Bugun...



Doğalgaz ve elektrik zamları halkı çileden çıkarıyor

Son zamanlarda elektrik ve doğalgaza üst üste gelen zamlar, başta dar gelirleri olmak üzere asgari ücretle çalışanlar ile birlikte toplumun her kesiminde ciddi tepkilerle karşılanıyor.

facebook-paylas
Tarih: 13-10-2021 00:20

Doğalgaz ve elektrik zamları halkı çileden çıkarıyor

Yaklaşık 19 aydır devam eden Covid-19 salgını, ekonomik kriz ve işsizlik gibi nedenlerden dolayı çok zor günlerden geçen halk, böyle bir dönemde elektrik ve doğalgaz başta olmak üzere birçok ürüne yapılan zamlar ve yüksek gelen elektrik faturalar nedeniyle daha çok mağdur oluyor.

Zam nedeniyle son zamanlarda yüksek gelen elektrik faturaları halkı mağdur etmeye devam ederken Covid-19 salgını nedeniyle zor günler geçiren halk, zamlara ve yüksek gelen elektrik faturalarına bir an önce çözüm bulunmasını istiyor. Halk kabaran faturalardan şikayetçi olurken geçen aya göre elektrik faturasındaki yüksek artışa tepki gösteriyor. yüksek vergilerden ve katılım bedellerinden de yakınan halk, faturalarını ödeyemeyecek duruma geldiklerini ve çaresiz olduklarına dikkat çekiyor.

Covid-19 salgını nedeniyle çok günler geçiren halka bir darbenin de elektrik ve doğalgaz şirketlerinden geldiğinden yakınan halk, yüksek faturaların ve hemen hemen her ay yapılan zamların kabul edilebilir bir yanının olmadığına dikkat çekerek yetkililere çağrıda bulundu.

Elektrik ve doğalgaz faturalarının fahiş bir şekilde yükseldiğini belirten vatandaşlar, önceki ve sonraki dönem faturaların arasında ciddi bir yükseliş olduğunu belirterek yüksek faturalara tepki gösterdi. Elektrik ve doğalgaza art arda yapılan zam ile yüksek gelen faturalara tepki gösteren Gaziantep’teki vatandaşlar, son aylarda elektrik başta olmak üzere doğalgaza, akaryakıta ve temel tüketim ürünleri ile birçok ürüne gelen zamların geri çekilmesini istiyor.

Zamların tüm herkesi olumsuz etkilediğine dikkat çeken vatandaşlar, en çok ise dar gelirlileri ve asgari ücretle çalışanları etkilediğini, yetkililerin artık güzelleme yerine zamlara çözüm bulması gerektiğini ifade ettiler.

“ELEKTRİĞE GELEN ZAMLARLA ARTIK BAŞ EDEMİYORUZ”

Elektrik ve doğalgaz başta olmak üzere birçok ürüne yapılan zamlardan yakınan Oğuz Satılmış, “Her şey Ateş pahası olmuş. Hiçbir şeye güç yetmiyor. Elektriğe her ay zam geliyor. Elektriğe gelen zamlarla artık baş edemiyoruz. Yapılan zamları anlayamıyoruz. Bu zamlara artık bir çözüm bulunması lazım. Şu an işsizim, Organize Sanayi Bölgesinden geliyorum, Organize Sanayi Bölgesine gidip iş aramam günlük bana 50 liraya mal oluyor. Sadece iş aramaya giderken günlük 50 lira para harcıyorum. İşe alındıktan sonra raporlar isteniyor, onlara da 150-200 lira gidiyor. Nasıl yapacağız? En son elektrik faturam 200 lira geldi. Evimde sadece bir buzdolabı çalışıyor, bu fiyat nasıl normal olabilir. Bir fabrikatörün elektriği günlük 1600-1700 lira geliyor. Bir buzdolabı kullanan kişinin aylık 200 lira ödemesi normal mi? Faturalarımızı ödeyemiyoruz borçlarımız hep birikmiş.” dedi.




Bu haber 573 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI