Bugun...



"Bugün Gazze'ye sahip çıkmazsanız yarın o bombalar çocuklarınızın üzerine yağacak"

HÜDA PAR'ın çağrısıyla Diyarbakır'da başlatılan süresiz direniş nöbeti devam ederken yapılan konuşmalarda siyonistlerin ileri süreçli planlarına vurgu yapılarak tehlikenin boyutuna dikkat çekildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 21-10-2023 01:28:59 Tarih: 21-10-2023 01:23


 

 

Merkez Kayapınar ilçesi Yenihal Köprülü Kavşağında devam eden süresiz direniş nöbeti programı, Molla Mehdi Yalçın'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.


Bu akşamki programda konuşan HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Mahmut Eminoğlu, toplum içerisinde Gazze'ye yönelik yapılan eleştirel paylaşım ve progandaların arkasında Siyonistlerin olduğunu belirterek işgal rejiminin ileriye dönük planları içerisinde Türkiye'nin olduğuna da dikkat çekti.

 

Mahmut Eminoğlu

Günlerdir Gazze'de çocuk, kadın ve yaşlıların alçak siyonistlerin bombaları altında can vermekte olduğunu belirten Eminoğlu, "İşgalciler dünya tarihinde işlenmemiş suçları işlemekte, hastaneleri bombalamaktadırlar. Bu dünya 2 dünya savaşı gördü ama hastanelerin bombalandığı bir savaş görmedi. Gazze'de ne hastane ne mabet ne camii ne kilise ne mektep ne de çocukların yuvasını dinliyor. Hiçbir hak hukuk tanımadan insanları katlediyor. Tüm bu süreç içerisinde ABD bunların arkasında olduğunu ilan ediyor. Hastane baskınının ertesi günü sabahında ABD başkanı george bush, netanyahunun alnından öpüyor, kucaklıyor, sırtını sıvazlıyor." dedi.

"Türkçülerinde Kürtçülerinde ortak noktası siyonizm uşaklığıdır"

Gazze'de ölen çocukların suçlusu sadece siyonizmin olmadığını, azmettirici Amerika'nın da olduğunu kaydeden Eminoğlu, "Bütün bu katliam ve zulümler yaşanırken içimizdeki Siyonistlerin uşakları halkın zihnini bulandırmak için sosyal medyada, televizyonlarda 'bize ne Filistin'den, Kudüs'ten, Gazze'den' diye sürekli propaganda yapıyorlar. Fikirlerine baktığında kimisi kendine Türkçü kimisi Kürtçü diyor. Türkçülerinde Kürtçülerinde ortak noktası siyonizm uşaklığıdır." ifadelerini kullandı.

Gazze meselesi sadece Filistin'de yaşayanların değil, İslami bir mesele olduğunun altını çizen Eminoğlu, şunları söyledi:

"Bizler diğer dünyadaki insanlardan beklediğimiz sadece insan olun ve insanca yaklaşım gösterin. Siz ey batılı ikiyüzlüler iklim değişiyor kutuplardaki fok balıklarını kameralara yansıtan, onlar için ağlayan ve eylemler yapanlar Gazze'de ölen çocuklar için neden meydanlara çıkmazsınız? İklim sadece kuzey veya güney kutbunda mı değişiyor? Atılan fosfor bombaları hiç mi iklimi değiştirmiyor? Hiç mi sesiniz çıkmıyor. Hayır, onların gayeleri İslam düşmanlığı olduğu için hiçbir zaman ölen bir Müslümanın mazlumiyetini kameralara göstermezler."

"Ey Diyarbakır halkı Gazze düşerse evinizde rahat oturamayacaksınız"

Eminoğlu, "Gazze'ye sahip çıkmamızın birçok sebebi var. Bunların birincisi Gazze Kudüs'ün fedailerinin, cansiperane savunanların yurdudur. Gazze, Kudüs için savaş verdiğinden dolayı bir Müslüman olarak Gazze'de olan bitene duyarsız kalmaması, sahip çıkması Allah'ın üzerimizdeki bir farizasıdır. Yeryüzünde bir buçuk milyar Müslüman var. Kudüs 75 yıldır işgal altında ve bir buçuk Müslümanın onuru, haysiyeti bu kadar süredir ayaklar altına alınmış. Gazze'nin yiğitleri ve İslami direniş mücahitleri bir buçuk milyar Müslümanın onurunu kurtarmak için mücadele etmektedirler. Öyleyse onlara teşekkür ve takdir etmek, gereken desteği vermek bütün dünya Müslümanlarının boynunun borcudur." şeklinde konuştu.

Gazze'ye sahip çıkılmasının nedenlerini açıklamaya devam eden Eminoğlu, "İkincisi ise bilindiği üzere israil 1917'de Filistin'i işgal etmesiyle süreç başladı. İngilizler orayı işgal ettikten sonra dünyanın değişik yerlerinden siyonist iklim tezahürü olarak Yahudileri oraya taşıdılar. 1917'de sayıları yüzde bir dahi olmayan Yahudiler zamanla tüm toprakları işgal edecek duruma geldi. 1947'den sonra ABD onlara hamilik yaptı. İsrailin arzı mev'ud projesi vardı. Arzı Mevud; Filistin, Mısır'ın bir kısmı, Suriye, Irak ve Türkiye'nin bulunduğumuz bölgesi onlar için vadedilmiş topraklar olarak kabul edilmektedir." diye belirtti.

Eminoğlu, "Şundan emin olunuz ki siyonistler Gazze'yi bitirdikten sonra Mısır, Suriye, Irak, Türkiye'yi almak için uğraşacaklar. Ey Diyarbakır halkı Gazze düşerse evinizde rahat oturamayacaksınız. Gazze'ye sahip çıkın. Bugün Gazze'nin çocuklarının üzerine bombalar yağdığı gibi yarın çocuklarınızın üzerine de Siyonistlerin bombaları yağacaktır. O gün çocuklarınız size lanet edecektir." dedi.

 

Mehmet Ali Zeybek

"Bizlere pısırık liderler değil, yol gösterecek ve küfre karşı organize edecek Selahaddin-i Eyyubiler lazım"

Eminoğlu'nun konuşmasının ardından katılımcılara hitapta bulunan İhvan-Der Yönetim Kurulu Üyesi Mavi Marmara Gazisi Mehmet Ali Zeybek ise, akıtılan kandan duyarlılık göstermeyenlerin sorumlu olduğunu belirterek farklı fikir akımları savunucularının sessizliğine sitem etti.

"Şehid kanı aktığında birinin damarlarına birinin de ellerine bulaşır" diyen Zeybek, "Şehid kanının damarlarına bulaşan kişi hayat bulur. Bugün Gazze'de şehid olanlar, yeryüzünde yaşayan en pasifinden en kuvvetli iman sahibi Müslümana kadar uyanışa sebep olabilecek şekilde kan vermiştir. O şehidler ki kanları aktığında ellerine bulaşanlar dışarıda kalan necaset gibi onları necis hale getirmiştir. Rabbimiz bu kanı bizler için mübarek kılmıştır." ifadelerini kullandı.

Ümmetin görünen yüzüyle perişan ve sahipsiz bir şekilde olduğunu söyleyen Zeybek, nedenlerini açıklayarak şu ifadelere yer verdi:

"İnanıyorum ki sadece şu topraklarda kapılar açılması durumunda tek bir fert kalmayacak şekilde hareket edilecektir. Fakat başımızda bizlere yol gösterecek, küfre karşı organize edecek, Aksa'nın kapılarını açacak, Myanmar'a kadar götürecek onur sahibi izzetli liderler arıyoruz. Pısırık, geçiştirilen 3-5 kelimeyle taraf bile olup olmadıkları belli olmayan ve çoğu satılmış olanlar değil, bize Selahaddin-i Eyyubiler lazım."

"Bizler açlıktan ölsek de onların yemeklerini yemeyecek, içeceklerini içmeyeceğiz"

İşgal rejiminin mallarının boykot edilmesi hususunda hassasiyet göstermeyenlerin durumuna değinen Zeybek, "Peygamberimiz sadaka malı olan bir hurmayı torunu Hazreti Hasan'ın ağzından çıkararak 'bize sadaka haramdır' dedi. Bize de İslam ümmetinin evlatlarının kanını akıtan siyonistlerin malını almak haramdır, utanmıyor musunuz? Onların can damarları olan ekonomilerine boykot uygulamayanların ellerine şehid kanları bulaşmıştır. Allah-u Teala onu rezil edecektir. Bizler açlıktan ölsek de onların yemeklerini yemeyecek, içeceklerini içmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Zeybek, "Nice kesimler laikliği, sosyalizmi, demokrasiyi icat ettiler, evrensel insan haklarını imzaladılar ve dediler ki biz birleşmiş milletleriz. Yeryüzünün herhangi bir yerinde bir çocuğa, kadına veya masuma dokunulursa bir araya gelip onu savunacaklarını söylediler. Hani demokrasiniz, sosyalizminiz, mazlumun yanında olduğu iddianız, insan haklarınız? Siz insan bile olamamışsınız. Bu yapılanların hesabını soramayacaksanız fikrinize yazıklar olsun." dedi. 

Program, Hüseyin İnci Hoca'nın yaptığı dua ile sona erdi.
 




Bu haber 474 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI