Bugun...



Koç: “Kadınlar, çalışmak ve üretim için çok istekli”

Girişimcilere Sağlanacak Kredi ve Hibe konularında bilgilendirme toplantısında konuşan TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zülal Koç, Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu olarak, Kadının üretici zekâsını ortaya koyarak neler başaracağını kanıtlayacaklarından emin olduklarının altını çizerek, “Kadınlar, çalışmak ve üretmek için çok istekli. Önemli olan doğru yolu çizip ve ilerlememeleri için fırsatlar yaratmaktır” diye konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 04-12-2021 00:12

Koç: “Kadınlar, çalışmak ve üretim için çok istekli”

TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Girişimcilere Yönelik Mikro Kredi, KOSGEB, İŞ-KUR, SGK, TKDK ve Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın katılımları ile Girişimcilere Sağlanacak Kredi ve Hibe konularında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta konuşan TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı İş İnsanı Zülal Koç, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu 2007’den beri 81 ilde yapılanmış Tüm kadın oluşumlarının çatısı olduğuna işaret ederek, “Girişimci kadın sayımızı artırmak için politikalar geliştiren bir oluşumdur. 63 kişi Ticaret Odası ve Ticaret Borsasına kayıtlı kadınlarımızdan oluşur. Ve seçimle gelir. Aramızda akademisyenlerimiz öğrenci ve öğretmenlerimizde bulunur” diye konuştu.

“KADIN GİRİŞİMCİLER KURULUNUN HER BİR ÜYESİ BİRER ROL MODELDİR”

Kadın Girişimciler Kurulunun her bir üyesi birer rol model olduğunu vurgulayan Koç, şöyle dedi: “Biz 63 kişi ile sınırlı kalmayıp madem bir çatıyız dedik ve Diyarbakır olarak girişimci havuzu oluşturduk (alt çalışma gurubu) girişimci olan, girişimci olmak isteyen, kadınlarımızdan ve çok kıymetli üretimler yapan kooperatiflerimizden oluşuyor.  Üniversite ve lise öğrencilerimizde bu gruba genç beyinleri ile çok büyük katkı sağlıyor. Şu an sayımız 100+ bu sayımız gün geçtikçe artıyor”

“KADIN GİRİŞİMCİLER İÇİN PROJELER GELİŞTİRİYORUZ”

Koç, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi, GAP Tarımsal Araştırma, Belediyelerimiz, Kalkınma Ajansının bulunduğu komisyonlar ile işbirliği yapıp projeler geliştirdiklerini belirterek, “Biz kadın girişimciler kurulu olarak paylaşımı çok seviyoruz. Bu kurul tüm kadınlarımız için kuruldu bize ulaşın ve mutlaka bu çatının bir parçası olun. Olun ki gücümüze güç katıp çoğalalım. Kurulumuz içinde Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi, GAP Tarımsal Araştırma, Belediyelerimiz, Kalkınma Ajansının bulunduğu komisyonlarımız var. İşbirliği yapıp projeler geliştiriyoruz. Amacımız girişimcilere sağlanacak kredi ve hibe bilgilendirmelerini yaparak bu kurulun birer parçası olduğunuzu anlatmak” ifadelerini kullandı.

“ÖRNEK BİR EKİP OLMAYI HEDEFLİYORUZ”

“Öncelikle Birbirimizi Güçlendiren Sürekli Yukarıya Taşıyan, Destekleyen Örnek bir ekip olmayı Hedefliyoruz” diyen Zülal Koç, şunları söyledi:

“Türkiye Odalar Borsalar Birliği Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu olarak, Kadının üretici zekâsını ortaya koyarak neler başaracağını kanıtlayacağımızdan eminiz. Kadınlar, çalışmak ve üretmek için çok istekli. Önemli olan doğru yolu çizip ve ilerlememeleri için fırsatlar yaratmaktır. Üreten kadının Teknolojinin ve dijital Dünyanın içinde yer almasını sağlamak bizim işimiz ve ödevlerimizin başında olup Anadolu’dan Yükselen Yıldızlar akımı başlatarak, Evdeki kadınımıza ulaşıp üretken hale getirmek. İşimiz olacak. Nitekim bunun bir kısmını başarmış bulunmaktayız. Bizler inanıyoruz ki Özgüveni yüksek, cesur kadınlar ile birlikte olmak ve yürümek çok keyifli olacak.

Bu konu ile ilgili sizlere kısa bir anektot paylaşmak isterim; Hindistan’da bir çalışma yapılmış mikro finansmanla ilgili. Önce erkeklere verilmiş mikro kredi fakat hepsi o parayı harcayıp hiçbir iş yapmamışlar. Daha sonra kadınlara verilmesi gündeme gelmiş ve çok karşı çıkılmış bu duruma. Her şeye rağmen kadınlar aldıkları o minicik kredilerden evlerini geçindirecek yepyeni girişimler oluşturmuşlar. O yüzden de kadınlara Hindistan’da kadın girişimcilere “House of light”evlerin ışığı deniyormuş”

“TÜRK DİLİ KONUŞAN ÜLKELER İŞBİRLİĞİ KONSEYİ ÜYELİĞİ GÖREVİ VERİLDİ”

Koç, Türk Dili Konuşan ülkeler işbirliği konseyi (Türk Konseyi)Türk Dili konuşan ülkeler arasında kapsamlı işbirliğini teşvik etmek amacı ile uluslararası bir örgüt olarak 2009 yılında kurulduğunu hatırlatarak, “Türk konseyi faaliyetleri kapsamında birlik başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanı olduğu Türk Ticaret ve Sanayi Odası kurulmuştur. Ayrıca Türk Ticaret ve Sanayi odasında kadın girişimciler komisyonu kurulmuştur. 10 kişilik bu komisyon içinde bende yer almaktayım. Öncelikle kentimizin ve ülkemizin ihracatı için oldukça önemli olan bu konum hepimize hayırlı olsun” dedi.

 




Bu haber 282 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI