Bugun...



Kapaklar kapatıldı balıklar öldü

Dicle ve Kral Kızı barajlarının kapaklarının kapatılmasıyla, su seviyesi düşen Dicle Nehri'nde yine balık ölümleri meydana geldi.

facebook-paylas
Tarih: 21-10-2021 00:10

Kapaklar kapatıldı balıklar öldü

Kuraklık nedeniyle bu yıl Dicle Nehri üzerinde inşa edilen Dicle ve Kral Kızı barajlarının kapaklarının erkenden kapatılarak su tutma çalışması nedeniyle su seviyesi düşen Dicle Nehri'nde yine balık ölümleri gerçekleşti. Daha önce de su tutma ve kirlilik nedeniyle Dicle'de yaşanan balık ölümleri, bir kez daha görülmeye başlandı.

Sur ilçesinde yer alan tarihi On Gözlü Köprü mevkisinde çok sayıda balık öldü. Balıkların ölmesi bölgede kötü kokunun oluşmasına neden oldu.

Nehrin kıyısı boyunca, ölü balıkların yanı sıra, insanlar tarafından atılan naylon poşet, maske, pet şişe gibi çöplerin de biriktiği görüldü.  Vatandaşlar,  her sene barajlar tarafından suyun tutulması nedeniyle benzer durumun yaşandığını söyledi. Yılardır On Gözlü Köprüsü'nde davul çalarak yaşamını idame ettiren Tahsin Erol, barajların su tutmaya başladığı süreçte nehrin suyunun çekildiğini ve balıkların öldüğünü belirtti.  Suyun önünün kesilmesine tepki gösteren Erol, "Balıklar da tıpkı insanlar gibi bir canlıdır ve yaşama hakları var" dedi. 




Bu haber 426 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI