Tweet |
Taşkın Civelek
Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye Milli Paralimpik Komite Başkanı Murat Aksu ve ilgili İBB bürokratları da tam kadro katıldı.
Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Murat Aksu, Olimpik ve Paralimpik ruhu, İstanbul’un tarih kokan sokaklarına taşıyabilmek için kararlılığımızı Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne yaptığımız sunumla bir kez daha ifade ettik.Sporun birleştirici gücünü İstanbul’da, doğu ile batının buluştuğu bu eşsiz kentte, tüm dünyaya göstermek istiyoruz.
Murat Aksu, Bu başarıların arkasındaki hikayeleri ve gelecekteki hedefleri vurguladı. Aksu, “Biz bir aileyiz. Bu ailenin sevgisi, sahada, havuzda, pistlerde savaşan kahramanların emeği var” diyerek, sporcuların birlikte hareket etmesinin önemine dikkat çekti. İstanbul’un 2036 olimpiyatları ve paralimpik oyunlarına adaylığı için güç birliği yaptık.. Uluslararası Olimpiyat Komitesi heyetiyle çevrimiçi toplantıda bir araya geldik ve 2036 için adayız, ‘’dedi..