Bugun...



Halk asgari ücretten vergi alınmamasını istiyor!

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücrette yapılacak zam pazarlığı için süreç bu hafta başlıyor. Vatandaşlar ise asgari ücretin tamamen vergiden muaf tutulmasını istiyor

facebook-paylas
Tarih: 30-11-2021 00:25

Halk asgari ücretten vergi alınmamasını istiyor!

Asgari ücret komisyonu, ilk toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde 1 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Toplantıda yeni yıldan itibaren geçerli olacak artış için işçi ve işveren temsilcileri bir araya gelecek. Hem işçi hem de işveren tarafında farklı beklentiler olsa da kamuoyunun beklentisi, asgari ücretin önemli oranda artması. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada TÜRK-İŞ ile uzlaşmaya yakın olduklarını, 1-2 hafta içinde asgari ücret kararını vereceklerini bildirmişti. Asgari ücrete ilişkin geçtiğimiz günlerde açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek için gereken çabayı gösteriyoruz. Asgari ücreti de benzer şekilde tespit ederek dar gelirlilerin üzerindeki yükü de hafifleteceğiz.” ifadelerini kullanmıştı. İLKHA mikrofonuna konuşan Siirtliler, asgari ücretin vergiden muaf tutulmasını istediler.

“ASGARİ ÜCRETTEN VERGİNİN KALDIRILMASI GEREKİYOR”

Asgari ücret belirlenirken sadece çalışan değil, bakmakla yükümlü olduğu ailesinin de hesaba katılması gerektiğini belirten vatandaşlardan Tahir Alver, “Şu anda asgari ücretli geçinemiyor. Açlık sınırı da 10 bin TL’nin üzerine çıktı. 4 kişilik bir aileye 10 bin TL ancak yetiyor. Şu anda asgari ücret 2 bin 825 TL, bu para kiraya mı doğalgaza mı elektriğe mi neye yetecek? Hiç birine yetmez. Dolar 12 TL’nin üzerine çıktı ve paramız değer kaybetti. Asgari ücretten verginin alınmaması gerekiyor.”




Bu haber 346 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI