Bugun...



Ankaralı hekimlerden Filistin için sessiz yürüyüş

Ankara Ulus Meydanında bulunan birinci TBMM binası önünde toplanan hekim ve hekim adayları, beyaz önlükleri ile Filistin için sesiz yürüyüşten sonra basın açıklaması yaparak Filistin’de yapılan katliamların önüne geçilmesi gerektiğini belirttiler.

facebook-paylas
Tarih: 02-12-2023 20:47

Ankaralı hekimlerden Filistin için sessiz yürüyüş


    

 

Siyonist işgalciler tarafından 7 Ekim'den beri Filistin'in Gazze şehrinde çocuk, kadın ve sivillerin olduğu evler bombalanıyor, hastaneler vuruluyor ve doktorlar ölüyor. Siviller tüm uluslararası sözleşmelerde en temel haklardan kabul edilen sağlık hizmetini alamıyor.

Filistin'de yaşanan katliamlara dur demek için birinci TBMM binası önünde toplanan hekim ve hekim adayları beyaz önlükleri ile Melike Hatun Camisine kadar sesiz yürüyüş düzenlediler.

"Hekimler Soykırım ve İşgale Karşı Yürüyor" sloganıyla hekimlerin sesiz yürüyüşü başta Ankara olmak üzere İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Kayseri, Sivas, Elazığ, Kocaeli ve Sakarya'da eş zamanlı gerçekleştirildi.


"Filistin'de tıbbi malzemelerin temini ve sağlık hizmeti sunumu engellenmektedir"

Hekimler adına basın açıklamasını okuyan Gülhane Tıp Fakültesi 5. Sınıf Öğrencisi Dr. Said Yasin Şimşek, hekimlerin insanlık adına 'sessiz yürüyüş' yaptıklarını açıkladı.

Şimşek, "İşgalci israilin, Filistin'de on yıllardır devam ettirdiği sistematik işgal ve zulüm; 7 Ekim'den bu yana, soykırımdan başka hiçbir kelimeyle anlatılamayacak boyutlara ulaşmakta ve bütün dünyanın gözü önünde devam etmektedir. İnsan hakları ve uluslararası hukuk kuralları ihlal edilerek hastaneler hedef alınmaktadır. Hastanelerde hekimler ve sağlık çalışanları; elektriksiz, ilaçsız, oksijensiz şartlarda tedavi sunmak için destansı bir mücadele vermektedir. Ayrıca tıbbi malzemelerin temini ve sağlık hizmeti sunumu engellenmektedir. Hekimler, sağlık çalışanları ve hastalar hedef değildir, olamaz. Bu saldırılar açık bir savaş suçudur." dedi.

"Sabırla ve azimle, hekimler olarak zulme karşı dur diye haykıranlar olacağız!"

Üçüncü haftadır Filistin için sesiz yürüyüş gerçekleştirdiklerini aktaran Şimşek, "Sessiz yürüyüşü, ülkemizde ve tüm dünyada yaygınlaştırmaya kararlıyız. Bugün İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri, Konya, Sivas, Kocaeli, Bursa, Elazığ ve Sakarya'da eş zamanlı olarak yürüyüşümüz gerçekleşiyor. Başta Dünya Sağlık Örgütü olmak üzere tüm dünyadaki hekim, sağlık çalışanı ve vicdanlı insanları harekete geçmeye çağırıyoruz. Yaşananlara karşı tepkimizi her şekilde göstermeye kararlıyız. Bu sebeple hekimler olarak tüm meslektaşlarımızı, Gazzeli kardeşlerimize yapılan zulme açıktan desteğini bildiren ilaç firmalarını boykot etmeye davet ediyoruz. Ayrıca Sağlık Bakanlığımıza da hastane eczanelerinde muadil ilaç kullanma çağrısında bulunuyoruz. Kanıksamayacağız! Normalleştirmeyeceğiz! Sindirilmeyeceğiz! Sabırla ve azimle, hekimler olarak zulme karşı dur diye haykıranlar olacağız!" ifadelerine yer verdi.

Basın açıklamasının okunmasının ardından hekimler dağıldı. 




Bu haber 590 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI