Bugun...



Kahve fiyatları bir ay içinde yüzde yüz arttı

Tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır'da da kahve üretimi yetersiz kalınca satıcılar talebi karşılayamadı, fiyatlar bir ay içerisinde yüzde 100 arttı.

facebook-paylas
Tarih: 17-08-2021 00:10

Kahve fiyatları bir ay içinde yüzde yüz arttı

Diyarbakır'da 40 yıldır kahve çeşitleri satan İbrahim Yalaz, kahve fiyatlarının bir ay içinde yüzde 100 arttığını belirtti. İleri dönemde daha da artış olacağını düşündüklerini ifade eden Yalaz, "Daha önce bu seneki gibi kahve fiyatları ile karşılaşmadık. Kahve mahsulü bu sene ithal edilen yer Brezilya'da az olduğu için fiyatlar yükseldi. Mahsul çoğalırsa fiyatlar düşer. Bu fiyatlar dünya geneline yansıdı tabi bununla birlikte bize de tüketiciye de yansıdı" dedi.

"ALACAK KAHVE BULAMIYORUZ"

40 yıllık meslek hayatında ilk defa böyle bir durumla karşılaştığını söyleyen Yalaz, "Kahve alacağız ama az olduğu için istediğimiz kadar alamıyoruz. Bundan bir ay önce temmuzun ortalarında yükseldi bu fiyatlar. Kahve tiryakileri geliyor yanımıza kahve fiyatlarından onlar da memnun değiller, fiyatların yükselmesi Brezilya kaynaklı Türkiye ile bir ilgisi yok, bu yüzden mahsul az olduğu için kahve fiyatı da yükseliyor. En yakın zamanda kahve üretiminin ve mahsulün çoğalmasını bekliyoruz yoksa kahve bulamayacağız" diye konuştu.




Bu haber 494 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI