Bugun...



Servisçi esnafı dört gözle okulların açılmasını bekliyor

Covid-19 salgını sürecinde okullarda yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından okul servislerine olan ihtiyacın ortadan kalkmasıyla yaklaşık 2 yıldır kontak kapatan ve zor günler geçiren servisçiler, okulların açılacak olmasını sevinçle karşıladı.

facebook-paylas
Tarih: 25-08-2021 00:17

Servisçi esnafı dört gözle okulların açılmasını bekliyor

Covid-19 salgını nedeniyle Mart 2020’de uzaktan eğitime geçen okullarda yaklaşık 2 yıl geride kalırken bu süreçte birçok kez yüz yüze eğitim kararı alınıp ertelendi. Tüm sınıfların aynı anda ve tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime geçmemesi okul servisine olan ihtiyacı da ortadan kaldırdı.

Ulaştırma sektörü ve servis esnafı, Covid-19 salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında gelirken salgın nedeniyle alınan tedbirlerin başladığı 2020’nin mart ayından bu yana kontak kapatmak zorunda kalan okul servisleri, yaklaşık 2 yıldır iş yapamıyor.

Okulların kapalı olmasından dolayı okul servisçilerinin bu süreçte borçları birikmesinin yanı sıra birçok şoför de farklı mesleklere yöneldi. Bu süreçte zor günler geçiren servis esnafı, bu süreçte birçok farklı destek alsa da söz konusu destekler yetersiz kaldı. Salgın sürecinin en çok öğrenci ve personel taşımacılığı yapan servis şoförlerini etkilemesiyle aylardır kontak açmayan servis şoförlerinden kimileri yıllardır yaptıkları mesleklerini terk etmek zorunda kaldı ve çareyi ise başka mesleklere yönelmede buldu. Bu süreçte çok zor günler geçiren servis esnafı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda yüz yüze eğitimin 6 Eylül 2021’de başlayacağını açıklamasının ardından okula dönüş hazırlıkları başladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in okulların açılışına ilişkin yaptığı basın açıklamasında 6 Eylül 2021 tarihinde tüm kademelerde haftada 5 gün yüz yüze eğitime başlanacağını duyurmasıyla birlikte salgın sürecinde okulların kapanmasından dolayı ekonomik sıkıntı yaşayan servis araçları işletmecileri esnafı da tüm hazırlıklarını yaparak dört gözle okulların açılmasını bekliyor. Büyük bir heyecan ve sabırsızlıkla okulların açılacağı günü bekleyen servis araçları işletmecileri esnafı, Covid-19 salgınına karşı tüm tedbirlerini de tamamladı.




Bu haber 558 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI