Bugun...



Eğil Barajı Çevresindeki Fosil Yakıtlı Teknelerin İçme Suyu ve Çevre Güvenliğini Tehlikeye Atıyor.

Diyarbakır İlçesindeki Yasaklanmış Teknelerin Faaliyetleri Yetkilileri ve Halkı Kaygılandırıyor

facebook-paylas
Güncelleme: 15-04-2024 12:57:40 Tarih: 15-04-2024 12:54

Eğil Barajı Çevresindeki Fosil Yakıtlı Teknelerin İçme Suyu ve Çevre Güvenliğini Tehlikeye Atıyor.

 

 

Eğil ilçesi, Diyarbakır'ın önemli içme suyu kaynaklarından biri olan Eğil Barajı'na ev sahipliği yapmaktadır. Ancak, son zamanlarda barajın çevresinde faaliyet gösteren fosil yakıtlı tekneler, çevre ve içme suyu güvenliği konusunda endişe yaratmaktadır. Bu teknelerin faaliyetleri, barajın su kalitesini tehlikeye atmakta ve çevresel kirliliğe yol açmaktadır.

Özellikle, daha önce fosil yakıt kullanımı nedeniyle yasaklanan teknelerin hala faaliyet gösteriyor olması, ilçe sakinleri arasında büyük bir rahatsızlık yaratmaktadır. Bu durum, yerel halkın çevrelerinin korunmasına ve içme suyu kaynaklarının güvenliğine olan inancını sarsmaktadır. Vatandaşlar, yetkililerin bu konuda daha etkili bir müdahalede bulunmalarını talep etmektedir.

Diski'ye yapılan şikayetlerin dikkate alınmaması ve ilçe belediyesinin büyükşehir yönetiminden bilgi beklemesi, halkın tepkisini artırmaktadır. Halk, çevrelerinin korunması ve içme suyu kaynaklarının güvenliğinin sağlanması için acil bir eylem beklemektedir. Bu durumun, bölgedeki ekosistem ve su kaynaklarının uzun vadeli sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olabileceği endişesi dile getirilmektedir.




Bu haber 639 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI