Bugun...



Mardin'de "Aksa Tufanı'na Destek ve Duaya Davet" programı düzenlendi

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından "Her Dua Bir Umut, Aksa İçin Tek Yürek!" sloganıyla "Aksa Tufanı'na Destek ve Duaya Davet" programı yapıldı.

facebook-paylas
Tarih: 04-01-2024 00:10

Mardin'de


 

Siyonist rejimin katliam ve soykırımlarına karşı tepki göstermek ve geçtiğimiz gün şehit edilen HAMAS yetkililerinde Şehit Şeyh Salih Aruri için gıyabi cenaze namazı kılmak için Kızıltepe STK Platformu, program düzenledi.

Kızıltepe Otogarı Kenan Kösen Camii önünde yatsı namazından sonra düzenlenen programda, işgalci siyonist rejime lanet, Filistin ve Gazze için destek sloganları atıldı.

Programda, giyabi cenaze namazı kılındı, ardından Şehit Salih Aruri üzerine konuşma gerçekleştirildi, son olarak da Filistin ve Gazze için dua edildi.

Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına konuşmayı, Rauf Memiş gerçekleştirdi.

"Siyonist rejiminin en çok çekindiği isimler arasında bulunan Şeyh Aruri, tüm Müslümanların kalbinde yaşayacaktır"

Memiş, "Üç aya yakın bir süredir tüm dünyanın 3 maymunu oynadığı, kör sağır ve dilsiz olduğu; özellikle İslam âleminin büyük bir imtihandan geçtiği ve maalesef şu ana kadar imtihanın hakkını veremediği, Filistinli Müslüman kardeşlerimize yönelik her türlü zulmü işleyen siyonist israil rejimi, geçtiğimiz akşam cinayetlerine bir yenisini daha ekledi. HAMAS karşısında diz çöken ve içerisinde bulundukları acziyeti sivil katliamlarıyla örtmeye çalışan siyonistler, bu kez yeni bir küstahlığa girişti ve HAMAS'ın en üst düzey isimlerinden olan "Aksa Tufanı" harekatının mimarı olarak da görülen HAMAS Siyasi Büro Başkan Yardımcısı, siyasi ve askeri lider Şeyh Salih Aruri ve beraberindeki beş kardeşimizi şehit etti. İslam ümmetinin en yiğit evlatlarından olan ve Filistin direnişinin sembol isimleri arasında yer alan Salih Aruri’nin şehadeti, hepimizi derinden üzmüştür. Yaşamıyla ve şehadetiyle geride örnek bir hayat bırakan Salih Aruri, Kudüs şehitleri kervanına eklenmiştir. İsrail rejiminin en çok çekindiği isimler arasında bulunan Şeyh Aruri, tüm Müslümanların kalbinde yaşayacaktır. Şeyh Salih Aruri’nin şehadetiyle Filistin direnişine ve özgür Kudüs mücadelesine darbe vurduğunu sanan İsrail rejimi bilmelidir ki; bu suikast mücadelemizi alevlendirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Milyonlarca şehit ile birlikte gerçekleştirdiğimiz özgür Kudüs yürüyüşümüz durmaksızın devam edecektir. Şeyh Aruri’nin bıraktığı mirasa sahip çıkacak olan Müslümanlar, direniş sancağını bir an olsun yere düşürmeyecektir." dedi.

"Siyonizmin bu coğrafyaya ilişkin planlarını tarihin çöp sepetine atacağız"

Şehit Şeyh Aruri'nin yolundan devam edeceklerini ifade eden Memiş, son olarak şunları söyledi:

"'Allah'tan (cc) başka kimse ne bir an ileri veya geri çekebilir. Bu yaşa ulaşacağımı ilk etapta hiç beklemiyordum. Uzatmalardayız, bizi tehdit edecek bir şey yok. Biz imanlı insanlarız. Şehadeti Allah'a kavuşmak ve büyük bir zafer olarak görüyoruz.' sözleriyle daima hatırlayacağımız Şeyh Salih Aruri’nin akıbetine talip olan milyonlarca Müslüman olarak israil mikrobu yeryüzünden silinmedikçe bir an olsun durmayacağız, bir an olsun gevşemeyeceğiz ve bir an olsun kararlılığımızı elden bırakmayacağız. Değerli Kardeşlerim, Şeyh Salih Aruri’nin şehadetinin ardından şehidimizin ailesi tarafından yapılan açıklamalar hepimizi gururlandırmış ve zafere olan inancımızı arttırmıştır. Şeyh Aruri’nin annesi oğlunun şehadet haberini "Allah kabul eylesin" niyazıyla karşılaması ve yine Aruri’nin kız kardeşinin "Bugün taziyeleri değil, tebrikleri kabul ediyoruz" sözleri hepimize zafer müjdesi olmuştur. Rabb'im Aruri'nin ailesindeki bu iman, sabır ve metaneti hepimize nasip etsin inşallah. Buradan Şeyh Aruri ve diğer tüm şehitlerimizin ruhaniyeti huzurunda söz veriyoruz; İsrail rejimi ve onların işbirlikçilerine yeryüzünü dar edeceğiz ve siyonizm'in bu coğrafyaya ilişkin planlarını tarihin çöp sepetine atacağız. Şehit Aruri, yakın zamanda yaptığı açıklamada, "Kanımız ve canımız hiçbir şehitten ne daha kıymetli ne de daha sevgilidir." diyerek amaçlarının direniş ve şehadet olduğunu vurgulamıştı.  Rabbim şahadetlerini kabul buyursun ve şahadetlerini Tüm İslam ümmetinin yeniden dirilişine, uyanışına vesile kılsın. Programa katılım sağlayan siz değerli tüm kardeşlerimizden Rabb'im ebeden razı olsun. Yakın bir tarihte özgür Kudüs'te Mescid-i Aksa'da da bir araya gelmeyi nasip etsin inşallah. Allah'a emanet olun."

Program, Molla Ali Özgüç'ün yaptığı dua ile sona erdi. 




Bu haber 345 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI