Bugun...



HAKSİAD: Seçim süreci ile başlayan ekonomik belirsizlik ortamının hızla aşılması gerekmektedir

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Turgut, "Seçim döneminde halkımızın gösterdiği sağduyu, ülke ekonomisinin daha iyi seviyelere çıkacağı beklentisi ve istikrar arzusu, seçim sonucuna önemli oranda etki etmiştir." dedi.

facebook-paylas
Tarih: 04-06-2023 18:54

HAKSİAD: Seçim süreci ile başlayan ekonomik belirsizlik ortamının hızla aşılması gerekmektedir

HAKSİAD olarak, 2023 genel seçim sonuçlarının hayırlara vesile olmasını temenni ettiklerini belirten HAKSİAD Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Turgut, “Seçim süreci, münferit bazı hadiseler haricinde sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Katılımın yüksek olduğu seçimlerde vatandaşlarımız, hür iradelerini sandığa yansıttı. İkinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin neticesinde Sayın Recep Tayyip Erdoğan, halkın oylarının yüzde 52’sini alarak bir kez daha Cumhurbaşkanı seçildi. Seçim döneminde halkımızın gösterdiği sağduyu, ülke ekonomisinin daha iyi seviyelere çıkacağı beklentisi ve istikrar arzusu, seçim sonucuna önemli oranda etki etmiştir. Bu nedenle seçim süreci ile başlayan ekonomik belirsizlik ortamının hızla aşılması gerekmektedir.” dedi.

Açıklamasının devamında Turgut, şunları aktardı:

“Ekonomi dünyasının beklentisi, daha önceden ilan edilmiş üretime dayalı modelin daha fazla işlerlik kazanması, seçim sonrası dönemde üretimin, istihdamın ve ihracatın öncelenmesidir. Özellikle devlet kademelerinde savurganlık, lüks ve şatafatla mücadele edilmeli, gereksiz harcamaların önü mutlaka alınmalıdır. Ekonomik koşulların bozulmasıyla beraber gelir grupları arasında açılan makas daraltılmalı, dezavantajlı gruplar başta olmak üzere dar ve sabit gelirlilerin durumu hızla iyileştirilmelidir. Büyüyen ülke ekonomisine karşın bozulan gelir dağılımına karşı etkin çözümler üretilerek refahın tabana yayılmasına öncelik verilmelidir. Seçmenin verdiği mesajların hükümet tarafından dikkatle analiz edilmesi elzemdir. Bağımsız ve güçlü bir ülke olma yolunda ilerleyen Türkiye’nin yeni projeleri ve programları uygulamaya koyması, hayati öneme haizdir.”

Son olarak Turgut, “Seçimlerin ardından istikrarlı bir ekonomi programıyla işçi ve işveren koşullarının iyileştirildiği, sorunların çözüme kavuştuğu bir normal düzlem, beklentimizdir. Yerel seçimlere kısa bir sürenin kaldığı bu süreçte, ekonomik iyileştirmelerin ivedilikle hayata geçirilmesi gerekmektedir. Enflasyonla mücadele ve enflasyonu tek haneye düşürme projelerinin uygulanması, toplumsal güven ve istikrar açısından çok önemlidir. Bu nedenle öncelik alanlarının belirlenip bir program dâhilinde çalışılması gerektiğine inanıyoruz. Seçim sonuçlarının başta Türkiye olmak üzere herkes için hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Bu vesileyle bir kez daha Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyor, önümüzdeki beş yılda yapacağı hayırlı çalışmalarda başarılar diliyoruz.” ifadelerine yer verdi.




Bu haber 505 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI