Bugun...



Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliği İslam ümmetine ve Müslüman liderlere önemli mesajlarla son buldu

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla Batman'da gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi etkinliğinde İslam ümmetinin ve Müslüman liderlerin hayatlarının her alanında cihadı tesis etmesi gerektiğine; aksi takdirde zaferin nasip olmayacağına dikkat çekildi.

facebook-paylas
Tarih: 21-04-2024 18:39

Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliği İslam ümmetine ve Müslüman liderlere önemli mesajlarla son buldu

 

 

Peygamber Sevdalıları Vakfı, "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla Batman'da Mevlid-i Nebi etkinliği düzenledi.

Çevre il ve ilçelerden de yoğun bir katılımın gerçekleştiği programa HÜDA PAR Genel Başkanı Vekili İshak Sağlam, Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, alimler, kanaat önderleri ve STK temsilcileri de katıldı.

Yeni Otogar yanındaki mevlid alanında düzenlenen etkinlik, Molla Hıfzullah Kavak Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, Mevlid-i Şerif'in okunmasıyla devam etti.

Programda Peygamber Sevdalıları Vakfı Başkanı Mehmed Beşir Şimşek ile Kur’an Nesli Platformu Sözcüsü Mehmet Emin Sütçü birer konuşma yaptı.

İlahi ve ezgilerin seslendirildiği programda Peygamber Sevdalıları Vakfı Başkan Yardımcısı Kenan Çaplık, vakfın bu yılkı mesajını paylaştı.

Program, İTTİHADUL ULEMA üyesi Mehmed Ali Altun Hoca'nın okuduğu dua ile son buldu.

Günler öncesinden hazırlıkları yapılan etkinlik için şehrin farklı noktalarına davet pankartları asıldı, anons araçları şehri gezdi.

Birçok noktadan ücretsiz araçların kaldırıldığı etkinlik için Vakıf tarafından yüzlerce kişi görevlendirildi. Görevlilerin yönlendirmesiyle, kadın ve erkekler için ayrılan bölümlere yönelen vatandaşlar ellerinde tevhid bayraklarıyla alanı doldurdu.

Etkinlik için ev hanımlarının hazırladığı yemekler, açılan kermeste sunuldu. Kermesten elde edilecek gelirler muhtaçlar yararına kullanılacak.

Alanda sağlık sorunları içinse sağlık çadırı kuruldu. Etkinlik alanında ambulans, doktor ve çok sayıda sağlık personeli hazır bulunuyor. Ayrıca, çocuk kayıplarına karşı da alanda bir çadır kuruldu.

Alanda "La İlahe İllallah Muhammed Resulullah" yazılı büyük Tevhid ve Filistin bayrakları asıldı. Ayrıca Kürtçe, İngilizce, Türkçe ve Arapça dillerinde "Batman Mevlidine Hoş Geldiniz" yazılı pankart asıldı.

Programda çok sayıda polis görev yaparken, Peygamber Sevdalıları tertip komitesinin de yaklaşık bin kişilik bir ekip görevlendirdiği aktarıldı. Bu görevliler alan içinde ve dışında hazır bulundu.

Etkinlik alanındaki bir binaya Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde ile Kudüs fatihi Selahaddin-i Eyyubi'nin posterlerinin asıldığı görüldü. Ayrıca alanda Şehit Aytaç Baran ile Şehit Sacit Pişgin'nin de posterleri asıldı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, sosyal medya platformu X üzerinden #MevlidiNebi etiketiyle hashtag çalışması başlattı.

Kur’an Nesli Platformu Sözcüsü Sütçü: Cihattan yüz çevirenlere Allah düşmanları galebe çalmıştır

Etkinlikte konuşan Kur’an Nesli Platformu Sözcüsü Mehmet Emin Sütçü, "Ümmet-i Muhammed, ne zaman ki dünya meta’ına yenik düşüp cihattan yüz çevirmişse hep gerilemiş ve Allah düşmanları da onlara galebe çalmıştır. Tam tersi durum olduğunda da Ümmet-i Muhammed şaha kalkmıştır." ifadesine dikkat çekti.

Sütçü, şöyle devam etti:

"Onlar cihadı öcü olarak gösterdiler diye bizler cihad demekten vazgeçecek değiliz. Cihadı doğru anlayarak bir yönüyle değil her yönüyle sahipleneceğiz. Cihadı ne sadece dille yapılan bir tebliğ faaliyeti ne de sadece savaştan kıtalden ibaret göreceğiz. Bizler vasat bir ümmet olacağız. Her türlü aşırılıktan kaçınacağımız gibi pasiflikten ve gevşeklikten de kaçınacağız.

Çünkü Rabbimiz, 'biz sizi vasat bir ümmet kıldık' buyuruyor. O yüzden bizim her şeyimiz vasat olmalı. Cihadı da her türlü aşırılıktan sıyrılıp hakkıyla eda ederek vasat çizgide kalmalıyız."

Molla Beşir Şimşek: Gazze katliam altındayken ticaretinizin hesabını yapıyorsanız Allah’ın azabını bekleyin!"

Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Peygamber Sevdalıları Vakfı Başkanı Mehmed Beşir Şimşek, Tevbe Suresi 24. ayetine işaret ederek, "Gazze katliam altındayken sizler ticaretinizin hesabını yaparsanız, ticaretinizin derdindeyseniz Allah’ın azabını bekleyin." dedi.

Şimşek, şunları kaydetti:

"Ne buyuruyor Allahu-u Teala, 'De ki: 'Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, aşiretiniz, kazandığınız mallar, kesada uğramasından korktuğunuz bir ticaret ve beğendiğiniz meskenler size Allah’tan, peygamberinden ve O’nun yolunda cihattan daha sevgili ise, artık Allah’ın emri gelinceye kadar bekleyin! Allah, fasık topluluğu doğru yola erdirmez.' Gazze’nin çocukları katliam altındayken sizler ticaretinizin hesabını yaparsanız, Gazze’nin kadınları katliam görürken sizler ticaretinizin derdindeyseniz Allah’ın azabını bekleyin. Kendimizden ve yaptıklarımızdan haberdar olalım." diye konuştu.

Bu ayetle islam devletlerinin başkanlarına bir kez daha sesleniyoruz. Vallahi sizler Gazze’yi izlediğiniz sürece ve Gazze’nin çocuklarını kendi çocuğunuz, Gazze’nin kadınlarını kendi eşleriniz yerinde görmezseniz, memleketleriniz bu fitne ve fesattan asla kurtulamayacaklardır. Allah’ım bizlere merhamet et ve bizleri bu hatalarımızdan ve gaflet uykumuzdan uyandır. Bizleri hakkıyla peygambere tabi olanlardan eyle."

Mevlid-i Nebi mesajı okundu

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Batman'da "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi etkinliğinde 9 maddelik bir mesaj paylaştı. Mesajda, Hazreti Muhammed'in cihad, adalet, merhamet, ilim başta olmak üzere tüm alanlarda "önder" olduğuna dikkat çekildi.

9 maddelik mesajda şunlar kaydedildi:

1) Zulme uğramış mazlum halkların kurtuluşu cihad ile mümkündür: Cihad önderi Hazreti Muhammed'dir.

Mazlum coğrafyaları kana bulayan zalim ve müstekbirlere karşı yegâne kurtuluş yolu; yeniden cihad ruhunun inşasıdır.

“Size ne oluyor da: “Rabbimiz! Bizi halkı zalim olan bu şehirden çıkar, bize tarafından bir dost gönder, katından bize bir yardımcı lütfet” diyen zavallı çocuklar, erkekler ve kadınlar uğrunda ve Allah yolunda savaşmıyorsunuz?” (Nisâ-75)

2) Müslüman halkların diriliş ve uyanışı, İslam’ı öğrenmek ve yaşamakla mümkündür:  İlmin rehberi Hazreti Muhammed’dir.

Gazze meselesi başta olmak üzere kanayan tüm yaralarımıza ilaç; Müslüman halkların uyanışıdır. Dünyanın her yanında Siyonist işgalcileri ve onları destekleyenlere karşı mücadele etmenin gerekliliğini, Gazze, Kudüs ve Mescidi Aksa’nın esaretten ve işgalden kurtulması için mücadeleye destek veren alimlerin fetvalarını, bu mücadeleye fiili destek veren Müslümanları, yapılan tüm protesto ve etkinlikleri güçlü bir şekilde destekliyoruz.

3) Akide ve kutsallarımızın muhafazası, güçlü olmakla mümkündür: Kılıç peygamberi Hazreti Muhammed’dir

“Mescid–i Aksâ ve Kudüs Davası” Müslümanlar için vazgeçilmez bir kutsaldır. “Gazze Cihadı, Kudüs ve Mescidi Aksa Mücadelesi” bu kutsalın bizzat kendisidir. Siyonist işgal rejiminin saldırılarının altında yatan gerekçe de budur. Kutsallarımıza ve değerlerimize yönelik insafsız saldırılara en güzel cevap; askeri ve siyasi gücün tesisidir.

4) Kardeşlik ve vahdetin tahakkuku; merhamet, yakınlaşmak ve yardımlaşmakla mümkündür: Merhamet Peygamberi Hazreti Muhammed’dir.

Müslüman olmayan ülke liderleri, siyonist işgalcileri destekleme hususunda yekvücut bir duruş sergilediler. Bu tablo, “Küfür tek millettir” hakikatini bir kez daha ortaya koymuştur. Ancak emsali görülmemiş bir zulme uğrayan Gazze, sözde Müslüman ülke yöneticileri tarafından kendi haline terk edilmiştir. Bu, kabul edilemez bir acziyettir.

İslam ümmeti olarak zulme uğrayan kardeşlerimize yönelik sorumluluklarımız mevcuttur. İmkân ve fırsatı olanların cihada katılması, maddi yardım ve destekte bulunulması, dua edilmesi, emperyalist devletlere karşı boykot uygulanması, dayanışma ve yardımlaşmaya yönelik etkinlikler tertiplenmesi, zalimlerin tel’in ve protesto edilmesi, toplumun bilinçlendirilmesi, bunlardan bazılarıdır. Dağınık ve zayıf halden kurtulmanın yolu; Müslümanlar arasında, etkili bir kardeşliğin ve merhametin inşasıdır.

5) Sosyal adaletin tesisi, islam adaletiyle mümkündür: Adalet peygamberi Hazreti Muhammed’dir

Gazze’de yapılan soykırım gösterdi ki iflas eşiğine gelen Batı barbarlığının ilan ettiği hiçbir hak ve hukuk kavramı gerçekçi değildir. Uluslararası Hukuk, sözde Adalet Divanları, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, Birleşmiş Milletler Sözleşmesi gibi martaval anlaşmalar ancak zalimi koruyan birer kalkandır. Tüm insanlığı kuşatacak bir barış; ancak İslam’ın adaletiyle mümkündür.

6) Evrensel barış ve huzur, islam’ın rahmet iklimiyle mümkündür: Rahmet peygamberi Hazreti Muhammed’dir

Gazze başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde Müslümanlara yönelik uygulanan zulümler, büyük şeytan ABD ve Batı barbarlığının gerçek yüzünü ortaya çıkarmıştır. Aynı şekilde, hakikatlere gözünü kapatıp; “HAMAS bir terör örgütüdür” diyen dâhildeki satılık hainlerin de gerçek yüzünü ifşa etmiştir. Zulme uğrayanların kimliği Müslüman olunca vicdanlarını rafa kaldıranlar tarihin karanlık sayfalarına mahkûm olacaklardır.

Emperyalist devletlerin yöneticilerine rağmen, Gazze’de işlenen insanlık dışı soykırımı lanetleyen halkların varlığı dünya barışı için bir umuttur. Zulme sessiz kalmayıp dini, dili, ırkı ne olursa olsun bu vahşi mezâlim karşısında insani bir duruş sergileyen vicdan sahibi halklara selam olsun. Birlikte yaşayabilmenin umudu; Medine Vesikası anlayışını kavramaktır.

7) Birey, aile ve toplumun huzuru, ancak İslam’a sarılmakla mümkündür: Kurtuluş rehberi Hazreti Muhammed’dir

İfsat ehli odakların kirli elleriyle, cinsiyetsiz ve iffetsiz bir toplum dayatılmaktadır. Batılı ülkeler tarafından fonlanan sözde sözleşme ve projeler; tüm dünya için ancak berhevâ nesiller ve hayâsızlık üretmektedir. Müslüman birey ve toplumun bu hayâsız akından muhafazası; iffet ve namus anlayışını kuşanmaktır.

Dağılan ailelerin, bozulan huzurun, aranılan mutluluğun yeniden imârı; İlahi ölçüye riayettir. Eşlerin karşılıklı bir şekilde sevgi ve muhabbet dilinin inşası, Saâdet–i Dâreyn’in teminatıdır. Çocukların terbiyesi; merhamet ve ilgidir. Toplumsal huzurun ve barışın en güzel harcı; Sıla–i Rahim’in gözetilmesidir.

8) Müslüman gençliğin yegâne önderi Hazreti Muhammed’dir: En güzel örnek Hazreti Muhammed’dir

Toplumda artan şiddet olayları, huzursuzluk ve güven bunalımları dayanılmaz bir hâl almıştır. Manevi değerlere bigâne, İslami terbiyeden uzak yetişen gençler psikolojik sıkıntılarla boğuşmaktadırlar. Gençlerde artan intihar vakalarının altında bu gerekçeler yatmaktadır. Bu hâl; toplumsal kaosu ve cinnet ruhunu tetiklemektedir. Ümit ve istikbal vadeden bir Müslüman gençliğin ihyâsı; İslami terbiye ve ashabın örnekliğini kuşanmaktır.

9) Güzel ahlâk ve manevi dirilişin kaynağı Sünnet-i Seniyyedir: Güzel ahlak önderi Hazreti Muhammed’dir

“De ki: Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah çok bağışlayıcı, çok esirgeyicidir. “(Âl-i İmrân-31) İbadet ve güzel ahlakta olgunluk; Kur’an ve Sünnet’e ittibâ ile mümkündür. Tüm sıkıntıların ve dertlerin devâsı; Hz. Muhammed’i (sav) tanımak, anlamak ve yaşamak ile mümkündür.

 




Bu haber 509 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI