Bugun...



Diyarbakır’da ekmeğe zam yapıldı!

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odası kararıyla artan maliyetler nedeniyle ekmeğe zam yapıldı. 400 gram fiyatı 3 TL’den olan ekmek fiyatı 3,5 TL’ye çıkartıldı. Fırıncı Alaattin Ocak ise geç kalınmış bir zam olduğunu belirterek Ocak ayında aynı gramajla fiyatın 5 TL olması gerektiğini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 18-11-2021 19:19

Diyarbakır’da ekmeğe zam yapıldı!

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odası geçtiğimiz Şubat ayında 400 gram ekmeğin 500 grama çıkartarak 2,5 TL olan ekmek fiyatını 3,5 TL yapmıştı. Yapılan zam tepkilere neden olunca Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun talimatı ile zam iptal edilmişti. Geçtiğimiz Pazartesi gününde alınan kararla kentte ekmek fiyatı 3,5 TL oldu.

“EKMEĞİ 5 TL’DEN SATMAMIZ LAZIM”

Fırıncı Alaattin Ocak, geç kalınmış bir zam kararı olduğunu söyleyerek Ocak ayında aynı gramajla ekmeğin 5 TL olması gerektiğini söyledi. Son zamanlarda artan maliyetle zorlandıklarını aktaran Ocak şöyle konuştu: “Elbette yerinde olan rayiç ama fırıncının talebini karşılamış mı o değil. İkinci bir rayiçin tekrar yılbaşından sonra çıkmasını bekliyoruz. Bugünün şartlarına göre aynı gramajla en az 5 TL olması lazım. Şimdi ekmek 400 gram 3,5 lira bunun fırıncının ayakta durabilmesi için bir önceki rayiçe göre bizim bu ekmeği beş liraya satmamız lazım. Her şeye zam geldi mesela bir poşet en son 150 adedinin 9 liraya alıyorduk bugün 20 lira oldu. Maya 95 TL’den 160 oldu. Un 130 TL’den 140 oldu. Şimdi ise bize maliyeti fırıncılara 241 TL’dir”

 




Bu haber 801 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI