Bugun...



HÜDA PAR Genel Sekreteri Demir: Kardeşliği tesis edecek yegâne parti HÜDA PAR'dır

HÜDA PAR Cizre Belediye Başkan adayı Tahir Biliz'in seçim ofisi açılışı, HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Milletvekili Şahzade Demir'in katılımıyla gerçekleştirildi.

facebook-paylas
Tarih: 03-03-2024 13:16

HÜDA PAR Genel Sekreteri Demir: Kardeşliği tesis edecek yegâne parti HÜDA PAR'dır


 

 

HÜDA PAR Cizre Belediye Başkan adayı Tahir Biliz'in Orhan Doğan Caddesi'nde bulunan seçim ofisi açılışı, HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Milletvekili Şahzade Demir, HÜDA PAR Genel İdare Kurulu üyesi Nasuh Sevinik ve partililerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış öncesi onlarca araçla şehir turu atıldı

Seçim ofisi açılışını gerçekleştirdikten sonra açılış konuşması yapan HÜDA PAR Cizre Belediye Başkan adayı Tahir Biliz, seçim ofisinin hayırlara vesile olmasını diledi.

Ofis açılışında konuma yapan HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, şehirlerin HÜDA PAR hizmetleri ile ihya olacağını aktardı.

"HÜDA PAR'ın davası, bu coğrafyayı yeniden kendi fıtratına kavuşturmaktır"

 

HÜDA PAR belediyeciliğinde dertlerin ve sorunların nasıl çözüleceğini herkesin göreceğine vurgu yapan Demir, "Her coğrafyanın bir fıtratı, kültürü, değerleri, sosyal yaşantısı ve kadim geçmişi vardır. Cizre, Botan bölgesinin çok önemli kadim bir şehridir. Asırlarca çok büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehrimizdir. Cizre; Silopi, Şırnak, İdil ve çevredeki Botan kesiminin merkezi sayılan bir yer. Cizre ahlakıyla, medreseleriyle, İslami kültürü ile İslam'a çok uzun süre hizmet etmiş geçmişi ile buralarda medeniyetin beşiği haline gelmiş bir yerdir. Şu anda bu medeniyeti ve kadim kültürü burada görebiliyor muyuz? Malesef şu anda bu medeniyeti göremiyoruz. Bize ait olmayan bir anlayış geliştirilerek bize dayatıldı. HÜDA PAR'ın davası nedir diye sorarsanız ben size tek cümle ile özetleyeyim, 'Bu coğrafyayı kendi fıtratına kavuşturmak, bu memleketin bizden çalınmış ve kaybedilmiş değerlerini bir daha ihya etmek, bu memleketi hizmet ile tanıştırmak, huzuru, barışı ve kardeşliği bu memlekete getirmektir.' Bu medeniyetin ifade ettiği ve öne çıkardığı en önemli husus, İslam medeniyetinin ta kendisidir. İslam medeniyeti kardeşliktir, ahlaktır, namustur, medresedir, İslam medeniyeti Allah sevdasıdır. Yıllardan beri hedefte olan bizim bu değerlerimizdir. Birçok koldan bizim bu değerlerimize saldırılar yapıldı. Bizi bizden uzaklaştırdılar. Bu memleketi, bu coğrafyayı kaosa, kargaşaya, kirliliğe ve ahlaksızlığa mahkûm ettiler. Bizim meydana atılmamız, bizim derdimiz bunların önüne geçmek bu bozuklukları kaldırmak ve bu memleketi bir daha ihya etmektir." dedi.

"Bu memleketin hayrını isteyenler bu davayı sırtlandılar"

Hedeflerinin, insanı ve insani değerleri, kültürü ve inancı canlandırmak olarak özetleyen Demir, "Bu bir menfaat davası değil, bu bir makam sevdası değil. Bizim defterimizde, bizim anlayışımızda, bizim siyasetimiz de hiçbir zaman mal, makam, mevki, şöhret sevdası olmadı ve bundan sonra Allah'ın izni ile olmayacaktır. Bu amaçla bu sevdayla bize gelenler bizde böyle bir şeyin olmadığını görüp gittiler. Bu memleketin hayrını isteyenler, bu memleketin güzelliğini isteyenler, bu memleketin kimliğini, kültürünü dinini inancını isteyenler bu davayı sırtlandılar. Yıllardan beri bu bedeli ödediler, bundan sonra da ödemeye devam edecekler. Bu halkın kendisidir, bu halkın vicdanıdır yani sizlersiniz." ifadelerine yer verdi.

 

"Menfaat için yapılan siyaset canavarlıktır"

HÜDA PAR'ın siyasetinin diğer siyasi aktörlerden farklı olduğunu belirten Demir, "Bizim önemli bir özelliğimiz var: Bu memleketi ayağa kalkındırmak ve bu memleketi bir daha kardeşlik ile tanıştırmaktır. Bunu başarmak için ağır bedeller ödemek gerekiyor. Bu ağır bedelleri ödemek elbetteki fedakarlıkla, koşmayla, sabırla yapılacak bir şeydir. Bizi ayakta tutan ve hayat veren bu özellikler nelerdir? Birincisi elbetteki meşruiyettir. Siyaset kulvarında, hizmet davasında Allah'u Teala'nın meşru görmediği, haram kıldığı bir şeyi bizim denememiz mümkün değildir. Bu nedenle bizim siyasetimiz diğer siyasi aktörlerle ve partilerden çok farklıdır. Onların siyasetlerinde her türlü yol meşrudur. Bu memleketi ihya etmenin yeniden huzura kavuşturmanın ancak böyle olacağını hepimiz biliyoruz. Biz de yalan söylersek, haram işlersek, hedefi makam koltuk sevdası yaparsak bizim bu memlekete verecek hiçbir şeyimiz yok. Üstad Bediüzzaman hep şunu söylerdi: Siyaset menfaat üzerine kurulmamalıdır. Menfaat için yapılan siyaset canavarlıktır. Bugüne kadar menfaatçi siyasetçiler değil mi derdimiz. Bizim bu memleketin en önemli sorunu, derdi bizi ve değerlerimizi suistimal eden, makamları mevkileri en önemli hedef haline getiren siyasetçiler değil midir? Bizim sorunumuz biz değiliz, insanlarımızın yanlış yapmaları değildir. Bizim sorunumuz siyasetçilerimizin, büyüklerimizin, yöneticilerimizin haktan, hukuktan uzaklaşmalarıdır." şeklinde konuştu.

"Bu memleketin HÜDA PAR'ın misyonuna ve değerlerine şiddetle ihtiyacı vardır"

HÜDA PAR' in ortaya koyduğu siyaset anlayışının Türkiye'de ilk olduğunun altını çizen Demir, bu memleketin bu siyaset tarzına çok ihtiyacı olduğunu belirtti.

 

Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu memleketin derdini sorunlarını en çok siz biliyorsunuz. Bu memlekette ağır bedeller ödediniz. Yeri geldi namaz kılabilmek için bedel ödediniz, yeri geldi dışarıya çıkıp çocuklarınızı maişetini bulmak için bedel ödediniz, yeri geldi kötü insanları sevmediğiniz için bedel ödediniz. Bu memleket için hep siz bedel ödediniz. Dolayısı ile doğrunun ve yanlışın ne olduğunu, bu memleketin derdinin ne olduğunu siz çok iyi biliyorsunuz. Biz bu coğrafyada büyüdük. Bu memleketin HÜDA PAR'ın misyonuna ve değerlerine şiddetle ihtiyacı vardır."

"Kardeşliği tesis edecek yegâne parti HÜDA PAR'dır"

Bu memleketi hep birlikte ihya edip kalkındıracaklarını söyleyen Demir, "Siyaset kurumunun iflas ettiği, herkesin ümidini kestiği bir süreçte bu memleketi ayağa kalkındıracak, İslam dinini ihya edecek, siyaset kurumunun toplum ile barıştıracak sizlerden başka kimse kalmamış. Artık toplum değerlerimizi biliyor ve farkındadır. Bu memleketi ihya edecek ve inşa edecek, Kürt toplumunu değerleri ile bir kez daha buluşturacak, Kürt toplumunu kardeşlikle, değerleriyle bir daha buluşturacak, kardeşliği tesis edecek yegâne parti HÜDA PAR'dır. Allah'ın izni ile bu memleketi hep birlikte ihya edip kalkındıracağız." dedi. 




Bu haber 584 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI