Bugun...



Kurban Bayramı şehidleri Yasin Börü ve arkadaşları unutulmadı

PKK yandaşları tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşları bayram namazı sonrası kabirleri başında yad edildi.

facebook-paylas
Tarih: 28-06-2023 10:01

Kurban Bayramı şehidleri Yasin Börü ve arkadaşları unutulmadı

6-8 Ekim 2014 tarihinde kurban eti dağıtırken PKK yandaşları tarafından katledilen Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak, Turan Yavaş ve Riyad Güneş ile evinden çıkarken suikast sonucu şehid edilen Aytaç Baran Kurban Bayramı dolayısıyla kabirleri başında anıldı.

Kurban Bayramı dolayısıyla kabristan ziyareti yapan şehid aileleri ve yakınları, mezarlıkları başında Yasin-i Şerif okuyarak dua etti.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları ve Genel İdare Kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu kabir ziyaretinde şehidlerin mezarı başında bir araya gelen dava arkadaşları bayramlaştı.

"Şehitler: Allah bize öğle nimetler vermiş ki eğer onun bir zerresini görseydiniz bir dakika dünyada yaşamak istemezdiniz"

Program sonunda günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, İslam ümmetine birlik ve beraberlik temennisinde bulunarak şunları söyledi:

"Her bayram bu etkinliğimizi yapıyor, şehitlerimizi yad ediyor; şehitlerimizin yolundan gideceğimize, onların bize bıraktığı mirası yere düşürmeyeceğimize, kanımız pahasına da olsa buna sahip çıkacağımıza sözümüzü, ahdimizi yineliyoruz. Cenab-ı Allah şehitlere çok yüce payeler vermiştir. Şehitlerimizin şahitliğiyle Cenab-ı Allah bizleri uyarıyor."

Uhud savaşında şehid olan ashaptan örnek vererek şehitlerin rızıklandırılmasını ve insanlara verilen mesajı aktaran Çelik, "Şehitlerimiz bizlere şu mesajı veriyor: sakın korkmayın, gevşemeyin, üzülmeyin. Allah Celle celaluhu bizlere öyle büyük bir lütufta bulundu ki siz ona sahip olabilmek için her şeyinizi feda edersiniz. Aman ha dünya hayatı sizi aldatmasın, dünya hayatı dengenizi bozmasın, dünyaya ve dünya nimetlerine dalmayın, bu yüce İslam dini için mücadele de gevşeklik göstermeyin. Allah bize öğle nimetler vermiş ki eğer siz onun bir zerresini görseydiniz bir dakika dünyada yaşamak istemezdiniz." ifadelerini kullandı.

"Şehitler bizim için kayıp değildir"

Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadetlerine değinen Çelik, "Fazla değil 9 sene önce ne büyük bir acıyla şehitlerimizi defnettik. Şehitler bizim için kayıp değildir. Ne zaman İslami hareket ve cemaatler gerçeklik göstermişse ya da az da olsa ye'se düşmüş dünyaya dalmışsa Cenabı Allah içlerinden şehitler edinir ve tekrar o dava sanki yeni bir motor kazanmış gibi yeniden güçlenir." şeklinde konuştu.

Çelik, "Şehidlerimizin ardından onların davasını yerde bırakmadık. Allah'a hamdolsun. Gün geçtikçe onlara özenip onlar gibi olmaya çalışan gençlerimiz çoğaldı. Şundan emin olalım ki bu dünya bizim zindanımızdır. Bizler aslında bu dünyaya ait değiliz. Bu dünya bir müminin ruhuna dar geliyor. Onu kafesinden şehadetle çıkarıp Rabbi Zülcelale kavuşturmayı Allah bizlere nasip eylesin" temennisinde bulundu.

Kabir ziyaretine gelenlere şeker ve gül suyu ikramında bulunuldu.




Bu haber 558 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI