Bugun...



Bingöl Üniversitesi'ne 5 Bin 435 kontenjan verildi

2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Klavuzu, ÖSYM tarafından yayınlandı. Yayınlanan klavuza göre Bingöl Üniversitesine YÖK tarafından 2 bin 181’i lisans, 3 bin 254’ü ön lisans olmak üzere toplamda 5 bin 435 kontenjan verildi.

facebook-paylas
Tarih: 05-07-2023 00:10

Bingöl Üniversitesi'ne 5 Bin 435 kontenjan verildi

Konuyla ilgili üniversite tarafından yapılan açıklamada, “Bingöl Üniversitesi’ne 2023-2024 akademik yılında 5 bin 435 öğrenci kontenjanı ayrıldı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin yayımladığı 2023 tercih kılavuzunda Bingöl Üniversitesine 2 bin 181’i lisans,  3 bin 254’ü ön lisans olmak üzere toplam 5 bin 435 öğrenci kontenjanı ayrıldı.” ifadeleri yer aldı.

Yeniden ve ilk kez öğrenci alacak programlar

“Daha önce öğrenci alımı YÖK tarafından durdurulan Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Programına bu yıl yeniden öğrenci alımına onay verildi. Bununla birlikte bu yıl 6’sı lisans, 5’i ön lisans olmak üzere 11 programa ilk kez öğrenci alınacak.” denilen açıklamada,

“İlk kez öğrenci alınacak lisans programlar arasında Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi’nin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Programı,  Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Programı, Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Programı, Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Programı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Programı, Fen Edebiyat Fakültesi Arapça Mütercim ve Tercümanlık Programı,  Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Programı bulunuyor. YÖK tarafından öğrenci alımına onay verilen ön lisans programları arasında ise; Gıda, Tarım ve Hayvancılık MYO Sulama Teknolojisi Programı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık MYO Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık MYO Organik Tarım Programı, Teknik Bilimler MYO Tekstil Teknolojisi Programı, Teknik Bilimler MYO Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Programı bulunuyor.

“Bingöl Üniversitesi büyümeye devam ediyor”

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ise, “Bingöl Üniversitesi büyümeye devam ederek kalitesini ortaya koymaktadır. Üniversitemiz; ‘Bölgesel Kalkına Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’,  ‘Dijital Dönüşüm’ ve ‘YÖK Anadolu Projesi’ gibi alanlarda pilot üniversite olarak çalışmalarına devam ediyor. Fiziki ve akademik anlamda çok iyi bir altyapıya sahip olan Üniversitemiz,  modern bir kampüsle, güzel sosyal yaşam alanı ile bir bilim ve kültür merkezidir. Bizi tercih eden öğrencilerimiz mutlu olacaktır. Her bölüm ve programımızda uygulama alanları çağın gereklerine göre dizayn edilmiştir.” İfadelerini kullandı.




Bu haber 748 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI