Bugun...



"Kurban Bayramı toplumsal birlik ve beraberliğin zirveye ulaştığı günlerdir"

Kur'an Nesli Platformu "Onların ne etleri ne de kanları Allah'a ulaşır; fakat O'na sadece sizin takvanız ulaşır" ayeti ve Kurban Bayramı münasebetiyle yazılı bir mesaj yayımladı.

facebook-paylas
Tarih: 27-06-2023 10:05


Kur'an Nesli Platformu Genel Merkezi adına Kurban Bayramı mesajını ileten Kur'an Nesli Platformunun Batman Koordinatörü Rıdvan Üzümcü, Hac farizasını yerine getirmekte olan milyonların gerekse de yeryüzünün herhangi bir coğrafyasında bu ibadeti yerine getirecek olan inananların mübarek Kurban Bayramını tebrik etti.

Kurban kesmenin Allah' yakınlaşmak için bir vesile olduğunu anımsatan Üzümcü, "Allah’a yakınlaşmak, Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey, anlamına gelen kurban, rabbimizin bizlere hediyesi olan bayram ile birleşince iki güzelliği; yani hem Allah’a yakınlaşmayı hem de bayram etmeyi ifade eden Kurban Bayramını idrak ediyoruz. Hacc Suresi 37 Ayet-i celile de geçtiği üzere kesilen kurbanlıkların etleri veya kanları Allah’a ulaşacak değildir. Bunlarla fakirlerin yüzü güler, toplumsal birliktelik zirve yapar ve İslam kardeşliği adeta tecessüm eder. Fakat bu ibadet yerine getirilirken Allah’a ulaşacak olan şey niyet ve ihlastır." dedi.

"Nefsin vesveselerinden ve cimrilik etmekten sakınılmalıdır"

Kur'an Nesli Platformunun Batman Koordinatörü Rıdvan Üzümcü

Kurban ibadetinin Allah’ın bir emri ve ona yapılacak olan bir ibadet olduğu şuuruyla kurbanların kesilmesi gerektiğini belirten Üzümcü, "Bizi bu ihlastan uzaklaştıracak her türlü niyet ve söylemden uzak durulmalı, bu ibadetin bizi Allah'a yakınlaştıracağını bilerek nefsin vesveselerinden ve cimrilik etmekten sakınılmalıdır. Çünkü her türlü nimet ve afiyetin sahibi olan Allah’a yakınlaşmak, ulaşılabilecek en yüce makamdır. Kurbanlarımızla Allah’ın bizlere bahşettiği sayısız nimetlerine karşı O’na fiili olarak şükrettiğimizi de unutmayalım." ifadelerini kullandı.

"Toplumsal birlik ve beraberliğin zirveye ulaştığı günlerdir"

Kurban Bayramı evine et götüremeyenler için ayrı bir mutluluk ve ümit günü olduğuna dikkat çeken Üzümcü, açıklamasına şöyle devam etti:

"Kurban Bayramının ilk gününü idrak etmenin sevinç ve sürurunu yaşayacağız. Kurban Bayramı günleri toplumsal birlik ve beraberliğin, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşmanın zirveye ulaştığı günlerdir. İçinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntılardan dolayı evine et götüremeyen insanların, bir nebze de olsa sıkıntılarını hafifletmenin haklı mutluluğunu yaşayacağımız günlerdir kurban bayramı günleri… Gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında ihtiyaç sahibi olan insanlara uzatacağımız bu yardım elinin İslam kardeşliğimizi daha da arttıracağından, sevgi ve muhabbet bağlarımızı daha da güçlendireceğinden hiç birimizin şüphesi yoktur. Aynı şekilde kurban ibadetimizi yerine getirirken insi ve cinni şeytanları da kırbaçlamanın mutluluğunu yaşayacağımızdan şüphemiz yoktur."

 

"Kurban Bayramında kırgınlık ve küslüklerimizi bir kenara atmalıyız"

Allah'ın rızasını kazanmak için küskünlerin barışmasına bir vesile olduğuna değinen Üzümcü son olarak şunlara dikkat çekti:

"Kurban Bayramında kırgınlık ve küslüklerimizi bir kenara atıp Allah’a yakınlaşmak adına, eş, dost ve akrabalarımızı, komşu, dostlarımızı, büyüklerimizi, özellikle de anne ve babalarımızı ziyaret edip bayramlarını tebrik etmeliyiz.  Onların hal hatırlarını sormak, varsa ihtiyaçlarını gidermeye çalışmak, kurban ibadetimizin kabulüne ve Allah’a yakınlaşmamıza en güçlü bir vesile olacağına olan inancımız tamdır. Bu vesileyle, Kur’an Nesli Platformu olarak gerek mübarek topraklarda Hac farizasını yerine getirmekte olan milyonların gerekse de yeryüzünün herhangi bir coğrafyasında bu ibadeti yerine getirecek olan inananların mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyor; İslam ümmetinin parçalanmışlığının sona ermesine ve ümmetin dirilişine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz. Kurban Bayramımız Mübarek olsun."




Bu haber 619 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI