Bugun...



49 yıldır Muhtaç Ailelerin çocuklarına Burs veriyorlar…

1972 yılında Diyarbakır Çocuk Yuvası’nda kurulan Muhtaç Çocuklara Yardım ve Koruma Derneği tam 49 yıldır faaliyetlerini kesintisiz olarak sürdürüyor. 1983 yılında Dernek başkanı olan Aysel Sürel, 38 yıldır ilerleyen yaşına ve çeşitli rahatsızlığına rağmen Üniversitede okuyan 500’e yakın öğrenciye burs veriyor. Tek gelir kaynağı olan bağışlarla ayakta duran ve çocuklara yardım etmeye devam eden Dernek, Burs dışında yardıma ihtiyacı olan çocuk, birey, aile herkese ulaşmaya destek sunmaya çalışıyor.

facebook-paylas
Tarih: 05-12-2021 18:36

 49 yıldır Muhtaç Ailelerin çocuklarına Burs veriyorlar…

38 yıldır yardıma ve korunmaya muhtaç çocuklar için emek veren ve yaşamının 38 yılını çocuklara adayan Muhtaç Çocuklara Yardım ve Koruma Derneği Başkanı S. Aysel Sürel derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

1972 yılında kurulan Dernek, o yıllar sadece Çocuk Yuvasındaki çocuklara yardım etmek amacıyla kuruldu. 2002 yılında çıkan 5027 sayılı yasa nedeniyle çocuklara yönelik destek çalışmalarını bağımsız olarak kurulan Muhtaç Çocuklara Yardım ve Koruma Derneği olarak sürdürüldü.

Ömrünün yarısına yakınını çocuklar için dayanışma faaliyetlerine adayan Sürel, Bölge genelinde çocuklara burs yardımları yaparak, çocukların eğitim giderlerine katkı sunmayı öncelikleri arasına aldığını söyledi.

“ÜNİVERSİTEDE OKUYAN 500 ÇOCUĞUMUZA BURS VERİYORUZ”

Korunmaya ihtiyacı olan çocuk, birey ve ailelere sunduğu katkılarla toplumsal yaşama sosyal destek sağlayan derneğin faaliyetleri hakkında bilgi veren Sürel, şöyle dedi:

“Çocuk Esirgeme Kurumunda faaliyet gösterdiğim zaman yuvadaki çocuklara yönelik çalışmalarımız vardı. Ancak 2002’de çıkan 5027 sayılı kanundan sonra yeni bir dernek kurarak dışarıya açıldık. 2002 yılından itibaren Üniversite talebelerine burs veriyoruz. Şuan dernek olarak üniversitede okuyan 400 ile 500 çocuğumuza burs veriyoruz. Öğrencilerimize Ekim ayından Haziran’a kadar her ay 200 TL burs veriyoruz.

“BURS DIŞINDA İHTİYACI OLAN HERKESİME ULAŞARAK DESTEK SUNMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Burs dışında yardıma ihtiyacı olan çocuk, birey, aile herkese ulaşmaya destek sunmaya çalışıyoruz. Derneğimizin geliri üye aidatlarımız, derneğimize yapılan bağışlar ve bugünkü gibi duyarlı kadınlarımızla yaptığımız etkinliklerde elde ettiğimiz gelirlerden oluşmaktadır. Ben de bir Diyarbakırlıyım ve kent genelinde birçok çevre ile dostane ilişkilerim var. Sağ olsunlar Diyarbakırlı kadınlarımız, derneğimizin faaliyetlerine büyük katkı sunmakta ve çocuklarımıza yardım hususunda büyük bir duyarlılık göstermektedirler”

“DEVLETTEN YA DA HİÇ BİR KURUMDAN DESTEK ALMIYORUZ”

16 kişilik bir yönetim kurulunun olduğunu anımsatan Sürel, “Çeşitli günlerde düzenlediğimiz brançlardan elde ettiğimiz gelirleri çocuklarımıza burs olarak veriyoruz. Devlettin hiçbir kurumundan destek almıyoruz. Bağışlarla, gecelerle ve brançlarla derneğe katkı alıyoruz. Çevremiz çok güzel. Eş dostlarımız bize bağış yapıyor. Diyarbakır’da bizim gibi kuruluşlara belli başlı arkadaşlarımızdan bağış alıyoruz. Derneği bu şekilde yürütüyoruz” dedi.

“DERNEĞİ BIRAKMAYI DÜŞÜNÜYORUM AMA ARKADAŞLARIM İZİN VERMİYOR”

38 yıldır Derneğin başkanlığını yürüten Aysel Sürel, “Derneği bırakmayı düşünüyorum. Ama yönetimdeki arkadaşlarımın bırakmamı istemiyorlar. Ben artık rahatsızım ama arkadaşlarım sen bırakırsan bizde bırakırız diyorlar. Çocuklarımız için gittiği yere kadar devam edeceğim Dernek Başkanlığını” diye konuştu.

“AYSEL ABLA BIRAKIRSA DERNEK KAPANIR”

30 yıldır Aysel Sürel ile birlikte Dernek’te gönüllü olarak görev yapan dernek üyeleri de Aysel Sürel’in tecrübelerinden ve deneyimlerinden dolayı derneği bırakmasını istemediklerinin altını çizerek, Aysel Başkanın derneği bırakması durumunda derneğin kapanacağını söylediler.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi




Bu haber 330 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI