Bugun...



Cumhurbaşkanı Erdoğan buğday ve arpa alım fiyatlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "TMO alım fiyatlarını ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 250 lira arpada ise 7 bin lira olarak kararlaştırdık. Bu fiyatlara ilave olarak buğday için ton başına 1000 lira, arpa için ton başına 500 lira hububat üretim primi destek olarak verilecektir." dedi.

facebook-paylas
Tarih: 06-06-2023 22:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan buğday ve arpa alım fiyatlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemin ilk Kabine toplantısının ardından basın açıklaması yaptı.

Erdoğan, buğday ve arpa alım fiyatları, bayram tatili, asgari ücret ve emeklilerin bayramı ikramiyesi ve maaşlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan şunları kaydetti:

"Toprak Mahsulleri Ofisinin 2023 yılı buğday ve onun fiyatlarını belirledik. Fiyatları tespit ederken çiftçimizin üretime devam etmesinin yanında maliyetler iç ve dış piyasa gelişmeleri ile ilgili gıda güvenliği için ihtiyaç olan stokların oluşturulmasını dikkate aldık.

Toprak Mahsulleri Ofisimizin alım fiyatlarını ekmeklik buğdayda son başına 8.250 lira arpada ise 7.000 lira olarak kararlaştırdık. Bu fiyatlara ilave olarak Bakanlığımız tarafından çiftçi kayıt sistemine kayıtlı tüm çiftçilerimize buğday için ton başına 1000 lira, arpa için ton başına 500 lira hububat üretim primi destek olarak verilecektir. Bu rakamlarla üreticilerimizin eline ton başına ekmeklik buğdayda 9.250 lira, arpada ise 7.500 lira geçecektir.

Emeklilerimizin maaşlarını, bayram ikramiyelerini inşallah Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz

Asgari ücret tespit komisyonumuz da çalışmalarına başladı.

Kurban Bayramı ile ilgili özellikle turizm sektörümüzü hareketlendireceğine inandığım bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Bu sene Kurban Bayramımızı 28 Haziran ile 1 Temmuz arasında idrak edeceğiz. İstişarelerimiz neticesinde 26 Haziran ve 27 Haziran'ı günlerini de idari izin kapsamına almayı kararlaştırdık. Hafta sonları ile birlikte vatandaşlarımız toplam 9 gün bayram tatili yapma imkanı bulacaktır. Bu kararımızın da tüm milletimize hayırlı olmasını diliyorum Rabbim yolunuzu bahtımızı açık etsin."

 




Bu haber 529 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI