Bugun...



Kurulacak sera ile fidan üretimi gerçekleştirilecek

Kızıltepe-Mardin Karayolu üzeri Kocalar Mahallesi Mevkiinde bulunan 128 dekar alan üzerine kurulacak olan fidan üretim alanı ve serasında çalışmalar devam ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 20-10-2021 00:04

Kurulacak sera ile fidan üretimi gerçekleştirilecek

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, beraberindeki Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen ile birlikte seraların kurulum ve saha çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmaların son durumu hakkında İl Tarım ve Orman Müdürü Menduh Dinler’den bilgiler aldı.

128 dekar üzerinde kurulumu devam eden serada kısa vadede 400 bin fidan, uzun vadede ise 4 milyon fide-fidan üretilmesinin hedeflendiğini kaydeden Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, şunları söyledi: “Kentimizin yıllık olarak 300-400 bin fidan ihtiyacı bulunuyor. Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak kendi fidanımızı kendimiz üreteceğiz. Bu anlayışla kurulumuna başladığımız seralarımız ve fidan üretim alanlarımızda kısa vadede 400 bin fidan, uzun vadede ise alanımızı daha da genişleterek 4 milyon fide-fidan üretimini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Fidan üretimi yanı sıra alanımızda örnek bahçelerde oluşturarak badem, üzüm, İncir, buttum, nar, muz gibi çeşitli üretim faaliyetleri de gerçekleştireceğiz. Ayrıca burada üretilen fidanları daha uygun bir fiyat ve kalite ile daha yeşil bir Mardin için vatandaşlarımıza vereceğiz.” 




Bu haber 247 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI