Bugun...



Diyanet Birlik-Sen Genel Başkanı Ak: Camilerimiz çocuklarımız ile şenlenecek

Her sene milyonlarca genç ve çocuğun Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği yaz Kur’an kurslarına başvurular başladığını hatırlatan Diyanet Birlik-Sen Genel Başkanı Kenan Ak, camilerin çocuklarla şenleneceğini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 21-06-2023 00:10

Diyanet Birlik-Sen Genel Başkanı Ak: Camilerimiz çocuklarımız ile şenlenecek

2023 yılı yaz Kur'an kurslarında eğitim-öğretim tek dönem halinde 3 Temmuz-11 Ağustos arasında yüz yüze gerçekleştirilecek. Eğitimler talepler doğrultusunda öğleden önce veya sonra, günde 3 saat şeklinde planlanacak ve 6 hafta devam edecek.
Çocukların camilere giderek İslam'ı ve Kur'an-ı Kerim'i öğrenmesi gerektiğini ifade eden Diyanet Birlik-Sen Genel Başkanı Kenan Ak, çocukların camide birçok şeyi öğrendiğini ve yaz tatilinde çocukların camiye gitmesi gerektiğini ifade etti.
Ak, “2022 yılında Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Kadir Dinç Hocamızın açıklamalarına göre 2 buçuk milyon çocuk Yaz Kur’an Kurslarında dini bilgileri, Kur’an-ı Kerimi öğrenmeyi milli ve manevi değerlerimizi camilerde din görevlilerimiz, Kur’an Kursu Hocalarımız ve müezzinlerimiz tarafından öğrenmeye çalıştılar. Bu yılda bunun hazırlıkları yapılıyor. Yine camilerimiz çocuklarımızla şenlenecek, cıvıl cıvıl olacak. Çocuklarımız dinini, diyanetini, kitabını ve peygamberini hocalarımızdan tatil döneminde 6 haftalık kurs süresi içerisinde öğrenmiş olacaklar. Yaz Kur’an kursları aslında Diyanet İşleri Başkanlığının yapmış olduğu hizmetlerden belki en önemlilerinden bir tanesidir. Çocuklarımızın tatil dönemindeki tatillerini hem en iyi şekilde değerlendirmeleri hem de milli ve manevi değerlerini çocuk yaşta olmaları hasebiyle öğrenmeleri tam da bu dönem denk geliyor.” dedi.
“Anne babalar mutlaka çocuklarını camilerimize göndersinler”
Diyanet Birlik-Sen Genel Başkanı Kenan Ak
Konuşmasının devamında ebeveynlerin duyarlı olup çocuklarını camiye gönderme konusunda tavsiyelerde bulunan Ak, şunları söyledi:
“Anne babalara tavsiyemiz ve isteğimiz; çocuklarını sokaklara salmasınlar, çocuklarını camilere hocalarımıza teslim etsinler. Çocuklarımız da dinini diyanetini öğrensin. Toplumda şikayet ettiğimiz konuları düzeltmek için eğer biz bir şeyler yapmazsak toplumun manevi dinamiklerini kontrol edecek insan gücü yetiştirmezsek şikayet etmeye hakkımız olamaz. Çocuklarımızı güzel yetiştirmemiz lazım. Vatanını, milletini, dinini, diyanetini seven evlatlar olarak yetiştirmemiz lazım. Tavsiye ve isteğimiz anne babalar mutlaka çocuklarını camilerimize göndersinler ve hocalarımıza teslim etsinler. Çocuklarımız da bu güzel bilgileri, gelenek/göreneklerimizi ve dini bilgilerini öğrenmiş olsunlar.”
“Yüzde 99’u Müslüman olan bu ülkede hocalarımız çocuklarımıza din dersi vermesin diye propaganda yapanlar var”
Ak, “Çocuklarımız dini değerlerini öğrensin diye gayret sarf ederken yüzde 99’u Müslüman olan bu ülkede Eğitim-Sen denen bir sendikamsı yapı Türkiye’nin birçok ilinde imamlar, Kur’an kursu öğreticileri ve vaizler okullara girmesin çocuklarımıza din dersi vermesin noktasında bir propaganda yapıyor. Biz bilinçli bir toplum oluşturmak durumundayız. Müslümanlar uyanık olmak durumunda bunun için biz din görevlerine de sahip çıkacağız. Çocuklarımızın dini değerleriyle yetişmesine de sahip çıkacağız. Eğer biz bunu yapmazsak meydanı dini değerleri ayaklar altına alan bir topluluk yetiştirmek isteyenlere bırakmak durumunda kalırız ki o zaman da iş işten geçmiş olur. Onun için uyanık olmak gerekiyor. Müslümana bir toplulukta bunları yapmamız gerektiğini düşünüyoruz.” ifadelerine yer verdi.  
“Hocalarımızın emeğinin karşılığı verilmesi lazım”
Kur’an kurslarında görev yapacak personellin hakları korunması gerektiğini ifade eden Ak, “Yaz Kur’an kurlarında görev alan personelin de sıkıntılar var. İdari uygulamalardan kaynaklı sıkıntıları var. Bunların da çözümüne ihtiyaç var. Din görevlilerimiz sonuçta devlet memurudurlar. Devlet memurları da görev yaptığı saat usulü veya görev yaptığı süre içinde illa devletin ön gördüğü saatlerde görevinin karşılığında bir ücret alıyor. Geçen sene yaz Kur’an kurslarında 3 saat görev yapma karşılığı ödenen uygulama bu sene fazladan 4 saate çıkarılıyor ve 4 saatin bir saatinin ücretsiz olacağı şeklinde ifadeler var. Bu da emeğin karşılığı olmadığı şeklinde yorumlanması uygun değildir. Çalışıldığının emeğinin karşılığı verilmesi lazım geldiğini düşünüyoruz. Kurumumuzun bunu düzelteceği umuyor ve herkese sevgi saygılarımızı sunuyoruz. Allah hepinizden razı olsun.” diye konuştu. 

 




Bu haber 675 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI