Bugun...



Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzedelere hitap etti: Fitne tüccarlarının oyunlarına gelmediniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'da yaptığı konuşmada, "Sizler, insanımızı ‘Kürt-Türk’, ‘Nusayri-Sünni’ diyerek bölmeye çalışan fitne tüccarlarının oyunlarına gelmediniz." dedi.

facebook-paylas
Tarih: 21-05-2023 18:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzedelere hitap etti: Fitne tüccarlarının oyunlarına gelmediniz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay’da kurulan konteyner kenti ziyaret etti.

Hatay’ın tüm ilçelerindeki, mahallelerindekilere selamlarını göndererek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasi tercihi ne olursa olsun, tüm Hataylı vatandaşlara 14 Mayıs seçimleri dolayısıyla teşekkür etti.

"Fitne tüccarlarının oyunlarına gelmediniz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Sizler, pek çok zorluğa rağmen iradenize, istikbalinize sahip çıktınız. Sizler, depremin yol açtığı onca yıkıma rağmen hayata yeniden sarıldınız. Sizler, kendi dipsiz karanlıklarına milletimizi de sürüklemek isteyen koltuk sevdalılarına pirim vermediniz. Sizler, insanımızı ‘Kürt-Türk’, ‘Nusayri-Sünni’ diyerek bölmeye çalışan fitne tüccarlarının oyunlarına gelmediniz. Sizler, milletimizin ebedi-ezeli kardeşliğine asla leke sürmediniz. Rabbim hepinizden, tüm Hatay halkından razı olsun diyorum.”

14 Mayıs’ta kararını şahsından ve Cumhur İttifakı’ndan yana kullananlarla birlikte, diğer siyasi partilere oy veren vatandaşlara da şükranlarını ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Bizim için, elbette sizin oyunuzu almak önemlidir. Bizim için, elbette sizin teveccühünüze mazhar olmak önemlidir” ifadesini kullandı.

"Hatay'dan bu defa farklı bir oy bekliyoruz"

Verdikleri her sözü tek tek yerine getirdiklerini söyleyen Erdoğan, "Evi orta hasarlı olan vatandaşlarımız için de yeni konutlar yapacağız. Hedefimiz 650 bin konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim etmek olacaktır. Depremin bize hatırlattıklarından biri de fani olduğumuzdur. Arkamızda minnetle yad edilecek eserler bırakmaktır. Amacımız milletimize 'Bir Erdoğan vardı, mert adamdı, yürekli adamdı' dedirtebilmek. Düşüncemiz ne ise zikrimiz o oldu. Milletimizin gözünü boyamaya tenezzül etmedik. Milletimizin önüne karnemizi koyup oy istedik. Talimatı Kandil'deki teröristlerden almadık. Bunlar talimatı Kandil'den alıyor, teröristlerden alıyor. Teröristler ile kol kola el ele dolaşan bay Kemal var. Ondan benim ülkeme fayda olur mu? Gereken cevabı vermek için önümüzdeki bir hafta usanmadan çalışıyor muyuz. Hatay'dan bu defa farklı bir oy bekliyoruz." diye konuştu.

"Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan bu Selo değil mi?"

Erdoğan, CHP ve HDP'nin LGBT'yi savunduklarını belirterek, Cumhur İttifakı'na bu tarz şeylerin sızamayacağını ifade ederek ailenin kutsiyetine inandıklarını kaydetti.

Erdoğan, "Pazar günü karşımızda sadece CHP'nin genel başkanı olacak. FETÖ'cülerle iş tuttuğunu söyleyen birine güven olur mu? Seçimden önce bedava vadedip depremzedelerimizi kaldıkları yerden atmaya çalışan birine itibar edilir mi? Selo'yu bırakacağım diyor. Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan bu Selo değil mi? Onun çıkmasını istiyorsanız bana oy vereceksiniz diyor. Cezaevlerinin kapılarını kıracağız, Öcalan da dahil olmak üzere bunları serbest bırakacağız diyor. Benim milletim teröristlerle kol kola gezenlere haftaya pazar yüz vermeyecektir." şeklinde konuştu.

"Habis zihniyetin tekrar hortlamasına dur diyeceğiz"

Rakiplerini tasfiye etmek için şantaj, tehdit, kaset kumpası dahil her yolu meşru görenlerin siyasi ahlakına güven olmayacağını söyleyen Erdoğan, "Bunu yaptıklarında onlar da göreceklerdir ki dün ak dediğine bugün kara görenlerin, adı yalancıya çıkmış birine asla güvenilmez, asla itibar edilmez, ülkenin yönetimi verilmez. Hastanelerin halini hatırlayın. Ah Savaş Ay. Şu anda hayatta olsaydı da o Bay Bay Kemal'le yaptığı çekimi bize tekrar gösterseydi. Sen SSK'nın başında olduğu zaman SSK hastanelerini batıran insansın. SSK hastanelerinde ölenleri rehin olarak alan insansın. Daha seçimi bile kazanmadan bu derece azgınlaşan Allah korusun göreve gelseler milletimize nefes dahi aldırmazlar. 28 Mayıs'ta hep birlikte irademize sahip çıkarak bu habis zihniyetin tekrar hortlamasına dur diyeceğiz. Sizlerden mutlaka sandığa gitmenizi rica ediyorum." ifadelerini kullandı.




Bu haber 549 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Güncel Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI