Bugun...



Mardin’de ilaçlama çalışmaları devam ediyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde vatandaşların huzurlu bir mevsim geçirmeleri için sivrisinek ile mücadelesini sürdürüyor.

facebook-paylas
Tarih: 16-06-2023 23:05

Mardin’de ilaçlama çalışmaları devam ediyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, havaların ısınması ile birlikte yaklaşık bir ay önce sivrisinek ile mücadele çalışmalarını kent genelinde başlatarak startını vermişti.

10 ilçe merkezi, ilçelere bağlı 892 mahalle ve mezrada 84 personel,  40 araç, 40 ekip ve 40 ULV cihazı ile sinek, sivrisinek ve haşerelere karşı başlatılan çalışmalar gece gündüz devam ediyor.

İlaçlama çalışmaları kış, ilkbahar ve yaz mevsimleri olmak üzere 12 ay boyunca devam ederken özellikle yaz aylarında artan sivrisineklerin vatandaşın huzurunu kaçırmaması ve rahat bir mevsim geçirmeleri için ilçelerde her gün, merkez, mahalle (köylerde) 2-7 günlük aralıklarla ilaçlanmaktadır.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, konu hakkında yaptığı açıklamada, çalışmaların 12 ay boyunca dönemler halinde devam ettiğini ifade ederek, "Vatandaşların daha rahat bir yaz mevsimi geçirmesi amacıyla 10 ilçe ve kent merkezine bağlı 892 mahalle ve mezra dahil olmak üzere mücavir alanın tamamında ilaçlama çalışmalarımız devam etmekte. Çalışanlarımız mesai mefhumu gözetmeksiniz çalışmalarını yürütmekte. İlaçlama çalışmalarımız insan sağlığı göz önünde bulundurularak yapılıyor. İlaçlama çalışmalarında doğal hayat ve biyolojik denge hiçbir zaman göz ardı edilmiyor." şeklinde belirtti.




Bu haber 471 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI