Bugun...



Umut Kervanı Bingöl 200 aileye yardımda bulundu

Umut Kervanı Bingöl, Mayıs ayında 200 aileye 267 bin 528 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 05-06-2023 00:05

Umut Kervanı Bingöl 200 aileye yardımda bulundu

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Bingöl, Mayıs ayı faaliyet raporunu açıkladı.

Her geçen gün çalışma halkalarını genişleten Umut Kervanı Bingöl, mazlum ve muhtaçların adeta umudu haline geldi.

Yardımlarla muhtaç, kimsesiz, fakir ve yetimlerin ihtiyaçlarını hafifletmenin gayreti içerisinde çalışmalarını yürüterek, fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Umut Kervanı Bingöl, kentteki yardıma muhtaç insanlara kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Umut Kervanı Bingöl Başkan Yardımcısı Refik Gönül, "Mayıs ayında; 114 aileye 57 bin 787 TL tutarında gıda yardımı, 5 aileye 2 bin 200 TL tutarında kırmızı et yardımı, 27 aileye 26 bin 700 TL nakit (para) yardımı, 1 aileye 10 bin TL odun yardımı, 1 aileye 2 bin 340 TL değerinde tekerlekli sandalye yardımı, 1 aileye 11 bin TL değerinde buzdolabı yardımı, 1 aileye 6 bin 800 TL değerinde çamaşır makinası yardımı, 32 aileye 64 bin 823 TL değerinde ev eşyası yardımı, 15 aileye 12 bin 350 TL değerinde giyim yardımı, 2 aileye 6 bin 500 TL değerinde kanepe yardımında bulunduk. Malatya'daki depremzede kardeşlerimize 50 bin 28 TL değerinde hijyen malzemesi gönderdik. Ayrıca yine depremzede kardeşlerimize 20 bin TL bilgisayar alınmak üzere para yardımında bulunduk. Toplamda 200 aileye 267 bin 528 TL ayni ve nakdi yardımda bulunduk." dedi.

"Çevremize ne kadar faydalıyız diye bunun muhasebesini yapmamız gerekiyor"

Umut Kervanı Bingöl Başkan Yardımcısı Refik Gönül

Yapılan çalışmalara katkı sunmak isteyen hayırseverlere çağrıda bulunan Gönül, "Umut Kervanı Bingöl olarak Mayıs ayı içerisinde, faaliyetlerimiz kapsamında ihtiyaç sahibi olan ailelerimize siz hayırsever kardeşlerimiz sayesinde, ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Biliyoruz ki ihtiyaç sahibi olan insanlar Kur'an'ın deyimiyle ‘bir şey istemekten utanırlar ve sen onları zengin sanırsın’ diye ferman buyurmaktadır. Bu yüzden bizler de tespitlerimizi inceden inceye yapıp hakiki manada fakir olan ailelere ayni ve nakdi yardımlarınızı ulaştırmaya gayret ediyoruz. Dünya hayatının imtihan olması sebebiyle herkes imtihanını farklı bir şekilde yaşıyor. Önemli olan biz insanların bu imtihan içerisinde Allah'ın rızasına ne kadar uygun hayır işlediğimizdir. Çevremize, eş dostumuza ne kadar faydalıyız, bunun bir muhasebesini yapmamız gerekiyor. Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak Bingöl ilimizde bulunan bütün Sokak ve Caddeleri elimizden geldikçe dolaşıp ihtiyaç sahibi olan aileleri tespit ettikten sonra, yapılan bağışlara göre yardımlarımızı ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu minvalde kimi ailelerimize nakit para, kimi ailelerimize gıda, kırmızı et, ev eşyası ve giyim yardımı yapıyoruz. Aynı zamanda deprem bölgelerine yardımlarınızı ulaştırmaya gayret ediyoruz. Sizlerden de bu hayır kervanına katkı sunmanızı bekliyoruz. Gıda paketimiz 500 TL’dir. Ayrıca kardeş aile projemiz de devam etmekte, yapacağınız bağışları ister banka hesaplarına, isterseniz derneğimize uğrayarak makbuz karşılığında bağış yapabilirsiniz. Cenabı Allah şöyle buyurmaktadır: Allah yolunda infak edenlerin örneği yedi başak bitiren, her bir başakta yüz tane bulunan bir tek tanenin örneği gibidir. Allah, dilediğine kat kat arttırır. Allah (ihsanı) bol olandır, bilendir. (Bakara 261) Buradan tüm hayırsever üye ve gönüllü kardeşlerimize hassasiyetlerinden dolayı Umut Kervanı adına teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Yardımlarımız devam ediyor"

Toplumda sosyal dayanışmanın ve kardeşlik duygularının güçlendirilmesi gerektiğini belirten Gönül, "Biz de samimi bir niyetle sahada çalışarak ihtiyaç sahiplerini tespit ediyoruz. Yoksul olup da temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük düzeyde dahi sürdürmekte güçlük çeken kişi ve ailelere karşılıksız olarak sağlanan ayni ve nakdi yardımlarımıza devam ediyoruz. Bundan sonra da elimizden geldikçe bizlere başvuran ve tespit ettiğimiz fakir ve muhtaç ailelere yardımlarımızı ulaştırmaya devam edeceğiz. Emeği ve katkısı bulunan tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun, teşekkür ediyoruz." ifadelerini kaydetti. 

 




Bu haber 543 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI