Bugun...



Kayapınar Belediyesi’nden 646 kişiye Evde Bakım hizmeti

Diyarbakır’da Kayapınar Belediyesi’ne bağlı Evde Bakım Birimi ekipleri, kendi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan bakıma muhtaç, yaşlı, engelli ve hasta 646 kişiye evde bakım hizmeti veriyor.

facebook-paylas
Tarih: 04-12-2023 12:21

Kayapınar Belediyesi’nden 646 kişiye Evde Bakım hizmeti

Kayapınar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Evde Bakım Birimi tarafından, ilçe merkezinde yaşayan yaşlı, engelli, hasta ve bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik sağlık hizmetlerini sürdürüyor.

Yardıma muhtaç vatandaşların sağlık ve ev temizliği gibi ihtiyaçlarını gideren hizmet çerçevesinde evlerinde pansuman, sonda, vital bulguları ölçme, öz bakım (Saç-sakal traşı, yatak banyosu, tırnak bakımı), çamaşır yıkama ve kurutma ile kuaför hizmetleri veriliyor.

Bu çerçevede; 19 kişilik evde Bakım ekibi tarafından 2023 yılı içerisinde 646 kişiye hizmet verildi.

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Arif Karaman, Kayapınar’ın yaşanabilir, sağlıklı ve ulaşılabilir bir kent olması için yoğun mesai harcadıklarını dile getirerek, sağlıklı birey olmadan, sağlıklı toplum olamaz değerlendirmesinde bulundu.

Karaman “Kayapınar’ı sağlıklı bir kent haline getirmek ve vatandaşlarımıza daha kaliteli bir hizmet verebilmek adına tüm sorunların çözümü için çalışıyoruz. 19 kişilik Evde bakım birimimiz ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza evlerinde hizmet veriyoruz. İlçemizde yaşayan tüm bireyleri mutlu etmek bizim en önemli görevimiz. Bu kapsamda, ilçemizde oturan 646 engeli, yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç vatandaşımıza sağlık hizmeti verdik, veriyoruz” diye konuştu.

Evde bakım hizmeti alan vatandaşlar da, evde bakım ve sağlık hizmetinin önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini ifade ederek, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Arif Karaman’a teşekkür etti.




Bu haber 793 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI