Bugun...



“Yeni Kabineden ümit varız!”

Cumhurbaşkanlığı Kabinesini değerlendiren Diyarbakır’daki Cumhur ve Millet İttifakında yer alan Siyasi Parti İl Başkanları, kabineye bakıldığında, farklı uzmanlık alanlarından gelen deneyimli ve liyakat sahibi insanların bir araya getirildiği görüldüğüne işaret ederek, “Bu yenilikçi yaklaşımın ülkemizin yönetiminde hayırlı hizmetlere imza atacağı ümidini taşıyoruz” dediler.

facebook-paylas
Tarih: 07-06-2023 00:15

“Yeni Kabineden ümit varız!”

İşte, Siyasi Parti İl Başkanlarının yeni Cumhurbaşkanlığı kabinesiyle ilgili görüşleri şöyle: 

                          

İYİ PARTİLİ ENSARİOĞLU: “BU GEMİ BATARKEN BATMAYAN BİRİLERİ VARDI”
İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu, AKP’lilerin sık sık “Bu gemide hep birlikte yaşıyoruz, batarsak hepimiz batarız” söylemi ile yeni kabineyi yorumlayarak, “Evet doğrudur biz bu gemide yaşıyoruz ama bu gemi batarken batmayan birileri vardı. Onlarda AKP döneminde ballı ihale alanlar ile 5-10 maaş alanlar. Şimdi liyakatsiz ve atamayla gelen bakanlarla 5 yıldan beri bozulan bir ekonomimiz vardı. Sayın cumhurbaşkanımız “nas” diyerek mesajını verdiği yeni ekonomi programı nedeniyle halkımızın en az yüzde sekseni bir günde fakirleşti.
“SAYIN ŞİMŞEK’İN YENİDEN EKONOMİNİN BAŞINA GETİRİLMESİ OLUMLU AMA!”
AKP’nin ekonomide başarılı olduğu dönemlerin bakanı olan Sayın Mehmet Şimşek’e tekrar ekonomiyi teslim etmesini olumlu ve değerli görmekle beraber inatla 5 yıl sürdürdükleri yanlış ekonomik politikaların hesabını kim verecek. Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlık devir teslim töreninde, Nureddin Nebati’nin yanında “Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır” dedi.  Doğru dedi. Bizim dediğimizi dedi.  Bakalım Mehmet Şimşek’e ne kadar tahammül edecekler” ifadelerini kullandı. 
“YENİ KABİNE YEREL SEÇİME YÖNELİK BİR POLİTİKA GÖSTERİYOR”
Yeni kabinenin büyük oranda önceki AKP kabinelerinden daha liyakatli ve “Yerel seçime” yönelik bir politikayı gösterdiğini ifade eden Ensarioğlu, “Biliyoruz ki, Türkiye’de üretimin büyük bölümünü yapan kentlerin tamamında Ak Parti geriledi ve bu gerileme durmayacak gibi. Onun için Beş Tepe’den bağımsız olarak çalışabilirlerse daha başarılı olurlar düşüncesindeyim. Ama biz biliyoruz ki cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bakanların bağımsız çalışmasına izin vermez”

                                  
SP İL BAŞKANI ERGİN: “DEVLETTE ESAS OLAN LİYAKAT, SİYASETTE ESAS OLAN İSE AHLAKTIR”
Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin ise, Bir ülkenin, en başta ahlak, adalet, ekonomi ve eğitim gibi 4 ana sütun üzerinde durduğunu ifade ederek, “Devlette esas olan liyakat, siyasette esas olan ise ahlaktır.  Ülkemizin en önemli ihtiyaçlarından birisi barış, huzur ve güven ortamının bir an evvel sağlanmasıdır. Yalana, iftiraya, hakarete, halkını tehdit etmeye, yüce dinimizi istismar etmeye, montaj videolar hazırlamaya tevessül edilirse; “iktidar değişirse ülke yıkılır” diyerek yanlış algı oluşturulursa; bu ortamı sağlamak mümkün olmaz. Seçimden sonra gelin kucaklaşalım dediğiniz insanları, seçim öncesi “terörist, din düşmanı, hain, öteki” olarak ilan etmemelisiniz. Bu dil üç beş oy kazandırmış olabilir ama 85 milyonun kardeşliğini, umudunu, huzurunu, geleceğini yok eden bir dildir. Bu yaklaşımdan derhal vazgeçilmelidir” dedi. 
“HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ MUTLAK SURETTE TESİS EDİLMELİDİR”
Bir an evvel Hukukun üstünlüğünün mutlak surette tesis edilmesi gerektiğini belirten Ergin, şöyle dedi: “Etkiden ve önyargıdan arındırılmış bir adalet mekanizması tesis edilmelidir. Temel hak ve özgürlükler teminat altına alınmalı, düşünce, ifade ve basın özgürlüğü sağlanmalıdır.
“TÜRKİYE ÇOK CİDDİ EKONOMİK SORUNLARLA KARŞI KARŞIYADIR”
Türkiye çok ciddi ekonomik sorunlarla karşı karşıyadır. Bu sorunları aşmak için öncelikle tüketimi ve yanlış yatırımları değil üretimi ve yaygın kalkınmayı esas alan bir ekonomik model benimsenmelidir. Yolsuzluk ve israf ivedi bir şekilde engellenmelidir. Var olan kaynaklar şatafat ve gösterişe değil üretime dayalı yatırımlara kullanılmalıdır. Gerekli olmayan, verimsiz projelere değil akıllı ve planlı yatırımlara öncelik verilmelidir.
“DEVLET YÖNETİMİNDE EHLİYET VE LİYAKAT ESAS OLMALIDIR”
Devlet yönetiminde torpil ve iltimas değil ehliyet ve liyakat esas olmalıdır. Şahsiyetli bir dış politika izlenmelidir. Düşmanların değil dostların sayısını arttıracak bölgesel birlikteliklere önem ve öncelik verilmelidir” 

 

AK PARTİLİ AYDIN: “İŞSİZLİK BELASINDAN ÖNEMLİ ÖLÇÜDE KURTULACAĞIZ”
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. Muhammet Şerif Aydın ise, Bölgeden 3 Bakanın hem de çok kritik noktalarda görev almalarını değerli bulduğunun altını çizerek, “Diyarbakır’ımızın, yatırım, sanayileşme ve istihdam konusunda çok daha iyi noktalara ulaşmasını sağlayacak bir yola girmiş bulunuyoruz. Bu kabine ile birlikte, Diyarbakır bir kaç yıl içerisinde çok daha güzel bir perspektife kavuşmuş olacaktır. Sanayileşmenin artarak devam edecek olması ile en büyük sorunlarımızdan olan işsizlik belasından önemli ölçüde kurtulmuş olacağız. Büyüyen ve gelişen trendimizi daha yukarılara taşımış olacağız. Turizmdeki 2 milyon turist hedefimizi gerçekleştirmiş olacağız. Kuzey çevre yolumuz tamamlanacak ve Hızlı tren ile Raylı sistem gibi üst seviye projelerimizin de hayata geçtiğini görmüş olacağız” diye konuştu. 
“DİYARBAKIR’IN ORTADOĞU’NUN PARLAYAN YILDIZI OLACAKTIR”
Diyarbakır’ın Ortadoğu’nun parlayan yıldızı olacağına değinen Aydın, “Beş yıl sonra Diyarbakır bambaşka bir seviyede olacaktır. Bütün bunların bir bir gerçekleştiğini Diyarbakırlı hemşehrilerimiz göreceklerdir. 
“YENİ ANAYASA SÜRECİ BU KABİNENİN ESERİ OLACAKTIR”
Bunların yanında özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın çok önemsediği, Yeni Anayasa süreci de bu Kabinenin eseri olacaktır. Yeni, tamamıyla sivil, kucaklayıcı bir Anayasa ve buna bağlı olarak yapılacak mevzuat değişiklikleri ile; Ülkemizin de Bölgemizin de demokrasi standardı çok daha yukarılara çıkacaktır. Başlayan Türkiye Yüzyılından en çok istifade edecek illerin başında Diyarbakır olacaktır. Seçimden önce sürekli belirttiğimiz gibi Güçlü Türkiye, yanında kaçınılmaz olarak Güçlü Diyarbakır’ı getirecektir. Bu düşüncelerle; seçimlerin, Kabinenin ve yeni dönemin başta Diyarbakır’ımız olmak üzere Ülkemize bolluk, bereket, Refah ve mutluluk getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı. 

                      
GELECEK PARTİLİ AYDIN: “ÜLKEMİZİN CİDDİ SORUNLARI BULUNUYOR”
Gelecek Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. Aydın Altaç da, 28 Mayıs’ta gerçekleşen seçimde Cumhur İttifakının kazanması ile neticelendiğini vurgulayarak, “Milletin vermiş olduğu karar hepimiz için bağlayıcı ve saygı gösterilmesi gerekir. Ülkemizin çok ciddi sorunlarının olduğunu biliyoruz. Bu sorunların sebebi 28 Mayısta seçimi kazanan Cumhur İttifakından kaynaklanmaktadır. 22 yıldan bu yana ülkeyi tek başına yöneten Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ekibi sorunların derinleşmesine neden olmuştur. Özellikle demokratikleşme, insan hakları, özgürlükler alanında yaşanan kısıtlamalar ile ekonomi alanındaki yoksulluk ve sefaletin bir an önce çözüme kavuşması gerekir” dedi. 
Türkiye’nin mevcut sorunlarının çözüme kavuşturmadan yoluna devam etmesinin önümüzdeki yılların daha çok sıkıntılı geçmesine yol açacağına değinen Aydın, “Kürd sorunu ayrı bir başlıkta değerlendirmek gerekir. Ana dilde eğitim, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, kayyım atamaları ilişkin sorunların yasal ve anayasal güvencelere dayalı çözüme kavuşturularak demokratik seviyesi yüksek bir ülke haline gelmemizden yeni hükümet sorumlu olup toplumsal barışa ve huzur ortamına katkı sağlamasını bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

                      
HÜDAPARLI AKYÜZ: “KABİNE ÜLKEMİZİN YÖNETİMİNDE HAYIRLI HİZMETLERE İMZA ATACAĞI ÜMİDİNİ TAŞIYORUZ”
HÜDAPAR Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Emin Akyüz ise,  Memleketin geleceği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye yüzyılı vizyonuyla zorlu bir süreçte yeni bir Cumhurbaşkanlığı kabinesi oluşturulduğunu hatırlatarak, “Bu kabineye bakıldığında, farklı uzmanlık alanlarından gelen deneyimli ve liyakat sahibi insanların bir araya getirildiği görülmektedir. Bu yenilikçi yaklaşımın ülkemizin yönetiminde hayırlı hizmetlere imza atacağı ümidini taşıyoruz.
“ADIMLARIN ZAMAN KAYBEDİLMEDEN ATILMASI GEREKİR”
HÜDAPAR olarak, ülkemizin ekonomik büyümesini desteklemek, istikrarı sağlamak, eğitim, sağlık, altyapı, adalet ve daha birçok alanda vatandaşlarımızın yaşam kalitesini iyileştirmek için atılması gereken adımların zaman kaybedilmeden atılması gerektiğine inanıyoruz. Bu vesileyle, Türkiye yüzyılı vizyonuyla oluşan Cumhurbaşkanlığı kabinesindeki tüm bakanları tebrik ediyor, milletimize hizmet yolunda başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı. 

                                 

YENİDEN REFAH PARTİLİ ERDEM: “AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI İLE İLGİLİ ÇEKİNCELERİMİZ VAR!”
Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ali Erdem, Dünyadaki tüm mazlum halkların ümidi olan ülkenin içinde bulunduğu durum itibarı ile başta ekonomi ve dış politikalar olmak üzere çoğu bakanlık atamalarında daha öncekilerden daha liyakatli bir kabine kurulduğunu görmenin kendilerini memnun ettiğini söyledi. 
Liyakat konusunun Yeniden Refah Partisi ve halk için kırmızıçizgi olan aileyi ve gelecek neslimizi inşa etmekte büyük katkısı bulunan Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ataması içinde geçerli olmadığını, bu konuda endişeli olduğunu dile getiren Edem, “Gerek Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan gerekse bizler seçim öncesi defaatle bu konudaki hassasiyetlerimizi dile getirmiş olmamıza ve ittifak metnimize yazıp altını çizip dikkat çekmemize rağmen Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak daha önce Brüksel’de Hristiyan Demokrat çizgideki CDH'den Brüksel Meclisi'ne seçilen Mahinur Özdemir Göktaşın atanması ve Sn. Cumhurbaşkanımızın vize serbestisi konusunda yaptığı açıklamalarını beraber okuduğumuzda akıllara acaba aile konusunda Avrupa normlarının baz alınıp aile yapımızdan verilecek ödünlerle vize serbestisi sağlamaya mı çalışılacak? gibi üzüntü verici endişelendirici soru işaretleri barındırmaktadır. Biz Yeniden Refah Partisi olarak bir ülkenin Ekonomisinin doğru atılacak bir kaç adım ile her daim düzeltilebileceğine fakat bozulacak bir aile ortamının, bir neslin tekrar inşa edilmesinin çok zor olacağına ve bunun hiç bir maddi güç ile sağlanamayacağına inanmaktayız. Bu nedenle aile kurumumuz ve gelecek nesillerimizin inşası konusunda atılacak her adımın, alınacak her kararın sıkı takipçisi olacağımızdan aile kurumumuzu ve gelecek neslimizi daha önce İstanbul Sözleşmesinde yaptıkları gibi batılı devletlerin şer kokan oyunlarına kurban gitmelerine müsaade etmeyeceğimizden halkımızın hiç şüphesi olmasın. Bu vesile ile yeni kurulan kabinenin tüm halkımıza ülkemize hayırlar getirmesini Allah’tan den niyaz ediyorum” diye konuştu.

 




Bu haber 2237 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI