Bugun...



SP’li Ergin; “İktidar, Tarım üreticisini bitiriyor”

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin, Hükümetin sıfır gümrüklü ithalatı yıl sonuna serbest bırakmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Bu uygulama ile Türkiye’de tarım ve hayvancılık alanında kendi kendine yeterlilik son bulduğunu ifade eden Ergin, İktidarın, Tarım Üreticisini bitirdiğini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 10-09-2021 00:12

SP’li Ergin; “İktidar, Tarım üreticisini bitiriyor”

“SIFIR GÜMRÜK VERGİSİYLE İTHALATIN ÖNÜ AÇILDI”

Üretici alnının terinin karşılığını almamaya mahkûm edildikçe sıfır gümrüklü ithalat yılsonuna kadar serbest bırakıldığını hatırlatan Ergin, şöyle dedi:

“Tarlada buğday, arpa, mercimek, çavdar, yulaf olmak üzere tahıl ve hububat artan girdilerle üreticinin elini- kolunu bağlarken hükümet, üreticiyi cezalandırmak, fiyatları ithal kalemlerle ucuzlatmak adına yılsonuna kadar sıfır gümrük vergisiyle ithalatın önünü açtı. Milletin her zaman efendisi olarak gösterilen köylünün zaman içinde gittikçe üretimden uzaklaştırılmasının belgesi olan Resmî Gazete'deki tarım ürünlerinin sıfır gümrükle ithalatı, çiftçimize çekilen son ayar olarak görünüyor.

“EKONOMİNİN DİBE VURDUĞU DÖNEMİN İŞARETİDİR”

İthalatçının zengin, çiftçinin fakir kılınması anlamına gelen ve dövizin yurt dışına akıtılması anlamını taşıyan sıfır gümrüklü tarım ürünlerinin ithalatı, ekonominin dibe vurduğu dönemin işareti olarak yorumlanabilir. Hayvancılığı vuran ve besicileri zor durumda bırakan yem fiyatlarının yüksekliği et fiyatına yansıdıkça ithal et ile çıkmaza halka ekleyen Hükümet, son adımıyla ekonomide hayvancılık ile tarımı bitirme noktasında. TL, değer kaybettikçe ithalatın önünü kapatarak dövizi elde tutma yollarına bakmayan, üreticisini düşünmeyen, ithalatçıyı zengin kılan bu tavır, GDO'lu ürünlere kapıları sonuna kadar açarak, sağlık alanında birçok açmazı gündeme getirmektedir”

“VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ GİTTİKÇİ DÜŞÜYOR”

Ergin, Tarımda ve hayvancılıkta dışa bağımlılığın, vatandaşın geçimine bir rahat nefes olarak düşünüldükçe, madalyonun öbür yüzünde üretimi ortadan kaldırmakta, gelecek dönemde üretim olmayınca bu durum vatandaşın alım gücünü daha fazla düşürdüğüne işaret ederek, “Zengini varsıl, fakiri yoksul hale getiren bu ekonomik yaptırımlar,  üreticinin elindeki yaş sebze ve meyve fiyatlarını da etkilemektedir. Tarlada, bahçede 1 TL olan ürün tezgahta, vitrinde 8-9 TL oluyorsa ve bu önlenemiyorsa Âdil Ekonomi'den bahsedilemez.

“ÖMER’LER ARAYANLAR MİLLETİ AÇLIĞA MAHKUM EDİYOR”

Daima Ömerler aradığını söyleyenler, ithalatla kimleri zengin kıldığını, kimleri açlığa mahkûm ettiğini bilmemekte midir?  Yoksulluk ve fakirlik ortada iken, günde emeğinin karşılığını beş- on Dolar reva görülerek alan, aç ve perişan çalışan, tenceresini kaynatma derdi ortada iken, verdikleri asgarî ücretle çay ve simit hesabı yapanlar, okulların açıldığı bu haftada çocuklarını okula gönderenlerin durumundan haberdar değil midir? Kira, elektrik, su, telefon, ekmek, ulaşım masrafının asgarî ücreti geçtiği günümüzde iş ve aş isteyen ne zamana kadar sabredecek? İktidar, açık ve net, bu toplumu efendi ve hizmetli olmak üzere iki gruba ayırmayı bırakmalıdır” ifadelerini kullandı.




Bu haber 575 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI