. Başka bir ilde ameliyat olmak zorunda kaldım ve uzun bir hastane süreci geçirdim. Hastane sürecinden sonra oturup kalkmada sorun yaşıyordum ve o yüzden ders çalışma imkânım da çok olmuyordu." ifadelerini kullandı.

"İmam hatipli olmak başarılı olmaya engel değildir"

İmam hatipli olmanın başarılı olmak için engel olmadığını dile getiren Şimşek, "Hastane sürecinin ardından ailemin ve öğretmenlerin desteğiyle iyileşmeye başlayınca ders çalışmaya başladım. Bugün açıklanan sınav sonucunda sayısal yerleştirmede Türkiye 690'ıncısı olduğumu öğrendim. Bu başarıda emeği geçen aileme ve öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. İmam hatipli olmak başarılı olmaya engel değildir." dedi.




Bu haber 1073 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI