Bugun...



Dicle Kelekçi mahallesinde içme suyu sorunu çözüldü

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle ilçesine bağlı Kelekçi mahallesinde çalışmalarını tamamlayarak vatandaşlara daha temiz içme suyu vermeye başladı.

facebook-paylas
Tarih: 15-02-2024 12:06

Dicle Kelekçi mahallesinde içme suyu sorunu çözüldü

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kent merkezi, ilçeler ve kırsal mahallelerde altyapı ile içme suyu temini çalışmalarına devam ediyor.

DİSKİ ekiplerinin, Dicle ilçesine bağlı Kelekçi mahallesine içme suyu temin etmek amacıyla başlattığı çalışmalar tamamlandı.

2 bin 100 metrelik içme suyu terfi hattı

Nüfus ve hane sayısı göz önünde bulundurularak yapılan çalışmada ekipler, mahalleye içme suyunun sağlanması için keson kuyu çalışmasıyla birlikte İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi’ni yaptı.

Enerji nakil hattını oluşturan ekipler, içme suyu terfi hattı için keson kuyudan mahalleye kadar 2 bin 100 metrelik mesafede iş makineleriyle çalışma yürüttü.

Terfi hattı borularını döşeyen ekipler, ardından mahallede abone bağlantıları için çalışma gerçekleştirdi.

Keson kuyu, İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi, enerji nakil hattı ve 2 bin 100 metrelik içme suyu terfi hattı çalışmalarını tamamlayan DİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, Kelekçi Mahallesi’ne daha temiz içme suyu vermeye başladı.

Kelekçi Mahallesi’ne temiz içme suyu sağlayan projeyi yerinde inceleyen DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, tamamlanan çalışmalara ilişkin ekiplerden bilgi aldı.

“Kesintisiz içme suyu için sahadayız”

Projede çalışma yürüten ekiplerin yoğun bir şekilde çalıştığını belirten Tutşi, vatandaşlara 24 saat kesintisiz su vermek için sahada her türlü çalışmayı yaptıklarını ifade etti.

Tutşi, şunları kaydetti:

“İl, ilçe ve tüm mahallerimizde değerli hemşerilerimize içme suyunu kesintisiz bir şekilde ulaşması için DİSKİ olarak büyük bir gayret ve sorumlulukla çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Şehrimizin her bir noktasında alt yapıdan içme suyuna, kanalizasyondan yağmur suyuna kadar en kaliteli hizmeti hemşehrilerimize sunmaya gayret ediyoruz.”




Bu haber 540 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI