Bugun...



Lice’ye 6.5 milyon liralık şebeke yatırımı

Dicle Elektrik tarafından Diyarbakır’ın Lice ilçesinde şebekenin yenilenmesi için yıl sonuna kadar yapılan yatırımların 6.5 milyon liraya ulaşması bekleniyor.

facebook-paylas
Tarih: 23-09-2021 00:09

Lice’ye 6.5 milyon liralık şebeke yatırımı

Dicle Elektrik Diyarbakır’ın Lice ilçesinde vatandaşlara kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji vermek için şehir şebekesini güçlendirmeye devam ediyor. İlçede yıl sonuna kadar 6.5 milyon liraya ulaşması beklenen yatırım çalışmalarıyla elektrik şebekesi yenileniyor. Yatırım kapsamında 300 beton direk dikilecek olan ilçede 150 kilometre alçak gerilim kablosu döşeniyor. İlçedeki aydınlatma şebekesi de yenileniyor ve daha iyi aydınlatma için 750 adet ek armatür yerleştiriliyor.

 

SOLUNUM CİHAZI KULLANAN 86 YAŞINDAKİ VESİLE NİNEYE JENERATÖR DESTEĞİ VERİLDİ

 

Dicle Elektrik ekipleri yatırım çalışmalarına devam ederken, Yenişehir mahallesinde direklerin kaldırılması sırasında planlı enerji kesintisi gerçekleştirdi. Bu sırada vatandaşlar, görevlileri         uyararak, 3’ncü sokak 1 nolu evde solunum cihazına bağlı hasta bir kadının yaşadığını söyledi.

 

Belirtilen adrese giden görevliler, evde 86 yaşında Vesile Yiğitel isimli astım ve kalp hastası bir kadının yaşadığını belirledi. Görevliler Vesile Yiğitel’in kullandığı solunum cihazının elektriğini karşılamak için hemen bir jeneratör getirip bağlantısını yaptı. Mahalledeki çalışma tamamlanıp elektrik kesintisi sona erene kadar Vesile nineye sağlanan jeneratör desteği devam etti.

 




Bu haber 2693 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI