Bugun...



Batman'da 7 ambulans ve 2 UMKE aracı törenle hizmete alındı

Sağlık Bakanlığı tarafından Batman İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edilen 7 tam donanımlı ambulans, 2 adet UMKE aracı düzenlenen törenle teslim edildi.

facebook-paylas
Tarih: 19-02-2024 17:24

Batman'da 7 ambulans ve 2 UMKE aracı törenle hizmete alındı

 

 

Son ambulanslar ile birlikte Batman 112 Acil Sağlık Hizmetleri bünyesinde toplam ambulans sayısı 46'a yükseldi.

Ambulans anahtar teslim töreninde konuşan Vali Ekrem Canalp, Batman'ın Türkiye'nin 81 vilayeti içerisinde 34'üncü en büyük nüfusa sahip 34'üncü ili olduklarını söyledi.

Canalp, "Acil sağlık hizmetleri söz konusu olduğu zaman Batman olarak bugün burada ilave ambulansları da devreye koyduğumuz zaman şunu rahatlıkla söyleyebiliriz, Türkiye'de standartların çok daha ilerisinde, çok daha ötesinde, ortalamanın çok daha ilerisi bir pozisyonda bizim vatandaşlarımız acil sağlık hizmetleri almış olacaklardır. Acil servisten sevk oranlarımız şöyle; 10 yıl öncesine kadar binde 13'tü ama şu anda acil servisten diğer illere sevk oranımız binde birin dahi altına düşmüş durumdadır." dedi.

"10 dakikada vakaya ulaşıyoruz"

Şu anda kent içerisinde vakalara erişim hızının 10 dakika olduğunu aktaran Canalp, "Kent içerisinde, şehir içinde ilk 10 dakika içerisinde vakaya ulaşmış olma standardımız vardır.  Bizim bu standardı tutturma oranımız yüzde 97'dir. Yani hem ilçelerimizde hem de merkezimizde bir vatandaşımız 'alo' dediği zaman ilk 10 dakika içerisinde vakaların yüzde 97'sine ulaşabiliyoruz ve hastamızı nakletme imkanına sahip oluyoruz." diye konuştu.

"112'yi asılsız çağrılarla meşgul etmeyelim"

Batman'da 2023 yılı içerisinde 122 bin 928 acil çağrı aldıklarını vurgulayan Canalp, şöyle devam etti:

"Ancak bunlardan sadece yarısı gerçek çıktı, diğer çağrılar sahte çağrıdır. Buradan vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunuyoruz. Lütfen 112'yi asılsız çağrılarla meşgul etmeyelim. Yapılan her bir meşguliyet, ihtiyacı olan vatandaşın bazen de onun çok kritik zamanından çalmak anlamına gelecektir. Bu noktada da yüzde 50'ye yakın maalesef ki asılsız çağrımız vardır. Yani her hafta 200'ün üzerinde yine asılsız çağrı olarak 112 aranmaktadır. Tekrar bu şekilde vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz."

"İhtiyacı olanlar 112'ye başvursunlar"

Tespit ettikleri vatandaşlara idari para cezası kestiklerini ifade eden Canalp, "Bu şekildeki asılsız çağrılar olursa eğer bunlara karşı da idari para cezası uygulanmasına devam edeceğiz. Herkesten beklentimiz lütfen sadece ihtiyacı olanlar 112'ye başvursunlar. Bizler yüzde 97 olan rakamları da inşallah ilerleyen dönemde yüzde 99'lara, yüzde 100'lere bu şekilde çıkarma imkanına kavuşalım." dedi.




Bu haber 347 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI