Bugun...



Kaosa, çatışmaya, ötekileştirmeye değil huzura, kardeşliğe ve İSTİKRARA oy verelim

Güneydoğu Güncel Gazetesi yazarı Muharrem Mermut seçim nabzı tutmaya devam ediyor. Mermut’lu bugün Hüda-par Gik üyesi Şeyhmus Tanrıkulu ile yaptığı röportaj Türkiye’de siyasette, H ÜDA-PAR’ın günümüzdeki siyasetteki yeri. 14 Mayıs seçim sonuçları. HÜDA-PAR’ın Türk siyasetinde ağırlığı, Kürt sorunu çözüm. Türkiye’nin ikinci yüz yılı ve 28 Mayıs cumhurbaşkanı seçim konularını sizler için sorduk Tanrıkulu cevap verdi.

facebook-paylas
Tarih: 23-05-2023 00:30

Kaosa, çatışmaya, ötekileştirmeye değil huzura, kardeşliğe ve İSTİKRARA oy verelim

HÜDA PAR olarak günümüz Türkiye siyasetini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş tarihinden günümüze kadar yüzlerce siyasi parti kurulmuş, çoğu kapanmış veya kapatılmış bir kısmı da günümüze kadar siyasi hayatına devam etmektedir. Bu siyasi partiler kimi zaman toplumun değer yargılarını önemserken kimi zamanda kendi değer yargılarını bazen de zorla topluma empoze etmeye çalışmıştır. Bizler HÜDA PAR olarak toplumumuzun değer yargılarını siyasete taşımayı, toplumumuzun gelenek ve göreneklerine ve halkımızın iradesine uygun bir siyaset yürütmeyi önceliyoruz. Bizim için önemli olan toplumumuzun her katmanının kendini bulduğu bir siyaset ortaya konulmasıdır. Türkiye siyasetinde günümüzde maalesef kirli bir rekabet üzere siyaset üretmeye çalışılıyor. Bizler temiz bir siyaseti önemsiyoruz. Yalansız, dolansız bir siyaseti arzu ediyor ve bunun için mücadele ediyoruz. Bir kısım rakiplerimizin siyasi ihtirasları için bizi karalamaya kalkışmaları, yalan ve iftiralarla bizi olmadığımız şeylerle itham etmeleri onlar adına bizi üzüyor. Dürüst siyasetin, doğru siyasetin herkese kazandıracağına inanıyoruz. Tüm karalama ve iftiralarına rağmen HÜDA PAR’ın Türkiye siyasetinin parlayan yıldızı olduğu gerçeğini açıkça müşahede ediyoruz.

14 Mayıs seçimlerini ve sonuçlarını nasıl karşıladınız?

Cumhur ittifakının parlamento seçimlerini kazanması bizi sevindirdi. Bu başarıda bizimde payımızın olması elbette gözardı edilmemesi gereken önemli bir husustur. HÜDA PAR olarak aday gösterilen dört arkadaşımızın da seçilmesi yani 4’te 4 başarı elde etme hedefine ulaştık. Kazanan tüm vekilleri canı gönülden tebrik ediyoruz. Umarız yeni oluşan meclis ülkemizin sorunlarının çözümünde gereken çabayı gösterir. Ülkemizin sanayi ve tarımının gelişimi, ekonomimizin daha da güçlendirilmesi, insanımızın refah seviyesinin yükseltilmesi için gereken gayret ve çabanın gösterilmesi önemli. Bu konuda HÜDA PAR olarak meclise gönderdiğimiz arkadaşlarımızın Türkiye siyasetine güç katacaklarına eminiz. Halkımızın sorunlarının meclise taşınması ve çözüm için gereken çabanın gösterilmesi konusunda HÜDA PAR’lı vekillerin üzerlerine düşeni tam yapacağından herkes emin olmalıdır.

2. tura kalan Cumhurbaşkanı seçiminin Sn. Erdoğan’ın zaferiyle sonuçlanacağına eminiz. Bizim için Sayın Erdoğan'ın seçilmesi önemli. Çünkü biz Erdoğan'ı ülkemizde yakalanmış olan istikrar ve güven ortamının devamı için gerekli görüyoruz. Bundan dolayı da nasıl daha önce adaylarımızın kazanması için çaba harcadıysak 28 Mayıs seçiminde sn. Erdoğan’ın seçilmesi için çaba göstermeye devam edeceğiz. 20 yıllık kazanımların devam etmesi ve kısmen de olsa halkımızın beklentileri olan inanç özgürlüğü ve kürt meselesinin adalet temelinde anayasal olarak çözülmesi için önümüzde önemli bir fırsat var.

Muhalefet adayının tutarsız söylemleri ve vaatleri, dün söylediğini bugün inkar etmesi gibi hususlar göz önüne alındığında halkımız açısından en doğru tercihin sayın Erdoğan olduğunu anlarız, görürüz.

Özellikle bölgemizde siyasi ağırlığınız sonucu olarak Kürt sorununun çözümü sürecinde HÜDA PAR ın varlığı yeni bir sayfa açabilecek mi?

Elbette HÜDA PAR’ın meclisteki varlığı Kürt meselesinin çözümünde yeni bir sayfa açacak. Şu ana kadar Kürt meselesi terör endeksli bir sorun olarak ortaya konuluyordu. Kendini Kürtlerin temsilcileri olarak lanse edenlerde sürekli Kürt meselesini güvenlik eksenli bir sorun olarak işliyorlardı. Çünkü onlar bundan besleniyor ve bunun üzerinden bir menfaat elde ediyorlardı. Göreceksiniz ki HÜDA PAR’ın meclisteki varlığı ile bu algı değişecek. Artık meselenin adalet ve kardeşlik ekseninde konuşulmaya ihtiyacı var. Bölgenin sosyal, siyasal ve ekonomik sorunlarının dile getirilmeye, gençliğimizin içinde yaşadığı sorunlar için çözüm üretmeye ihtiyaç var. Tüm bu sorunların doğru bir şekilde dile getirilmesi çözümün daha hızlı yakalanmasına vesile olacaktır. Şiddet, çatışma ve ayrışma dilinin terkedilmesiyle sorunların konuşularak çok daha rahat çözülebileceğini hepimiz göreceğiz.

Türkiye yüz yılına adım attığımız bu yeni dönemde ülke sorunlarının çözümü önem arz etmektedir. HÜDA PAR olarak hükümete bu süreçte katkınızın nasıl olacağını düşünüyorsunuz.?

HÜDA PAR olarak ülkemizin iç ve dış meseleleri ile ilgili söyleyecek çok sözümüz var. Bir kısmını daha önce dile getirdik bazen de ilgili mercilerle makamlarla bu konuları istişare ettik, çözüm önerilerimizi sunduk. Bir kısım önerilerimiz kısmen de olsa hükümet tarafından yerine getirildi. Ülkemizin en önemli meselelerinin çözümüne katkı sunmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

Son olarak halkımıza şu çağrıda bulunmak isterim; Kaosa, çatışmaya, ötekileştirmeye değil huzura, kardeşliğe ve İSTİKRARA oy verelim…

 

Muharrem Mermut  özel haberi




Bu haber 3125 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI