Bugun...



GÖNÜLLÜLÜK HİKÂYELERİYLE KALPLERİ ISITANLARA KIZILAY’DAN ÖDÜL

Kızılay, iyilik hikâyeleriyle toplumda fark yaratarak gönüllülük hareketinin parçası haline gelen iyilikseverleri, 3’üncü kez düzenlediği Kırmızı Yelek Uluslararası Gönüllülük Ödülleri’nde onurlandırdı. Afet hikayelerine yer verilen törene Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da katıldı. Yüzyılın afetinde yaptıkları iyilikler ve gönüllülük çalışmalarıyla ödüle layık görülenlerin hikayeleri, törende duygu dolu anlar yaşattı.

facebook-paylas
Tarih: 05-12-2023 00:30

GÖNÜLLÜLÜK HİKÂYELERİYLE KALPLERİ ISITANLARA KIZILAY’DAN ÖDÜL

Gönüllü ağını ve hizmetlerini yaygınlaştırmak, iyilik hareketinin neferlerini daha da artırmak amacıyla çalışmalarını büyük bir özveriyle yürüten Kızılay, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü kapsamında Haliç Kongre Merkezinde organize ettiği Kırmızı Yelek Uluslararası Gönüllülük Ödülleri’ni sahiplerine takdim etti. Kızılay, ulusal ve uluslararası alanda gönüllülük kültürünün bir toplum değeri olarak yaygınlaştırılması için iyilik hikâyelerinin ortaya çıkarmak, ödüllendirmek ve toplumla buluşturmak amacıyla 2021’den bu yana Gönüllülük Ödülleri veriyor. Hanımefendi Emine Erdoğan törene gönderdiği mesajda; “Milletimizin vicdanı olan Kızılayımızın çatısı altında buluşan gönüllülerimiz bir buçuk asırdır dünyaya şefkat elini uzatmakta. Bu sayede ülkemiz insani yardım alanında en cömert ülke olma onurunu göğsünde taşıyor. Asrın felaketinin asrın dayanışmasına dönüşmesi bu cömertliğin yankısıdır” dedi.

Genel Başkan Yılmaz: “Bu seneki ödüllerimizi afet hikayelerine ayırdık”

Türkiye Gönüllülük Ödüllerinde konuşan Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, “Gönüllü; bilgisini, zamanını, emeğini bir iyiliğe dönüştürmek için, toplum yararına bir hedefe ulaşmak amacıyla hiçbir karşılık beklemeden, gönülden çalışan kişi anlamına geliyor. Bugün burada bilgisini, zamanını ve emeğini ihtiyaç sahipleri için hiçbir karşılık beklemeden feda eden canını dişine takan binlerce iyilik kahramanıyla bir aradayız. Bu yıl bizim için zor geçti. Yüzyılımızın en büyük felaketini yaşadık. 11 ilimiz yıkıldı, 13 milyon insan ihtiyaç sahibi haline geldi. Büyük bir acı yaşadık. Gördük ki, biz millet olarak birbirini seven birbirimize el uzatan bir milletiz.  60 bin gönüllümüz başından sonuna kadar bizlerin yanında oldu ve Kızılay ekiplerine destek verdi. Gönüllü.org’dan çağrıya çıktık. Yüzlerce aşçı biz geliriz dedi. Doktorlar ve hemşireler gönüllü geldi. Her çağrımıza cevap verdiler. Biz hiç kimseyi arkada bırakmadık. Biz el ele çok şükür bugünlere geldik.  Bu seneki ödüllerimizi afet hikayelerine ayırdık. Çok fazla hikaye vardı, seçerken çok zorlandık. Binlerce hikayenin içinden bir seçki olacak. Ödülleri tüm gönüllüler adına vereceğiz. Gelecek sene geldiğinizde kalbinizdeki iyiliği herkese bulaştırmış olmanızı diliyor, 155 yıldır Kızılayımıza hizmet verenleri rahmet ve minnetle anıyorum. Dünyanın dört bir yanında sahada emek veren gönüllüleri selamlıyorum.” diye konuştu.

Bakan Göktaş: “‘Kırmızı yelekliler’ her zaman bizim gizli kahramanlarımız”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da “Her biri birer kahraman, iyilik timsali, insanlığın yüz akı olmuş “kırmızı yeleklilerle” dolu bu salon, Türkiye’nin geleceğine, insanlığın geleceğine, merhametin bu topraklarda nice yıllar hüküm süreceğine dair olan inancımın tazelenmesine vesile oldu. İyi ki varsınız. Biliyorsunuz bizim Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının da “kırmızı yeleklileri” var. Ancak ben birbirimizi ayırt etmiyorum. Türk kültüründe heyecanın ve kudretin sembolü olan kırmızı renk Anadolu insanının yardım için çırpınan yüreğinin nişanesi olmuş. İyilik yapmanın gönülden geldiğini, samimiyet gerektirdiğini, aşk ile yapılan her işin hayırla sonuçlandığını bizlere yaşayarak, yaşatarak kanıtlayan “kırmızı yeleklileri” her zaman bizim gizli kahramanlarımız olarak gördüm. Her biriniz bu güçlü ordunun vazgeçilmez bir neferi olarak çok büyük takdiri hak ediyorsunuz. Başta Türk Kızılay Genel Başkanımız olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

 




Bu haber 566 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI