Bugun...



BM'den Gazze için kıtlık uyarısı

Gazze'de yardım çalışmalarını yürüten Birleşmiş Milletler yetkilileri, nüfusun dörtte birinin kıtlık tehlikesinde olduğu uyarısını yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 29-02-2024 00:27

BM'den Gazze için kıtlık uyarısı

 

 

BM yetkilileri, Gazze’de özellikle de çocukların yetersiz beslenme nedeniyle tehlikede olduğuna dikkat çekti, nüfusun dörtte birinin kıtlık tehlikesinde olduğunu vurgulayarak, “Şubat ayının sonundayız; Gazze'de en az 576 bin kişi kıtlığa bir adım uzaklıkta ve Gazze'nin kuzeyinde iki yaşın altındaki her 6 çocuktan 1'i akut yetersiz beslenme ve israfla karşı karşıya. Ve neredeyse Gazze nüfusunun tamamı hayatta kalmak için ne yazık ki yetersiz insani gıda yardımına bel bağladı. Ne yazık ki, bugün gördüğümüz durumun daha da kötüleşme ihtimali var. Askeri operasyonlar ve güvenlik ile temel malların giriş ve teslimatına yönelik kapsamlı kısıtlamalar, gıda üretimi ve tarımı büyük oranda azalttı. Gıda güvenliği uzmanları, koşulların devam etmesi halinde Gazze'nin kuzeyindeki tarımın mayıs ayına kadar tamamen çökeceği uyarısında bulunuyor.” açıklamasını yaptı.

Açıklamada, bölgedeki gelişmeler konusunda BM Güvenlik Konseyi'ni BM yetkilileri, Gazze'ye gıda yardımlarının ulaştırılmasında ciddi sıkıntılar yaşanmakta olunduğunu ifade etti. 




Bu haber 471 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI