Bugun...



YÖK Başkanı Özvar: Üniversitelerimizde 4 milyonu örgün olmak üzere 7 milyon öğrencimiz var

Bursa'da konuşan YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversitelerde 4 milyonu örgün eğitim olmak üzere 7 milyon öğrenci olduğunu söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 19-04-2024 19:17

YÖK Başkanı Özvar: Üniversitelerimizde 4 milyonu örgün olmak üzere 7 milyon öğrencimiz var

 

 

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Bursa Teknik Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu ‘Arama Konferansı’ programına katılmak için Bursa’ya geldi.

Bursa Teknik Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Arama Konferansı" Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Bursa Vali Vekili Hamdi Bolat, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz,  İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, Arama Konferansı Koordinatörü Prof. Dr. Ercan Öztemel ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Üniversitelerimizde 4 milyonu örgün olmak üzere toplam 7 milyon öğrencimiz var

Konferansta konuşan YÖK Başkanı Erol Özvar, "Yükseköğretim Kurulu olarak, mümkün olan her fırsatta Yükseköğretim Sistemi’nin paydaşlarıyla bir araya gelmeye ve fikir alışverişinde bulunmaya büyük bir gayret verdiğimi söyleyebilirim. Başlıca hedefimiz olan yükseköğretiminin dünya üzerinde rekabetçi, yenilikçi, sürdürülebilir ve nitelikli bir yapıya sahip olması için ortaya koyulan her türlü görüş ve önerinin çalışmalara katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Burada da fevkalade neticeler alacağımızın kanaatindeyim. Bugün ülkemiz 208 üniversitesi yaklaşık 185 bin akademisyeni ve 4 milyonu örgün eğitim olmak üzere 7 milyona ulaşan öğrencisi ile son derece büyük bir kapasiteye ulaşmıştır. Bu kapasite ile Avrupa üniversiteler alanının en önemli paydaşlarından bir tanesidir.” dedi.

2023 yılında 3 buçuk milyondan fazla öğrenci üniversite sınavlarına başvurdu

Ülkede, yükseköğretime erişim talebi güçlü bir şekilde devam ettiğini belirten Özvar, “2023 yılında 3 buçuk milyondan fazla öğrencimiz üniversite sınavlarına başvurmuş, üniversite kontenjanlarının doluluk oranı yüzde 99.8 gibi son derece yüksek bir seviyeye ulaşmıştır. Bu yoğun ve güçlü talebe, doğru politikalar ile cevap vermek Yükseköğretim Kurulu’nun en temel hedeflerinden biridir. YÖK olarak bir taraftan ülkemizin yükseköğretimde sahip olduğu kapasitenin ve gücün önemini vurgularken, diğer yandan yükseköğretimimizin kalitesini daha da yükseltme irademizi her platformda ifade etmeye devam ediyorum.” diye belirtti. 

Hedefimiz üniversitelerimizin uluslararası alandaki saygınlıklarını ve görünürlüklerini artırmak

Özvar, “Üniversitelerimizin uluslararası alandaki saygınlıklarını ve görünürlüklerini yükseltmek, akademisyenlerimizin projelerini artırmak AR-GE faaliyetlerini teşvik etmek ve nihayetinde ülkemizin her alanda ihtiyaç duyduğu nitelikli beşeri sermayeyi artırmak başta olmak üzere kaliteyi önceleyen bir anlayış ile YÖK olarak hareket ettiğimizi buradan paylaşmak isterim.” diye konuştu.

 




Bu haber 217 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI