Bugun...



Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Randevu Sorunuyla Oluşan Sıra Gerginliği

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bugün yaşanan röntgen randevu sistemine ilişkin sorunlar, hastalar arasında büyük bir sıra gerginliği ve tartışmaları beraberinde getirdi. Sabah saatlerinde hastaların çoğuna 09.00 randevusu verilmesi nedeniyle, bekleyen hastaların sayısı beklenenden fazla olduğu için hastanede yığılmalar meydana geldi.

facebook-paylas
Tarih: 05-07-2023 10:52

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Randevu Sorunuyla Oluşan Sıra Gerginliği

Mehmet  Zeki  Özer

Sorunun temel kaynağı, 09.00 randevusu olan hastaların saat 10.00'a kadar içeri alınmamasıydı. Bu durum, randevu saatinden önce gelmiş olan hastalar arasında büyük bir huzursuzluğa neden oldu. Randevusu olan hastalar, zamanında içeri alınmamaları nedeniyle beklemek zorunda kaldılar ve bu durum sıra gerginliğine yol açtı.

O anları cep telefonlarıyla kayıt altına alan bazı vatandaşlar, yaşanan sıra gerginliğini görüntüleyerek sosyal medyada paylaştılar. Paylaşımlarda, randevusu olmayan hastaların randevusu olan hastaların önüne geçtikleri ve sıranın bir türlü kendilerine gelmediği iddia edildi. Bu paylaşımlar, hastanede bulunan diğer hastaların da tepkisini çekerek gerginliği daha da artırdı.

Bu olay, bir süredir gündemden düşmeyen Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin sağlık hizmetlerinde randevu sisteminin'de çöktüğü yorumları yapıldı. Hastaneler, randevu saatlerine sadık kalmak ve bekleyen hastaların haklarını gözetmek konusunda özen gösterme ilkelerinin taşınmadığı,. Ayrıca, hastaların sıra gerginliği yaşamaması için iletişim kanallarının etkin bir şekilde kullanılmadığı ve açıklamaların net bir şekilde yapılmaması sıra bekleyen vatandaşların tepkilerinin daha fazla artmasına neden oldu.




Bu haber 1368 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI